Νέα από το Π.Α.ΜΕ.

PDF version
Syndicate content
Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ.
Updated: 5 years 51 weeks ago

Πρόγραμμα 4 - 8 Ιούνη του web radio του ΠΑΜΕ

Δευ, 04/06/2018 - 22:41

Το πρόγραμμα του webradio του ΠΑΜΕ από Δευτέρα 4/6/18 έως Παρασκευή 8/6/18 έχει ως εξής :

Δευτέρα 4/6/2018

6μμ-7μμ: Εκπομπή για το κινηματογράφο
7μμ-8μμ: Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής
8μμ-9μμ: Γεια σου περήφανη κι αθάνατη εργατιά

 Τρίτη 5/6/2018

6μμ-7μμ: Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων
7μμ-8μμ: Εργατικό Κέντρο Πάτρας
8μμ-9μμ: Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)

 Τετάρτη 6/6/2018

6μμ-7μμ: Γραμματεία Συγκοινωνιών ΠΑΜΕ
7μμ-8μμ: Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος
8μμ-9μμ: Λαϊκό Πάλκο

 Πέμπτη 7/6/2018

6μμ-7μμ: Συνδικάτο Μετάλλου & Ναυπηγικής Βιομηχανίας Αττικής
7μμ-8μμ: Σ.Ε.ΤΗ.Π
8μμ-9μμ: Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

 Παρασκευή 8/6/2018

6μμ-7μμ: Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Καλλυντικού & Συναφών Επαγ/των
7μμ-8μμ: Εκπομπή για το θέατρο
8μμ-10μμ: MetalIsComing

 

 

 

 

 

Ο τραγουδιστής – τραγουδοποιός Θοδωρής Καρέλλας σε εκπομπή στο web radio του ΠΑΜΕ

Δευ, 04/06/2018 - 21:45

Στη σημερινή εκπομπή ‘’Γεια σου περήφανη κι αθάνατη εργατιά’’ που παρουσιάζει η Μ. Καραπιπέρη, στις 8μμ, θα φιλοξενηθεί στο στούντιο του webradio του ΠΑΜΕ ο τραγουδιστής – τραγουδοποιός Θοδωρής Καρέλλας

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ & Τραπεζών : Ενωμένοι, με ταξικό προσανατολισμό οι εργάτες θα νικήσουν!!

Δευ, 04/06/2018 - 21:41

Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους στην COSCO και τις θυγατρικές – υπεργολάβους της, που βρίσκονται σε αγωνιστικές – απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας ΣΣΕ, ένταξη στα βαριά και ανθυγιεινά, μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς. Η άμεση και έμμεση στήριξη της κυβέρνησης στην πολυεθνική (νομοθετικό πλαίσιο ενάντια στις απεργίες, αποφάσεις δικαστηρίων) αποδείχνει ακόμα μια φορά πως η πολιτική της δεν έχει καμία σχέση με την ικανοποίηση εργατικών αιτημάτων, αντίθετα προστατεύει μόνο τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Η «δίκαιη» ανάπτυξη που προπαγανδίζει η κυβέρνηση αφορά μόνο τους βιομήχανους, εφοπλιστές, επιχειρηματίες, τράπεζες, εξασφαλίζοντάς τους φτηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς δικαιώματα.

Η ανυποχώρητη στάση των εργατών, που με μαζικές διαδικασίες αποφασίζουν την συνέχιση του αγώνα τους, δείχνει τον αγωνιστικό μονόδρομο που η εργατική τάξη στο σύνολό της και σε κάθε χώρο πρέπει να ακολουθήσει συγκρουόμενη με την εργοδοσία. Οι δυναμικές απεργίες του πρόσφατου παρελθόντος στη Χαλυβουργία, την εταιρία ανακύκλωσης στο Ηράκλειο κ.α. δίνουν την σκυτάλη στους νέους αγώνες σε όλους τους χώρους.

Ενωμένοι, με ταξικό προσανατολισμό οι εργάτες θα νικήσουν!!

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Καταγγέλλουμε την Δολοφονία Μετανάστη Συνδικαλιστή στην Ιταλία - Προλετάριοι Όλων των Χωρών Ενωθείτε

Δευ, 04/06/2018 - 16:48

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει την δολοφονία του μετανάστη εργάτη Soumaila Sacko, μέλος της Συνδικαλιστικής Οργάνωσης USB Ιταλίας που πυροβολήθηκε το βράδυ της Κυριακής, 3 Ιούνη.

Ο Soumaila Sacko ήταν μαχητικό στέλεχος της USB στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τα δικαιώματα των πάνω από 4000 μεταναστών εργατών γης στα χωράφια της Καλαβρίας. Ο Συνδικαλιστής πυροβολήθηκε το βράδυ της Κυριακής την ώρα που μαζί με άλλους μετανάστες έψαχναν υλικά σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, από έναν άνδρα που σταμάτησε το αμάξι του και πυροβόλησε 4 φορές εν ψυχρώ. Μια από τις σφαίρες βρήκε τον Soumaila Sacko στο κεφάλι, σκοτώνοντας τον, ενώ άλλοι δυο μετανάστες τραυματίστηκαν. Οι μετανάστες εκείνη την ώρα έψαχναν υλικά για τις καλύβες τους στο γειτονικό γκέτο του Σαν Φερδινάνδο, το οποίο είχε γίνει στόχος επίθεσης και τον Γενάρη από ακροδεξιούς.

Η συνδικαλιστική οργάνωση USB καταγγέλλει ότι το κίνητρο της δολοφονίας ήταν το μαύρο χρώμα του δέρματος των μεταναστών και η επίθεση αυτή έλαβε χώρα λίγες ώρες μόνο μετά τις ρατσιστικές δηλώσεις του νέου Υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας και αρχηγού της ακροδεξιάς Λέγκας, Σαλβίνι.

Η USB, μέλος της ΠΣΟ στην Ιταλία, απάντα στην ρατσιστική δολοφονία με Γενική Απεργία στα χωράφια της Καλαβρίας και πανιταλικό συλλαλητήριο στην Ρώμη στις 16 Ιούνη.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την Αλληλεγγύη του στον αγώνα Ιταλών και Μεταναστών εργατών, ενάντια στον κοινό αντίπαλο που είναι το σύστημα που γεννά τη φτώχεια, τους πολέμους, την εκμετάλλευση και τον ρατσισμό.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συντρόφους, τους φίλους και τους οικείους του Soumaila Sacko, στην USB.

