Ιδιωτική Εκπαίδευση

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη»: Η 42η Αιμοδοσία του Συλλόγου - Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη

86ο  Ενημερωτικό

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, φίλες και φίλοι αιμοδότες,

την Πέμπτη  7 Σεπτεμβρίου 2017, από 9.00 – 13.00,

θα πραγματοποιηθεί η 42η Εθελοντική Αιμοδοσία, του Συλλόγου μας,

στο 3ο Δημοτ. Σχολ. Καισ/νής Ηρώς Κωνσταντοπούλου 13Α, (πίσω από ΔΟΥ Βύρωνα) - τηλ. 2107651841

 

Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται…

Το αίμα ούτε αγοράζεται, ούτε πουλιέται…

Μόνο προσφέρεται…

ΣΕΦΙΕ: Απόφαση Γενικής Συνέλευσης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

έπειτα από μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση η γενική συνέλευση του σωματείου μας αποφάσισε:

 1. Την συμμετοχή στην ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ του Π.Α.ΜΕ στο Νατοϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 24 ΙΟΥΝΗ, 1μμ πλ. Αριστοτέλους.

 2. Μαζικές εξορμήσεις σε Ο.Α.Ε.Δ., φροντιστήρια, ΙΕΚ, ΚΕΚ (κλπ) για εγγραφές μελών και πλατιά καμπάνια ενημέρωσης για την καταγγελία της ΣΣΕ και τις ατομικές συμβάσεις
 3. Μαζικές δυναμικές παραστάσεις διαμαρτυρίας σαν ένδειξη διαμαρτυρίας και πίεσης για την στάση που κρατούν στο θέμα της ΣΣΕ.
 4. Πρόταση από το σωματείο μας στο συντονιστικό των 8 σωματείων για διοργάνωση πανελλαδικής κινητοποίησης στην Αθήνα στα κεντρικά γραφεία των εργοδοτών (ΟΕΦΕ) ή του υπουργείου ή τα κεντρικά του Ο.Α.Ε.Δ. με αιτήματα αιχμής: επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις για όλους, καμία μείωση μισθών, όχι στις ατομικές συμβάσεις, υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων, ΣΣΕ που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες μας.

Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών: Τέρμα πια η κοροϊδία!

Συνάδελφοι, κατατέθηκε στη βουλή το νέο νομοθετικό έκτρωμα που συνεχίζει και εντείνει την επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας από κεφάλαιο, ΕΕ και κυβέρνηση. Μία είναι η απάντηση στη νέα πρόκληση εναντίον μας:

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 17 ΜΑΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΚΑΙ 18 ΜΑΗ!

Στην ανακοίνωση-κάλεσμα για την απεργία της Τετάρτης είχαμε περιγράψει συνοπτικά τα σφαγιαστικά για εργαζόμενους και συνταξιούχους μέτρα. Από τότε πέρασαν μόλις επτά ημέρες, αλλά ήταν αρκετό το διάστημα αυτό για να εξελιχθεί μια απίστευτη επικοινωνιακή κωμωδία εις βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, σε αλλεπάλληλες έκτακτες συνεδριάσεις του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ γίναμε μάρτυρες ενός σίριαλ με αντικείμενο την καλή, κακή ή πολύ κακή αλλαγή του νόμου 4415/16 στα άρθρα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια. Ακόμη και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν είμαστε βέβαιοι για το ακριβές περιεχόμενο της διάταξης που τελικά θα ψηφιστεί μετά τη συζήτηση στην Ολομέλεια και αφορά τον κλάδο μας. Θεωρούμε ότι η κωμωδία αυτή που παίζεται στις πλάτες μας έχει ως βασικό ενορχηστρωτή την κυβέρνηση γενικώς και τον υπουργό Παιδείας ειδικώς. Με παρελκυστική πολιτική μηνών φτάσαμε στο παρά πέντε, χωρίς να ξέρουμε τι προβλέπεται για το εργασιακό μας μέλλον.

Έφυγε η Μαρία Κουμάτου

Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017 έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας συντρόφισσα και συναδέλφισσα Μαρία Ανταχοπούλου-Κουμάτου. Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝ», εκφράζουν τα θερμά τους συλληπήρια στο γιο της, στους συγγενείς και οικείους της. Η Μαρία γεννήθηκε το 1923 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και κατόπιν έζησε έως τα 12 της έτη στο Κάιρο της Αιγύπτου. Αργότερα εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στην Αθήνα. Με τον αδερφό της οργανώθηκαν στην ΟΚΝΕ κι έπειτα δραστηριοποιήθηκε μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ, την περίοδο της ΕΑΜικής Αντίστασης. Κράτησε αλύγιστη στάση το καλοκαίρι του 1944, όταν τη συνέλαβε η Ειδική Ασφάλεια και τη μετέφερε λίγες μέρες αργότερα στις φυλακές Χατζηκώστα, όπου έμεινε μέχρι την Απελευθέρωση της Αθήνας τον Οκτώβρη του 1944. Πήρε μέρος στην ηρωική μάχη του Δεκέμβρη του 1944, ενάντια στις στρατιωτικές δυνάμεις των Άγγλων ιμπεριαλιαστών και των ντόπιων συνεργατών τους. Παντρεύτηκε εκείνες τις ημέρες τον Νίκο Κουμάτο και με την υποχώρηση των ΕΑΜικών δυνάμεων τον Ιανουάριο του 1945, κατέφυγε στην Καρδίτσα. Επέστρεψε στις 2 Μάρτη 1945 στην Αθήνα κι εργάστηκε στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης ως καθηγήτρια Αγγλικών.

ΑΣΚ Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών: Για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στα πλαίσια της 2η αξιολόγησης, μαζί με το συνολικό αντιλαϊκό πακέτο μέτρων, προετοιμάζει την κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν στην υποχρέωση αιτιολόγησης των απολύσεων, την άρση των ρυθμίσεων για τις πρόσθετες δραστηριότητες στα ιδιωτικά σχολεία και κατάργηση του ωραρίου των 21 ωρών στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Το αντιλαϊκό παζάρι της κυβέρνησης με τα κοράκια της Ε.Ε., της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και των εργοδοτικών οργανώσεων δεν αφήνει απ΄ έξω τίποτα. Σαρώνουν τα πάντα για να υπηρετήσουν τους «δημοσιοοικονομικούς στόχους», την «εξυπηρέτηση τους χρέους», την «καπιταλιστική ανάπτυξη», τις ορέξεις των σχολαρχών και των μεγαλοεργοδοτών.

Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από τις κυβερνητικές υπογραφές, οι ρυθμίσεις για την Ιδιωτική Εκπαίδευση ξηλώνονται.

Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε!!

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ "ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ"

 • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ
 • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

 • ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε στον όμιλο "Πουκαμισάς",

"Ή δέχεσαι μείωση μισθού 20% ή κλείνει το φροντιστήριο και μένεις άνεργος". Αυτό τον εκβιασμό απευθύνει η εργοδοσία των φροντιστηρίων "Πουκαμισάς" προς όλους τους συναδέλφους των εταιρικών φροντιστηρίων. Ταυτόχρονα, επιχειρεί τη μετατροπή των συμβάσεων των συναδέλφων στη Γραμματεία από 8ωρο σε 6ωρο, φυσικά με μείωση μισθού και ενσήμων.

Σωματείο Εργαζομένων "Ο Βύρων": Για την επικείμενη νομοθετική ρύθμιση περί ιδιωτικής εκπαίδευσης

Παραμονές της νέας σχολικής χρονιάς, μετά πολλών κόπων και βασάνων, έρχεται εντός των προσεχών ημερών προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής η επί μήνες προαναγγελθείσα ρύθμιση για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Από τον Απρίλη του 2015 που προαναγγέλθηκε, βέβαια, έχουν αλλάξει πολλά, πέρα από την αλλαγή στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Η κυβέρνηση συνθηκολόγησε οριστικά με τα μνημόνια (που θα καταργούσε με ένα άρθρο), ψήφισε ένα τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο και ένα νέο ασφαλιστικό νόμο που πετσοκόβει τις συντάξεις. Η ρύθμιση αυτή, λοιπόν, έρχεται σε ένα ζοφερό τοπίο όπου κυριαρχεί η πολιτική της κατεδάφισης κοινωνικών και ειδικότερα εργασιακών δικαιωμάτων, ενώ είναι προ των πυλών και το νέο νομοθέτημα για τα εργασιακά.