Aνακοίνωση και αφίσες της Γραμματείας Εμπορίου-Υπηρεσιών για απεργία στις 24 Ιούνη και τις 15 Ιούλη για την Κυριακή αργία

Δευ, 04/06/2018 - 16:43

 

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εμπορίου-Υπηρεσιών καλεί τα κλαδικά σωματεία στο εμπόριο, να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη της απεργίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Κυριακή 24 Ιουνίου και στις 15 Ιούλη σε όλη τη χώρα. Μακριά και έξω από τις διαδικασίες και τις άθλιες αποφάσεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που εκφυλίζουν την απεργία και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, να δώσουν τη μάχη μέσα στα εμπορικά κέντρα, τα supermarket και τα μαγαζιά.

 Καλούμε τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία να μπουν στην πρώτη γραμμή, να πάρουν πάνω τους την επιτυχία της διπλής απεργίας. Να βγάλουν άμεσα τα υλικά τους, να φτάσουν σε κάθε εμποροϋπάλληλο, να προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες που θα ανεβάσουν το αγωνιστικό κλίμα, τη συμμετοχή. Με περιοδείες, εξορμήσεις, συσκέψεις, συνεντεύξεις τύπου, με Γενικές Συνελεύσεις, να προσπεράσουν την ακινησία των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Να δώσουν τη μάχη της απεργίας με τα χαρακτηριστικά που αρμόζουν στις αγωνιστικές παραδόσεις της τάξης μας, στους αγώνες για τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.

 Από την απόφαση των παρατάξεων της πλειοψηφίας στην ΟΙΥΕ (ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) για απεργία διαρκείας από τον Μάη ως τον Οκτώβρη, έχουν περάσει ως σήμερα 5 Κυριακές. Οι δυνάμεις που πήραν απόφαση για απεργία διαρκείας, απουσιάζουν σταθερά από τους χώρους δουλειάς, δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο προετοιμασίας της απεργίας, δεν έχουν βγάλει μια αφίσα, μια ανακοίνωση, δεν έχουν πραγματοποιήσει ούτε καν για τους τύπους μια απεργιακή συγκέντρωση. Λερώνουν και αποδυναμώνουν το όπλο της απεργίας, το εκφυλίζουν.

 Είναι οι δυνάμεις που στήνουν σωματεία-σφραγίδες μιας χρήσης, σφραγιδομάχοι νόθων συσχετισμών, που κρατούν χειροπόδαρα τους εργαζόμενους στα νύχια των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι μηχανισμοί της εργοδοσίας, εκπροσωπούν τα συμφέροντα της, βρίσκονται μακριά από τους εργαζόμενους, γι’ αυτό άλλωστε δε μπορούν να τους κινητοποιήσουν και να τους εμπνεύσουν.

 Μέσω της απόφασης για απεργία διαρκείας επιχειρούν να δώσουν χτύπημα στο όπλο της απεργίας, να το απαξιώσουν. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που στην πρόταση για απεργία απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης τον Γενάρη που εμπεριείχαν το χτύπημα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και την απεργία, σφύριζαν αδιάφορα, μιλούσαν για μορφή πάλης που «έχει φάει τα ψωμιά της». Η αθλιότητα και ο τυχοδιωκτισμός τους, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

 

Προχωράμε με τα δικά μας αιτήματα, με τις δικές μας ανάγκες!

 

Όλα τα σφυριά της μεγαλοεργοδοσίας και του πολιτικού προσωπικού, xτυπούν ενιαία πάνω στο ρυθμό της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Μία ανάκαμψη που θα προέλθει με αύξηση της έντασης της εκμετάλλευσης. Στον κλάδο του εμπορίου δοκιμάστηκαν και γενικεύτηκαν, όλες οι μορφές των ελαστικών σχέσεων εργασίας, η επέκταση της εργάσιμης μέρας. Το συνεχές χτύπημα στη ζωή των εργαζόμενων στο εμπόριο μέσω των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, τη μερική απασχόληση, τις μηνιαίες-3μηνες-6μηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου αλλά και τα διακεκομμένα ωράρια βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τους άθλιους μισθούς που ξεκινούν στον κλάδο από τα 180-200 ευρώ.

 Η σχεδιασμένη κατάργηση της Κυριακής αργίας συνοδεύεται με μεγάλες καθυστερήσεις στις καταβολές των μισθών, με απλήρωτες υπερωρίες και ρεπό που δε δίνονται, με αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας, με ολοένα και λιγότερους εργαζόμενους ιδιαίτερα σε μεγάλους εργασιακούς χώρους να βγάζουν πολλαπλάσια δουλειά, γεγονός που οδηγεί το τελευταίο διάστημα σε αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών.

 Τα απελευθερωμένα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων σε συνδυασμό με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας τα τελευταία χρόνια, έχουν οδηγήσει τον κλάδο να έχει ένα άστατο και ακανόνιστο εργάσιμο χρόνο. Οι ανατροπές στον εργάσιμο χρόνο μαζί με τη διαρκή προσπάθεια κατάργησης της Κυριακής αργίας, χτυπούν στην καρδιά τη ζωή του εμποροϋπάλληλου αλλά και τη ζωή συνολικά μια εργατικής οικογένειας που έχει μέλος της, εργαζόμενο στον κλάδο του εμπορίου.

 Η κοινή απόκρουση εμποροϋπάλληλων-αυτοαπασχολούμενων στην προσπάθεια εμπορικών ομίλων και Περιφέρειας, για επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων στην Κρήτη, είναι παράδειγμα που μπορεί και πρέπει να γενικευτεί.