Με άλλα λόγια, στο βαθμό που η κυρίαρχη πολιτική έχει την παραπάνω κατεύθυνση, εθελοτυφλεί, τουλάχιστον, όποιος  πανηγυρίζει για μία ρύθμιση που «αίρει το καθεστώς ασυδοσίας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης», όπως διατυμπανίζει η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ. Δεν αρνούμαστε ότι η υποχρέωση αιτιολόγησης των απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία συνιστά θετική παρέμβαση, ενώ θετικά αξιολογούμε και τον καθορισμό στις 21 ώρες του εβδομαδιαίου ωραρίου στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης. Παρ΄ όλα αυτά, σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε τις παραπάνω ρυθμίσεις εχέγγυο για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση.

«Αχός» και...ουσία

Ένα ακόμα από τα γνωστά αποπροσανατολιστικά «γαϊτανάκια», που κρύβουν καλά τη στρατηγική σύμπλευσή τους, στήνουν τις μέρες αυτές η κυβέρνηση από κοινού με τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης. Αυτήν τη φορά ο «χορός» στήθηκε γύρω από τα ζητήματα της ιδιωτικής Εκπαίδευσης, με αφορμή και την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στο νομοσχέδιο για την ελληνόγλωσση Εκπαίδευση, αλλά και συνολικά γύρω από τα ζητήματα της Παιδείας, με αφορμή το «ποιος ζήτησε πρώτος» προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία!

Με αφορμή την τροπολογία για την ιδιωτική Εκπαίδευση και τα φροντιστήρια η κυβέρνηση έσπευσε - με τον γνωστό προπαγανδιστικό οίστρο της εξαπάτησης - να πανηγυρίσει για το ότι τάχα «βάζει τάξη» στο καθεστώς των απολύσεων στο χώρο.

Η ουσία, όμως, δεν είναι άλλη απ' το ότι μια επιμέρους ρύθμιση για το ότι οι σχολάρχες θα πρέπει να αιτιολογούν τις απολύσεις που κάνουν (αυτό παρουσιάζεται σαν το «άπαν» της... ρύθμισης της εργασιακής ζούγκλας), αφήνει ουσιαστικά ανέγγιχτο το καθεστώς γαλέρας που έχει δημιουργηθεί στην ιδιωτική Εκπαίδευση όλα τα προηγούμενα χρόνια, με μειώσεις μισθών, περικοπή των δώρων, ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, απλήρωτες υπερωρίες και τόσα άλλα. Οι σχολάρχες αξιοποιούν ακριβώς το σύνολο του αντεργατικού οπλοστασίου που διατηρεί και ενισχύει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενώ «περιμένουν και στη γωνία» να αξιοποιήσουν αλλαγές και στη δημόσια Εκπαίδευση όπως, για παράδειγμα, τη μείωση στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Γυμνασίων για νέες απολύσεις.

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση "Ο Βύρων": Για τηνΠαράσταση Στο Υπουργείο Εργασίας

Για Μαζική Παράσταση Στο Υπουργείο Εργασίας - Ενάντια Στους Νέους Αντεργατικούς Σχεδιασμούς 

 

Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο σφαγείο για τα δικαιώματα, τις καταχτήσεις και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Η μεγαλοεργοδοσία, αξιοποιώντας όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που της έχουν εξασφαλίσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τσακίζει μισθούς, μεροκάματα, ασφάλιση και εργασιακές σχέσεις.

Και την προηγούμενη χρονιά, με πρόσχημα τη φορολογία στα φροντιστήρια, οι μισθοί έπεσαν πάνω από 10%. Συνολικά από το 2008, είχαμε απώλειες πάνω από 50%. Πολύ περισσότερες αν αναλογιστούμε ότι η φορολογία, το κόστος ζωής, το πετρέλαιο, τα είδη πρώτης ανάγκης αυξήθηκαν.