 Καλούμε τους συναδέλφους στο εμπόριο να δυναμώσουν τις εστίες αγώνα σε χώρους δουλειάς. Να δυναμώσει η αγωνιστική στάση απέναντι σε αποφάσεις της εργοδοσίας που τους καλούν να εργάζονται Κυριακές. Να μην ξεγελαστούν από πρόσκαιρες αποφάσεις επιχειρηματικών ομίλων που για λόγους ανταγωνισμού επιλέγουν αυτήν την περίοδο να μην προχωρούν σε άνοιγμα των καταστημάτων τους, τις Κυριακές. Το κυνήγι των κερδών τους είναι το μοναδικό που τους καίει και τους ενδιαφέρει. Δε χαράσσουν την τακτική τους με βάση τα εργατικά συμφέρονται.

 Καλούμε τα ΔΣ σε όλο τον κλάδο (σε κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία) να συνεδριάσουν, να συντονιστούν μεταξύ τους, να προχωρήσουν σε κοινές δράσεις, να πάρουν μέτρα για τη συμμετοχή εργαζόμενων στις απεργιακές μάχες.

 Ιδιαίτερο κάλεσμα κάνουμε σε συναδέλφους και τίμιους συνδικαλιστές που βρίσκονται μέσα σε σωματεία που η γραμμή τους λόγων νόθων συσχετισμών ή μηχανισμών, συμβαδίζει με τους σχεδιασμούς εργοδοσίας, που έχουν σιχαθεί την πλήρη ταύτιση των συμφερόντων τους με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Τους καλούμε να κάνουν βήμα μπρος, να απαγκιστρωθούν από τις δυνάμεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού, να τις κάνουν πέρα.

 Δυναμώνουμε τη συμμαχία εμποροϋπαλλήλων και αυτοαπασχολούμενων, τον κοινό αγώνα με άλλους κλάδους εργαζομένων που η πλήρης απελευθέρωση της Κυριακής αργίας θα τους επηρεάσει άμεσα. Παλεύουμε μαζί για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, αίτημα που αρνούνται και δεν θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι ηγεσίες σε ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, οι σύμμαχοι δηλαδή της πλειοψηφίας της ΟΙΥΕ.

 Να οργανώσουμε την πάλη με τα δικά μας αιτήματα, με τις δικές μας σημαίες!

 

 • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

 • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

 • Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους.

 • Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!

 

Κάτω τα χέρια σας από τις Κυριακές, δούλοι δε θα γίνουμε στις πολυεθνικές!

Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας : «DROP και COSCO ακούστε το καλά, χωρίς υπογραφή κανένας για δουλειά».

Δευ, 04/06/2018 - 16:28

Το Δ.Σ του Συνδικάτου μας, από σήμερα και για όσο θα συνεχίζετε ο Δίκαιος αγώνας των αδελφών μας στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της «COSCO», ως πρώτο μέτρο αλληλεγγύης αποφάσισε τις ανακοινώσεις ή τα δελτία τύπου που θα βγάζουμε να ξεκινούν και να τελειώνουν με το παραπάνω σύνθημα.

Παράλληλα δηλώνουμε πως αποτελεί ντροπή και αίσχος η απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά που έτρεξε να εκδικάσει μέσα σε λίγες ώρες τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η κινέζικη πολυεθνική COSCO εναντίον του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων και του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, αλλά και ο ΟΛΠ κατά του σωματείου των λιμενεργατών και να βγάλει την απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Οι τρομοκρατικές πρακτικές της Cosco και του ΟΛΠ εναντίον του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων και η «επιβράβευση» τους από τα δικαστήρια, αποτελεί ξεγύμνωμα των παραμυθιών που παπαγαλίζει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η Υπουργός εργασίας περί δήθεν επαναφοράς των Συλλογικών Συμβάσεων και λοιπά «φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Κυβέρνηση, εργοδότες και τα τσιράκια τους πήραν μαχητική απάντηση στις 30/5 από την μαζική συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων στην Απεργία με τα ταξικά συνδικάτα. Η τρομοκρατία και οι συκοφαντίες της COSCO πήραν απάντηση από τους εργαζόμενους που νέκρωσαν το Λιμάνι και ομόφωνα αποφάσισαν συνέχιση της Απεργίας, με το σύνθημα «Τα δικαστήρια τους δεν μας φοβίζουν».

Η καρδιά μας χτυπά στον Πειραιά. Το μυαλό μας είναι στα αδέλφια μας και στον δίκαιο αγώνα τους. Τους καλούμε να διαφυλάξουν την ενότητα και δηλώνουμε απλοί στρατιώτες στις αποφάσεις τους που αποτελούν «φάρο» για όλη την εργατική τάξη.

Απαντάμε με όπλο μας την Αλληλεγγύη και τον μαζικό, συλλογικό αγώνα για τα δικαιώματα μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την κατάργηση όλου του αντεργατικού οπλοστασίου, των νόμων και των διατάξεων που ψήφισε η κυβέρνηση με τη στήριξη των κομμάτων του κεφαλαίου.

Οργανώνουμε την πάλη μας βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

«DROP και COSCO ακούστε το καλά, χωρίς υπογραφή κανένας για δουλειά».

Ψήφισμα Συμπαράστασης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου στους απεργούς της COSCO

Δευ, 04/06/2018 - 16:25

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με τρίτη 24ωρη απεργία στις 1/06/2018, μετά από μαζική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο εργασίας τους, από το σωματείο της ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π.

Καταδικάζουμε τις υπονομευτικές ενέργειες της Διοίκησης της COSCO σε βάρος των λιμενεργατών, που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν χθες ενάντια στην απεργία τους, με την κατάπτυστη απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιώς να την κρίνει παράνομη και καταχρηστική. Ενώ σήμερα σε συνέχεια της τρομοκράτησης των απεργών κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας αυτή τη φορά να χαρακτηριστεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Ο αγώνας των λιμενεργατών είναι αγώνας όλων των εργαζομένων για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, για δουλειά με δικαιώματα.

Είναι απάντηση στα επιχειρήματα της Κυβέρνησης για "δίκαιη ανάπτυξη" προς όφελος των εργαζομένων. Με την Cosco να μετράει εκατομμύρια κέρδη και τους εργαζόμενους να μετράνε απώλειες σε μισθούς και δικαιώματα, σακατεμενους συναδέλφους τους.

Το ΔΣ του Σωματείου μας, καλεί όλα τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα στο νησί μας και όλους τους συναδέλφους μας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράσταση τους στο δίκαιο αγώνα των λιμενεργατών για:

 • ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

 • ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΒΑΕ

 • ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 • ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

 • ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση για την απεργία στην Cosco

Δευ, 04/06/2018 - 16:12

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της «COSCO», στο λιμάνι του Πειραιά που απέργησαν για τρία 24ωρα και μετά από απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης προετοιμάζουν καινούρια απεργία στις 6 Ιούνη. Οι εργαζόμενοι στο κάτεργο της COSCO, όπου τα εργοδοτικά ατυχήματα επί της ουσίας εγκλήματα είναι καθημερινά, διεκδικούν αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα. Διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις, την κατάργηση της ελαστικής εργασίας, πλήρη απασχόληση για όλους, μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία, βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ήδη από την παραμονή της πρώτης μέρας της απεργίας.

Καταγγέλλουμε επίσης, τη χθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την απεργία,

Η εργοδοσία αξιοποιεί το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που έχουν ψηφίσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προηγούμενα οι ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να χτυπήσει και τα τελευταία δικαιώματά μας, για να μην αμφισβητηθεί ούτε ευρώ από τα κέρδη της.

Οι συνάδελφοι στις προβλήτες της COSCO δεν πρέπει να μείνουν μόνοι τους. Καλούμε τα σωματεία της περιοχής μας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων, να καταδικάσουν τη στάση της εργοδοσίας και την απαράδεκτη καταδίκη της απεργίας από το Πρωτοδικείο Πειραιά.

Στοιχεία επικοινωνίας

Siekef.ith@yahoo.gr

Εργατικό Κέντρο Ν. Σάμου : Αλληλεγγύη στους απεργούς της COSCO

Δευ, 04/06/2018 - 16:08

 

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου εκφράζει αλληλεγγύη και στήριξη στους συναδέλφους απεργούς της προβλήτας ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO και του ΟΛΠ και στο Σωματείο τους την «Ένωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά» (ΕΝΕΔΕΠ) και λιμενεργατών του ΟΛΠ που δίνουν ένα δίκαιο και σκληρό αγώνα για υπογραφή ΣΣΕ, καμιά μορφή ελαστικής εργασίας, πλήρη απασχόληση για όλους, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας με ενιαία επιτροπή, ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, δουλειά με δικαιώματα.

Καταγγέλλουμε την τρομοκρατία της Cosco, των εργολάβων, του ΟΛΠ κλπ και τις δικαστικές αποφάσεις του Πρωτοδικείου Πειραιά που έβγαλε παράνομη και καταχρηστική την απεργία μέσα σε ελάχιστο χρόνο, δείχνοντας πόσο «τυφλή» είναι.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πιστός νεροκουβαλητής του κεφαλαίου, έχει ευθύνες αφού υπηρετεί τη μεγαλοεργοδοσία με τους νόμους της. Έχει ευθύνες για τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν εκεί και αλλού και σακατεύουν τους συναδέλφους που μοχθούν να βγάλουν το μεροκάματο. Που έχει καταργήσει τα Βαρέα από μια σειρά κλάδους και ειδικότητες. Δε μας ξεγελά με τις υποσχέσεις της για επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτατου μισθού στα 751 €. Ο «σπανός» γένια θα βγάλει η κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου φιλολαϊκά δεν μπορούν να γίνουν. Όλοι αυτοί είναι ταγμένοι στην πολιτική της Ε.Ε., στην πολιτική του κεφαλαίου.

Οι συνθήκες εργασίας στην COSCO, όπως και σε πολλούς άλλους χώρους δουλειάς ναυαρχίδες της «δίκαιης ανάπτυξης» που υπηρετεί η κυβέρνηση των βιομηχάνων, θυμίζουν εργασιακά γκέτο. Θυμίζουν Νταχάου. Οι θετικοί δείκτες της ανάπτυξης γράφονται από εργάτες δούλους, από αντιλαϊκούς και κατασταλτικούς νόμους. Δεν είναι δίκαιη γιατί είναι ποτισμένη από τον ιδρώτα μας και βαμμένη με εργατικό αίμα. Έχει μισθούς πείνας, ανεργία, εξαθλίωση, δουλειά πολύωρη και κακοπληρωμένη. Χαρακτηρίζεται από ανυπαρξία ΣΣΕ, τρομοκρατία για εμάς και κέρδη για τα αφεντικά.

Συνάδελφοι, είμαστε στο πλευρό σας γιατί η «πυξίδα» μας δείχνει τις ταξικές ανάγκες!

Όπλο σας, όπως και όλων των εργαζομένων, είναι η συλλογική και οργανωμένη πάλη με τα σωματεία κάστρα αγώνα. Είναι η αλληλεγγύη όλων μας. Ο αγώνας στέλνει μήνυμα στα αφεντικά, την κυβέρνηση και τα κόμματά τους ότι αποφασισμένοι και οργανωμένοι μπορούμε να σταθούμε απέναντί τους!

Οι εργαζόμενοι Σάμου και Ικαρίας, το ταξικό κίνημα των νησιών μας σας ευχόμαστε αντοχή και νίκη στο αγώνα σας!

Παίρνουμε και εμείς δύναμη από αυτόν!Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Σάμου

Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης : Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην COSCO

Δευ, 04/06/2018 - 16:04

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης δηλώνει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στην COSCO στον Πειραιά και στον δίκαιο αγώνα τους. Θεωρούμε ότι η τριήμερη επιτυχημένη απεργία ήταν καρφί στο μάτι εργοδοσίας και κυβέρνησης και αυτό επιβεβαιώνεται από την ταχύτητα με την οποία έσπευσαν λυτοί και δεμένοι να την κηρύξουν παράνομη και καταχρηστική με διαδικασίες fast track.