Δεν είναι λίγοι οι χώροι δουλειάς, που συνάδελφοι βιώνουν τον εκβιασμό για χειροτέρευση των όρων δουλειάς με το «μπαμπούλα» των απολύσεων και της ανεργίας. Συνάδελφοι, που τους αφήνουν απλήρωτους για μήνες. Η εμπειρία δείχνει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις και όταν καταβληθούν τελικά οι μισθοί, θα ακολουθήσει «ψαλίδισμα» των δεδουλευμένων με την υπόσχεση της εξόφλησης κάπου στο απροσδιόριστο μέλλον ή ακόμη χειρότερα η απαίτηση από τους εργαζόμενους, στο όνομα της «στήριξης» της επιχείρησης, να συμφωνήσουν ότι εξοφλήθηκαν εξ ολοκλήρου.

Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση; Για τις αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνάσιου και τις επιπτώσεις στους Ιδιωτικούς Εκπαιδευτικούς

Συνάδελφοι, το επικοινωνιακό σόου που έχει στηθεί εδώ και μέρες, προκειμένου να παράσχει το φύλλο συκής στις περικοπές διδακτικών ωρών στην Α΄βάθμια και Β΄θμια Εκπαίδευση, φαίνεται ότι ολοκληρώνεται. Έχουμε πλέον την Υπουργική Απόφαση δημοσιευμένη σε ΦΕΚ για τις περικοπές διδακτικών ωρών στο Γυμνάσιο. Όλα αυτά επενδυμένα με μεγαλόπνοους παιδαγωγικούς σχεδιασμούς, τους οποίους, υποτίθεται, εξυπηρετεί η εξαφάνιση εννέα (9) διδακτικών ωρών από το πρόγραμμα του Γυμνασίου. Η αλήθεια όμως είναι ότι, αντί για «ελάφρυνση» των μαθητών, έχουμε «ελάφρυνση» των σχολείων από καθηγητές!!

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται λίγες εβδομάδες μετά την ψήφιση στη Βουλή του επαίσχυντου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση για αλλαγές στα εργασιακά, σύμφωνα με τις προβλέψεις του 3ου μνημονίου. Η Παιδεία δεν μένει έξω απ΄ αυτούς τους σχεδιασμούς.

Συνάδελφοι, η μείωση των ωρών από τα ωρολόγια προγράμματα πλήττει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, όμως, το πλήγμα είναι ίσως βαρύτερο. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν αρκετές απολύσεις και πολύ περισσότερες μειώσεις στις αμοιβές αναλογικά με τις μειώσεις των ωρών διδασκαλίας. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί συνάδελφοι, ιδιαίτερα σε ειδικότητες όπως της Οικιακής Οικονομίας, που ήδη αμείβονται με κλάσμα του πλήρους μισθού θα καταλήξουν να αμείβονται με μισθό-φιλοδώρημα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ

Συνάδελφοι, η παράταξη της ΑΣΚ στην ΟΙΕΛΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους που διαδηλώνουν αυτές τις μέρες με μαζικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και τις υπόλοιπες πόλεις της χώρας κατά του νομοσχεδίου εκτρώματος που κατεδαφίζει τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Συνάδελφοι, την πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας και της μεγαλειώδους πορείας των εργαζομένων στην Αθήνα, η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ συγκάλεσε έκτακτο ΔΣ, όπως πληροφορηθήκαμε εκ των υστέρων, με ανάρτηση στο σάιτ της, για το οποίο, ως παράταξη, δεν είχαμε καμία ενημέρωση. Αντιθέτως, είχαμε απαιτήσει από την Πέμπτη νωρίς το απόγευμα την αναβολή της προγραμματισμένης για την Παρασκευή συνεδρίασης του ΔΣ και είχαμε λάβει τη διαβεβαίωση ότι αυτή αναβάλλεται, λόγω της εξαγγελθείσας απεργίας, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ!!