Η πολυδιαφημισμένη επένδυση της "COSCO" στο λιμάνι του Πειραιά αποδεικνύεται σύγχρονο κάτεργο για τους εργαζόμενους σε αυτή, με εξαντλητικά ωράρια, εργατικά ατυχήματα, μισθούς πείνας, τρομοκρατία, απολύσεις. Αυτή είναι η "δίκαιη" ανάπτυξη που διαφημίζουν η κυβέρνηση και ο ΣΕΒ. Αντίστοιχα όμως, δείγμα και πρότυπο είναι για όλους τους εργαζόμενους, ο αγώνας των συναδέλφων που δίνουν ενάντια σε αυτό το πανίσχυρο μονοπώλιο.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες στις προβλήτες 2 και 3 της "COSCO" !

Έχει μεγάλη σημασία η στάση σας απέναντι στην εργοδοσία της "COSCO" και των εργολάβων, η οποία φωτίζει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Δηλώνουμε, ταυτόχρονα ότι θα σας στηρίξουμε με όποιο τρόπο χρειαστεί, και για την επερχόμενη νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Ιούνη και για οποιαδήποτε άλλη απόφαση πάρετε από εκεί και πέρα αλλά και για όσο διάστημα αποφασίσετε να συνεχίζετε το δίκαιο αγώνα σας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων σας!

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ, ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!

ΠΑΜΕ Web Radio - 1 Ιουνίου 2018

Σάβ, 02/06/2018 - 05:00

Ακούστε την εκπομπή του Συνδικάτου Εργαζομένων Φαρμάκου, Καλλυντικού & Συναφών Επαγγελμάτων

Ακούστε την εκπομπή για το θέατρο

Ακούστε την εκπομπή "Metal Is Coming"

Για αποθήκευση κάντε δεξί κλικ στο σύνδεσμο και επιλέξτε "Αποθήκευση ως..."

ΠΑΜΕ Web Radio - 31 Μαΐου 2018

Σάβ, 02/06/2018 - 02:31

Ακούστε την εκπομπή του Συνδικάτου Μετάλλου & Ναυπηγικής Βιομηχανίας Αττικής

Ακούστε την εκπομπή του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

Για αποθήκευση κάντε δεξί κλικ στο σύνδεσμο και επιλέξτε "Αποθήκευση ως..."

Ψήφισμα στήριξης του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας στου εργαζόμενους της COSCO

Σάβ, 02/06/2018 - 02:00

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της «COSCO» που συνεχίζουν για δεύτερη μέρα, με νέα 24ωρη απεργία σήμερα 31 Μαΐου μετά από ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης τους.

Επίσης καταδικάζουμε την προσπάθεια που έκανε η εργοδοσία να αποτρέψει τη συμμετοχή των εργατών στην απεργία με απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.

Χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα και τη μαζικότητα των εργαζομένων στον απεργιακό αγώνα που δίνουν. Σημαντική παρακαταθήκη είναι το γεγονός ότι νέκρωσε το λιμάνι και στάλθηκε ισχυρό μήνυμα σε εργοδοσία και σε κυβέρνηση.

Εργαζόμενοι στην  "COSCO" είμαστε μαζί σας. Καλή δύναμη και καλό αγώνα. 

 

Ομόφωνη απόφαση του ΔΣ

ΠΑΜΕ Web Radio - 23 Μαΐου 2018

Πέμ, 24/05/2018 - 05:00

Ακούστε την εκπομπή του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων

Ακούστε την εκπομπή της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας

Ακούστε την εκπομπή της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ

Ακούστε την εκπομπή "Λαϊκό Πάλκο" με τον Αναστάση Κατσαβό

Για αποθήκευση κάντε δεξί κλικ στο σύνδεσμο και επιλέξτε "Αποθήκευση ως..."

Συνεχίζονται οι συσκέψεις, συζητήσεις, περιοδείες, εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς μπροστά στην απεργία 30 Μάη

Τετ, 23/05/2018 - 22:40

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις συζητήσεις, εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς μπροστά στην απεργία στις 30 Μάη.

 

ΕΠΑΡΧΙΑ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑΔΑ

 • Την Τετάρτη 23 Μαΐου, τα Σωματεία Εργαζομένων στα νοσοκομεία ΦΙΛΙΑΤΩΝ και ΛΕΥΚΑΔΑΣ πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις για την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας στις 30 Μαΐου

 

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΙΘΑΚΗ

 • Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης προσκαλεί όλα τα σωματεία του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, τους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων και όλους τους συνδικαλιστές του νησιού σε σύσκεψη σήμερα Τετάρτη 23/5 και ώρα 20.00 μμ στην αίθουσα του ΕΚ με θέμα:  "Οργάνωση της πανεργατικής απεργίας στις 30 του Μάη".

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 • Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής θα πραγματοποιήσει περιοδείες και εξορμήσεις στους παρακάτω χώρους:

Τετάρτη 23/5  :Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου στις 7 το απόγευμα

Πέμπτη   24/5  : Εξόρμηση στους τραπεζοκόμους του Ν. Παπανικολάου

Παρασκευή 25/5:Εξόρμηση στις αλυσίδες επισιτισμού στην Νέα Εγνατία  

 

 • Οι Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Μέταλλο Ν. Θεσσαλονίκης προγραμματίζει περιοδείες στα:

Τετάρτη 23/5 ώρα 6.20 πμ - Ελβο ,Οδοσήμανση, Δεληγιάννης, Συστεκ.
Πέμπτη 24/5 ώρα 6.20πμ-Εκμε
Παρασκευή 25/5 ώρα 6.30πμ-Μιλκπλαν.

 

ΑΘΗΝΑ

 • ·     Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ θα πραγματοποιήσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 28 Μαΐου στις 13.00μ.μ. γι΄ αυτό και προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας από 13.00μ.μ. έως 15.00μ.μ.
 • ·      Το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων Αθήνας θα πραγματοποιήσει εξορμήσεις στους παρακάτω χώρους δουλειάς :

Πέμπτη 24 Μάη  ΥΓΕΙΑ – ΜΗΤΕΡΑ (όμιλος Marfin) και ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ

Παρασκευή 25 Μάηστο Μαιευτήριο ΙΑΣΩ

Τρίτη 29 Μάη στο Κέντρο Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ

 

 

 

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας : Συνεχίζουμε την προετοιμασία της απεργίας με πιο εντατικούς ρυθμούς

Τετ, 23/05/2018 - 22:36

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι στάσεις εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας για σήμερα Τετάρτη 23 Μάη στο εργοτάξιο του στούντιο «Καραγιάννης» στο Μαρκόπουλο και στο εργοτάξιο ανακαίνισης του ξενοδοχείου ΛΗΔΡΑ.