Για το 36ο Συνέδριο της ΟΙΕΛΕ και τις αθλιότητες του εργοδοτικού συνδικαλισμού τύπου Κουρουτού

Απαντάμε με τη μαζική μας συμμετοχή στην Απεργία στις 4 Φλεβάρη

1.Στις 23-24 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε το 36ο Συνέδριο της ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας). Σε μια περίοδο που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει εξαπολύσει λυσσασμένη επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα όλων των εργαζομένων και λίγες μέρες πριν φέρει προς ψήφιση το νόμο-λαιμητόμο για το ασφαλιστικό, το βασικό ζήτημα που θα έπρεπε να απασχολήσει το συνέδριο της Ομοσπονδίας είναι η επίθεση που έχουν δεχτεί οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί τα τελευταία τρία χρόνια και η ανάγκη απάντησης στην επίθεση αυτή με οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα για να μην περάσει κι αυτή η αντιλαϊκή λαίλαπα, για να αποκρουστεί η επίθεση εργοδοσίας - Κυβέρνησης - Ε.Ε. Τίποτα απ’ όλα αυτά, ωστόσο, δεν απασχόλησε το συνέδριο!

2.Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΙΕΛΕ, «Ενότητα» (Κουρουτός, πρώην βαθύ ΠΑΣΟΚ, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της γνωστής σε όλους Γ.Σ.Ε.Ε., επικεφαλής του ΚΑΝΕΠ της Γ.Σ.Ε.Ε και εκ των υστέρων συνοδοιπόρος του ΣΥΡΙΖΑ), που τόσα χρόνια είναι πλειοψηφία, έχει τεράστια ευθύνη για την κατάσταση στον κλάδο. Αλωνίζουν οι σχολάρχες, ανατρέπονται εργασιακές σχέσεις και επι της ουσίας δεν κάνουν τίποτα.  Αντί να απολογείται γι ΄αυτή την κατάσταση ή τουλάχιστον να ανοίξει έστω τη συζήτηση, η μοναδική πρεμούρα των εργατοπατέρων της ηγεσίας της ΟΙΕΛΕ ήταν η μεθόδευση για την αλλοίωση του πραγματικού συσχετισμού της Ομοσπονδίας με τον αποκλεισμό και την άρνησή της να νομιμοποιήσει τους συνέδρους από τα σωματεία «ο Βύρων» και «Γαλάτεια Καζαντζάκη». Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την πρώτη μέρα του Συνεδρίου, και η στάση την πλειοψηφίας της ΟΙΕΛΕ, «Ενότητα», αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα γραφής του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού. Παίζοντας βρώμικο ρόλο δεν διστάζουν, μπροστά και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, να αλλοιώσουν τους πραγματικούς συσχετισμούς μέσα από νόθες διαδικασίες, σωματεία - σφραγίδες, σωματεία που στήνουν μαζί με την εργοδοσία κ.α.

Για το πραξικόπημα της ηγεσίας της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. να απορρίψει το αίτημα επανεγγραφής του Βύρωνα στη δύναμη της Ομοσπονδίας

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Στις 23 & 24 Γενάρη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 36ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών.

Μπροστά στο συνέδριο το Σωματείο μας κατέθεσε αίτημα επανεγγραφής στην δύναμη της Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζουμε ότι με ευθύνη της πλειοψηφούσας παράταξης, «Ενότητα» – Κουρουτός, αδικαιολόγητα και με πρωτοφανή αιτιολογία (επειδή είμαστε κλαδικό σωματείο) μας είχαν διαγράψει.

Το σωματείο μας, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρων», προχώρησε σε μια σειρά νόμιμες ενέργειες στην κατεύθυνση της ένταξής του στην Ομοσπονδία.

Πανελλαδική Γραμματεία: Ένας χρόνος από το θάνατο του συντρόφου μας Κώστα Παπλωματά

Ένας χρόνος πέρασε από τον πρόωρο και άδικο χαμό του συντρόφου μας Κώστα Παπλωματά, δασκάλου, μέλους του ΚΚΕ και στελέχους του ΠΑΜΕ στο χώρο της εκπαίδευσης. Η προσφορά του μεγάλη και το κενό που άφησε φεύγοντας μεγάλο. Μας λείπει το χαμόγελό του, η καλή του κουβέντα, η συντροφικότητά του.