Στις Γενικές Συνελεύσεις που έγιναν συμμετείχαν καθολικά οι εργαζόμενοι και ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις του κλάδου, γύρω από το ζήτημα υπογραφής της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και για την απεργία στις 30 Μάη. Επιπλέον, στο εργοτάξιο του ΛΗΔΡΑ οι εργαζόμενοι, εκτός από τη συμμετοχή στην απεργία, πήραν επίσης απόφαση και για κλιμάκωση του αγώνα για υπογραφή εργοταξιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας το επόμενο διάστημα. 

Ακόμα, πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις σε μια σειρά εργοτάξια του κέντρου της Αθήνας.

Συνεχίζουμε την προετοιμασία της απεργίας με πιο εντατικούς ρυθμούς και με επόμενο σταθμό την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 24 Μάη 2018 στις 12.30 για το ζήτημα εφαρμογής των Εργοταξιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Δίνουμε μαζικά και μαχητικά το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση στις 30 Μάη στην Ομόνοια στις 10.30 με προσυγκέντρωση 10 π.μ. στην Πλ. Κάνιγγος.

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών : Οι φοιτητές μαζί με το λαό για τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζει !

Τετ, 23/05/2018 - 21:38

Όλοι στο συλλαλητήριο στις 30 Μάη 10:30 στην Ομόνοια

 Στις 30 Μάη, οι φοιτητές και σπουδαστές όλης της χώρας ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους γονείς μας. Απέναντι στη μαύρη συμμαχία κυβέρνησης-ΕΕ-μονοπωλίων που επιτίθενται στις ζωές μας φτιάχνουμε το δικό μας μέτωπο αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μισθωτούς επιστήμονες, τους μαθητές!

 Στις 30 Μάη κανένας για μάθημα, κανένας στην δουλειά!

Όλοι στο δρόμο για να ακουστεί η φωνή μας!

 

           Όλοι εμείς που το παλεύουμε καθημερινά να σπουδάσουμε ολοκληρωμένα, που αγωνιάμε για το αν θα βρούμε δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο σπουδών μας, που δουλεύουμε παράλληλα με τις σπουδές μας για να τα βγάλουμε πέρα έχουμε μόνο μία επιλογή: Να δώσουμε αυτόν τον αγώνα μαζί, μέσα από τους συλλόγους μας,

             Όποιος θέλει να σπουδάσει δωρεάν και ολοκληρωμένα η θέση του στις 30 Μάη είναι στο δρόμο. Για να διεκδικήσουμε αύξηση της χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών μας, για να έχουμε επαρκές εκπαιδευτικό προσωπικό. Για να απαιτήσουμε όλη η γνώση να είναι στο πτυχίο, πρακτική άσκηση επί πληρωμή στο αντικείμενο μας, σύγχρονες υποδομές στις σχολές και τις εστίες μας, εργαστήρια με σύγχρονο εξοπλισμό.

             Όποιος θέλει να δουλέψει στο αντικείμενο του με δικαιώματα, η θέση του στις 30 Μάη είναι στο δρόμο. Ενάντια στην αποσύνδεση πτυχίου-επαγγέλματος, την απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από τις καθηγητικές σχολές, την κατηγοριοποίηση πτυχίων-αποφοίτων. Για να παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που κατοχυρώνουν αξιοπρεπείς μισθούς, ωράριο, ασφάλιση, άδειες, σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα.

             Όποιος αρνείται να συμβιβαστεί με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, από τη Συρία μέχρι την Παλαιστίνη, καταδικάζει τη συμμετοχή της χώρας μας στο μακέλεμα των λαών στις 30 Μάη πρέπει να εκφράσει αυτή την καταδίκη! Γιατί δεν ανεχόμαστε την στυγνή δολοφονία άοπλων Παλαιστίνιων, γυναικών και μικρών παιδιών. Γιατί δεν δίνουμε "πράσινο φως" στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να συνεχίσει να κάνει πλάτες στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, να βαφτίζει τους δολοφόνους των λαών ΝΑΤΟ και ΕΕ "υπερασπιστές της ειρήνης". Γιατί καταδικάζουμε την κυβέρνηση που μπλέκει το λαό μας στις επικίνδυνες εξελίξεις για την κερδοφορία των εγχώριων μονοπωλίων.

 

Η κυβέρνηση μας φλομώνει στο ψέμα για να μην της χαλάμε τη σούπα.

Δε τσιμπάμε στα παραμύθια τους!

            Η "έξοδος από τα μνημόνια" είναι μια απάτη αφού παραμένουν εδώ οι 1000 μνημονιακοί νόμοι, έρχονται επιπλέον 88 μέτρα! Ο σημερινός πρωτοετής θα πληρώνει τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι να γίνει 60 χρονών!

            Η "ανάπτυξη της οικονομίας" μόνο δίκαιη δεν είναι! Ο τουρισμός σπάει τα ρεκόρ αλλά οι φοιτητές μετράμε το χαρτζιλίκι για μια εβδομάδα διακοπών! Οι τράπεζες κερδοφορούν με τους πλειστηριασμούς των λαϊκών σπιτιών!  Τα κρατικά έσοδα αυξάνονται αδειάζοντας τις τσέπες των οικογενειών μας αλλά η υποχρηματοδότηση στις σχολές μας συνεχίζεται!

            Η "επόμενη μέρα" μοιάζει με τις προηγούμενες αφού για άλλη μια χρονιά χιλιάδες μετεγγραφέντες έμειναν εκτός σχολών, εκατοντάδες επαρχιώτες φοιτητές μένουν εκτός εστίας, χιλιάδες φοιτητές αναγκάζονται να δουλεύουν για να σπουδάσουν.