Ο σύντροφος Κώστας Παπλωματάς, που γεννήθηκε το 1963 στο Περιστέρι, εντάχθηκε από μικρή ηλικία στις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και στους λαϊκούς αγώνες.

Ο σύντροφος Κώστας ανέπτυξε πλούσια δράση στον κλάδο των εκπαιδευτικών και υπηρέτησε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών από διάφορες στελεχικές θέσεις. Υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Έλλη Αλεξίου" για πολλά χρόνια και συγκεκριμένα από το 1995 ως το 2005 και από το 2011 ως την τελευταία μέρα της ζωής του. Υπήρξε μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στο Δ.Σ. του ΙΠΕΜ/ΔΟΕ από το 2000 ως το 2005 και στο Δ.Σ. της ΔΟΕ από το 2006 ως το 2010.

Ο σύντροφος Κώστας Παπλωματάς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους μαθητές του, στους γονείς, στο λαϊκό κίνημα και σε όλη την κοινωνία του Περιστερίου αλλά και πανελλαδικά γνωστός στο χώρο των εκπαιδευτικών για την πολύχρονη δράση του.

Υπήρξε αταλάντευτος αγωνιστής, υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών της εργατικής τάξης, πάλεψε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, συμμετείχε σε όλους τους μικρούς και μεγάλους κοινωνικούς αγώνες.

Τον θυμόμαστε πάντα. Τον τιμούμε με τους καθημερινούς μας αγώνες.
Συνεχίζουμε πιο δυνατά, όπως και ο ίδιος θα ήθελε!

Το ετήσιο μνημόσυνό του θα γίνει την Κυριακή 17 Ιανουαρίου στις 10 π.μ. στον ναό της Αγίας Μαρίνας στην Ανθούπολη.

Πανελλαδική Γραμματεία: Πρόταση αγώνα προς τους εκπαιδευτικούς, τις Γ.Σ. και τα Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΩΝ και ΕΛΜΕ

Παίρνουμε θέση μάχης!

Το νομοσχέδιο που κατεδαφίζει την Κοινωνική Ασφάλιση να μείνει στα χαρτιά!

Δε θα χαρίσουμε την κοινωνική ασφάλιση που κατακτήθηκε με αίμα!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

Όλοι και όλες στις Απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ.

 Να μη λείψει κανείς από τις Γενικές Συνελεύσεις!

Στις Γενικές Συνελεύσεις να πει ο συνάδελφος τη γνώμη του, τον προβληματισμό του για τις ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση και κυρίως για το πώς θα οργανώσουμε την Απεργία, πώς θα δώσουμε την πιο ισχυρή, την πιο αποφασιστική απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε. Στην Απεργία να μην ανοίξει ούτε ένα σχολείο. Κανένας εκπαιδευτικός στην τάξη! Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές μια φωνή – μια γροθιά!

Σύλλογος Εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων": Ανακοίνωση - Κάλεσμα σε Γ.Σ. και Απεργία

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό αποτελεί καθοριστικό χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων. Βάζει ταφόπλακα στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις καθώς όχι μόνο αφήνει αναλλοίωτο τον πυρήνα τους άλλα τον αντιδραστικοποιεί ακόμα περισσότερο. Οδηγεί σε απαξίωση των συντάξεων και των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας. Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο! Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργαζόμενου! Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλια του. Είναι το φάρμακο μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας.