 Γυρίζουμε την πλάτη στους συμμάχους της κυβέρνησης, ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Ενώνουμε τον αγώνα μας με τους εργαζόμενους γονείς μας, με το ΠΑΜΕ!

 

            Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία όχι απλά να ανέχονται την αντιλαϊκή πολιτική αλλά να διαδηλώνουν υπέρ της! Για αυτό και επιστρατεύουν τα τσιράκια τους στο φοιτητικό και εργατικό κίνημα, τις δυνάμεις του συμβιβασμού, τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που μας καλούν να διαδηλώσουμε με αιτήματα ξένα προς τις ανάγκες μας.

            Εμείς θέλουμε δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο μας και αυτοί ζητάνε εργασιακή περιπλάνηση, ανακύκλωση της ανεργίας, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας! Μέχρι και την υπογραφή τους έχουν βάλει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στον απαράδεκτο διαχωρισμό του μισθού με βάση την ηλικία, στο μισθό-χαρτζιλίκι των 511 ευρώ!

            Εμείς θέλουμε οι άνεργοι απόφοιτοι να δικαιούνται όλοι επίδομα ανεργίας στο ύψος των αναγκών τους και αυτοί θέλουν το επίδομα ανεργίας να το κάνουν επίδομα εργοδοσίας, να πληρώνουμε για να δουλεύουμε!

            Εμείς θέλουμε αύξηση της χρηματοδότησης για να σπουδάζουμε ολοκληρωμένα και αυτοί θέλουν ζεστό χρήμα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και υπέρογκους στρατιωτικούς εξοπλισμούς για τους πολέμους του ΝΑΤΟ.

            Εμείς θέλουμε οι λαοί να ζούμε ειρηνικά και αυτοί υιοθετούν όλα τα προσχήματα του πολέμου, βαφτίζουν τους δολοφόνους "προστάτες" και αναλαμβάνουν ρόλο σημαιοφόρου των επικίνδυνων σχεδίων τους για να βάλουν χέρι στη λεία οι ντόπιο επιχειρηματικοί όμιλοι!

            Εμείς θέλουμε η έρευνα να υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες και αυτοί ζητάνε την υποταγή της έρευνας στα συμφέροντα και τα κέρδη των εταιριών!

           

Οι φοιτητές επιλέγουμε να βαδίσουμε μαζί με τους πραγματικούς μας συμμάχους! Μαζί με τους εργαζόμενους γονείς μας! Μαζί με όσους συγκρούονται με την εργοδοσία και τους μπράβους της, τα ΜΑΤ επειδή  αγωνίζονται ενάντια σε κυβερνήσεις, επιχειρηματικούς ομίλους και ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς!

 Στις 30 Μάη δίνουμε τη μάχη μαζί!

 

Διεκδικούμε:

 • ·        Αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών μας.
 • ·        Πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για δουλειά στο αντικείμενο σπουδών μας με δικαιώματα.
 • ·        Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς, όχι στο διαχωρισμό του μισθού με βάση την εργασιακή εμπειρία.
 • ·        Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην παιδεία. Όχι στα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά.

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας : Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα. Τετάρτη 30 Μάη Απεργούμε

Τετ, 23/05/2018 - 21:33

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, σας καλεί να πάρετε μέρος μαζικά στην

 

Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 30 Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στον ΟΤΕ ώρα 10 πμ.

 

Απεργία και αγώνας για την επιβίωση μας. Απεργία ενάντια στην φοροληστεία, ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Απεργία για τους μισθούς πείνας, απαιτούμε την επαναφορά των Σ.Σ.Ε., κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.

Απεργία για τις συντάξεις που τις κατάντησαν προνοιακά επιδόματα, απαιτούμε την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

Απεργία για τις κοινωνικές παροχές που οδεύουν προς εξαφάνιση, απαιτούμε καθολική και αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.

Απεργία για προσλήψεις εδώ και τώρα, στα δημόσια νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών, γιατρών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

Απεργία για το δικαίωμα στην δουλειά, στη ζωή και την αξιοπρέπεια που μας τα στερούν με την πληθώρα των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και μνημονίων, αγώνας για την κατάργηση τους.

Απεργία για να σταματήσουμε την φτωχοποίηση των πολλών με παράλληλο πλουτισμό των λίγων.

Αγώνας για τη Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. 

Απεργία για το μέλλον της νεολαίας που βρίσκει διέξοδο στα σκλαβοπάζαρα των πολυεθνικών επιχειρήσεων δουλεύοντας σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας.

Απεργία και αγώνας ενάντια στα σχέδια της λεγόμενης γεωπολιτικής αναβάθμισης που ενέχει τον κίνδυνο πολεμικής εμπλοκής.

 

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι:

Απορρίπτουμε την κυβερνητική προπαγάνδα περί «δίκαιης ανάπτυξης».

Η όποια ανάπτυξη προκύψει θα είναι προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, και όχι για το λαό.

Θα είναι ο παράδεισος τους που θα πολλαπλασιάζει τα κέρδη τους. Για μας θα είναι η κόλαση, με μεροκάματα και μισθούς πείνας, με εξαντλητικά ωράρια, με σχέσεις εργασίας λάστιχο, με υπερωρίες απλήρωτες, με μη πληρωμή δεδουλευμένων, δώρα, επιδόματα κλπ.

Τέτοια ανάπτυξη, σε τέτοιες συνθήκες προπαγανδίζει η κυβέρνηση και στηρίζουν όλες οι εργοδοτικές οργανώσεις.

Ούτε «δίκαιη ανάπτυξη», ούτε «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια θα έχουμε.

Την επομένη όλα τα μέτρα που ψηφίστηκαν στην διάρκεια της κρίσης, όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι θα συνεχίζουν να ισχύουν.

Δεν γίνεται «δίκαιη ανάπτυξη» και ταυτόχρονα να ψηφίζονται νόμοι ενάντια στην απεργία και τους αγώνες των εργαζομένων.

Δεν υπάρχει «δίκαιη ανάπτυξη» με βουτηγμένους στα χρέη σε εφορία και τράπεζες τους αυτοαπασχολούμενους, μικροεπαγγελματίες, με τους μικρομεσαίους αγρότες να χάνουν τη γη μέσα από τα χέρια τους γιατί  δεν προλαβαίνουν τα χρέη τους.