Ειδικά στον κλάδο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, όπου ελλείψει ΣΣΕ η εργοδοτική ασυδοσία είναι καθεστώς, τα νέα μέτρα έρχονται ως ένα επιπλέον χτύπημα στις ζωές και τα δικαιώματα των συναδέλφων. Με δεδομένα την απλήρωτη-μαύρη εργασία, τα πετσοκομμένα ένσημα, την υποχρεωτική περίοδο ανεργίας των θερινών μηνών, οι εργαζόμενοι καλούνται να δουλεύουν μέχρι τα γεράματα προκειμένου να πάρουν σύνταξη-επίδομα! Επιπλέον, μπαίνουν νέοι εμπόδια στο δικαίωμα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση: Διακήρυξη για τις εκλογές στο Σύλλογο Εργαζομένωνστην ιδιωτική εκπαίδυση «Ο ΒΥΡΩΝ»

Όλες και όλοι στις Αρχαιρεσίες! Με ενότητα και αγώνα δυναμώνουμε το σωματείο, απαντάμε στην αντιλαϊκή επίθεση!

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, 

Στις 7,12 και 13 Δεκεμβρίου 2015 προχωράμε με αγωνιστική αισιοδοξία και αποφασιστικότητα στις εκλογές του σωματείου μας, του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «ο Βύρων». Σε μια περίοδο όπου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η επίθεση στα δικαιώματά μας, η συμμετοχή στη λειτουργία και στη δράση του σωματείου είναι κρίσιμο ζήτημα. Εδώ βρίσκεται η δύναμή μας! Στην οργάνωση και στον αγώνα! Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής στις αρχαιρεσίες.

Σ.Ε.Π.Ε. "Ο Θουκιδίδης": Όλοι στην Απεργία, 3 του Δεκέμβρη, όλοι στο δρόμο!

Με την πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη δόθηκε μια πρώτη απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που υλοποιεί το 3ο πιο βάρβαρο αντιλαϊκό μνημόνιο, ταυτόχρονα και με τα δύο προηγούμενα.

Χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νεολαία, ενώσαμε τη φωνή μας απέναντι στους σχεδιασμούς κυβέρνησης -  Ε.Ε. - κεφαλαίου που θέλουν να δουλεύουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα, που μας τσακίζουν μέσω της φοροληστείας, που παραδίδουν την πρώτη κατοικία των λαϊκών οικογενειών στα κοράκια των τραπεζών.

Η κυβέρνηση, με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας, συνεχίζει ακάθεκτη την  αντιλαϊκή πολιτική. Τις προηγούμενες μέρες ψήφισε στη Βουλή 48 καινούρια προαπαιτούμενα προκειμένου να εξασφαλίσει τη νέα δόση των 2 δις, αλλά και τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρων»: Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρων» καλεί  τους συναδέλφους να δώσουν αγωνιστικό παρόν στην τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του σωματείου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Νοέμβρη και ώρα 10:30 το πρωί στο Ε.Κ.Α, 3ης Σεπτεμβρίου 48Β και Μάρνη, 2ος όροφος. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

 • Προκήρυξη εκλογών
 • Τροποποίηση καταστατικού
 • Απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ
 • Οικονομικός απολογισμός
 • Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

Κάλεσμα της Α.Σ.Π.ΙΔ.Ε για τις εκλογές του ΣΙΕΛ

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

 

Με τα νέα νομοσχέδια, με τα προαπαιτούμενα, που ψηφίζει εσπευσμένα με τη μορφή του κατεπείγοντος η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας το 3ο Μνημόνιο, φέρνει νέα μέτρα-φωτιά για όλους μας.

Από 1/1/2022, προϋπόθεση για την συνταξιοδότηση θα είναι τα 67 έτη και τα 40 χρόνια εργασίας!!! Στη σχολική τάξη, κυριολεκτικά με τη μαγκούρα! Ποιος εκπαιδευτικός θα μπορέσει να σταθεί μέσα στην τάξη σε αυτή την ηλικία; Ταυτόχρονα, επιβάλλουν νέες μειώσεις και πρόστιμα για κάθε χρόνο συνταξιοδότησης πριν τα 67, επιβάλλουν νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, καταργούν τα ΒΑΕ. Χαρακτηρίζουν υψηλόμισθους τους συνταξιούχους των 1000 ευρώ. Ετοιμάζονται να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, στους μισθούς, στις συντάξεις, στο εφάπαξ, με στόχο την πλήρη απαλλαγή Κράτους και εργοδοσίας από το "βαρίδι" της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Syndicate content