 Δεν γίνεται επιστροφή στην «κανονικότητα» που μας υπόσχονται, με ξυλοφόρτωμα διαδηλωτών από τα ΜΑΤ, με καταδίκες συνδικαλιστών με εκατοντάδες απολύσεις εργατών που διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Αυτή η «ανάπτυξη» που υπόσχεται η κυβέρνηση, και η «κανονικότητα» που επικαλούνται, είναι οι απαιτήσεις  των αφεντικών, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, των αρπαχτικών του ιδρώτα μας.

Αυτή η ανάπτυξη φέρνει κέρδη για τους λίγους, φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση για μας τους πολλούς. 

Με αυτή την απατηλή προπαγάνδα οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ μας καλούν να διαδηλώσουμε και να απεργήσουμε για «την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας», να διαδηλώσουμε δηλαδή για να στηρίξουμε τις επιδιώξεις και τους σχεδιασμούς του ΣΕΒ, του ΔΝΤ της  Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ.,  των μνημονίων και της κυβέρνησης.

Αυτός είναι ο κρατικός κυβερνητικός συνδικαλισμός, αυτή είναι η εργατική αριστοκρατία, πλήρως ταυτισμένη με την αποστολή της, που είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων  της εργοδοσίας, και η στήριξη της κυβερνητικής πολικής.

Όλοι αυτοί, που παρουσιάζονται σήμερα σαν «εκπρόσωποι» της εργατικής τάξης, όλα τα προηγούμενα χρόνια όχι μόνο υπονόμευαν κάθε απεργιακή κινητοποίηση, αλλά έβαλαν πλάτη και φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε όλους τους αντεργατικούς – αντιασφαλιστικούς νόμους. Επιδιώκουν τώρα να βάλουν τους αγώνες στα «καλούπια» των αφεντικών.

Να μας πείσουν ότι  «εργάτες και αφεντικά» είμαστε μία «ωραία οικογένεια», με κοινά συμφέροντα.

Γι’ αυτό στις 30 Μάη όλοι αυτοί  θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει:

Η απάντηση μας είναι ο οργανωμένος αποφασιστικός αγώνας, συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας με την ταξική γραμμή πάλης και διεκδίκησης των αιτημάτων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, ενάντια στις επιδιώξεις και τα συμφέροντα αφεντικών και των μονοπωλιακών ομίλων, τις κυβερνήσεις, τα κόμματα και τις δυνάμεις που τα υπηρετούν.

Η ανάπτυξη τους τσακίζει την ζωή μας.

Οργάνωση, αγώνας, αντεπίθεση η απάντηση μας!

 

Η Διοίκηση

Συνδικάτο Τύπου Χάρτου : Στις 30 Μάη Κατεβαίνουμε σε απεργία με αιτήματα που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας

Τετ, 23/05/2018 - 21:25

Συνάδελφοι, πάρτε μέρος στην απεργία στις 30 Μάη 2018, 

και στη συγκέντρωση με το ΠΑΜΕ, στις 10:30 π.μ. στην Ομόνοια 

(προσυγκέντρωση συνδικάτου 10.00 π.μ. Πλατεία Βάθης)

 

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Τη “δίκαιη ανάπτυξη”, που από κοινού κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αστικά κόμματα, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, επιμελητήρια μαζί με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες προπαγανδίζουν, τη νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας! Επιδιώκουν να μας πείσουν όχι μόνο να μείνουμε σκυφτοί, γονατισμένοι, αλλά να αποδεχτούμε και να αγωνιστούμε για τους στόχους του κεφαλαίου, να εγκαταλείψουμε ότι καταφέραμε να κρατήσουμε ως δικαιώματα μέσα στην κρίση, να θυσιάσουμε τα πάντα για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα λόγια της κυβέρνησης περί “μεταμνημονιακής” εποχής αφού όχι μόνο δε φέρνουν ανακούφιση και λύτρωση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσουν την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ.

 Ενάντια στη «δίκαια ανάπτυξη» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, 
οι εργοδότες και οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ.

 Είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν τα κέρδη τους με νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας στους χώρους δουλειάς, με μισθούς πείνας. Η “ανάπτυξή” τους θα στηθεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας. Η επιστροφή στην ομαλότητα, όπως λένε, δε σημαίνει ανάκτηση των απωλειών, κατάργηση των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών νόμων που κατέκλυσαν τα τελευταία χρόνια τη ζωή μας. Δε σημαίνει επιστροφή των μισθών, ανάκτηση όλων των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που διαλύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Δε θα σταματήσει η καθυστέρηση των δεδουλευμένων, οι απλήρωτες υπερωρίες, η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, τα εργατικά ατυχήματα, η ανεργία και τα κακοπληρωμένα ολιγόμηνα προγράμματα εργασίας, η μαύρη-ανασφάλιστη εργασία, η συνεχιζόμενη φορολογική λαίλαπα και το χαράτσωμα όλων μας, το πετσόκομμα των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί σε εργαζόμενους και μικρούς αυτοαπασχολούμενους, το κυνήγι της εργατικής - λαϊκής κατοικίας.

 Όλα αυτά που χάσαμε στα χρόνια της κρίσης θα μπορέσουμε να τα ανακτήσουμε μόνο με τον ταξικό αγώνα, ισχυροποιώντας το Συνδικάτο μας, με κοινή δράση και συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Τίποτα δε μας χαρίστηκε, όλα με σκληρούς αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν. Μόνο ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός έχει τη δύναμη να τα ξαναεπιβάλει σε κράτος και εργοδοσία. Με το δικό μας κοινωνικό μέτωπο να πάρουμε όλο τον πλούτο που παράγουμε, να ανοίξουμε το δρόμο για την εργατική εξουσία.

 Σε όλους τα εργοστάσια του κλάδου η εργοδοσία πάει να μας πείσει ότι «εμείς εδώ είμαστε μια οικογένεια», «να βάλουμε όλοι πλάτη για να πάει το μαγαζί καλύτερα». Με τη πρώτη αναδουλειά όμως, όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι είτε με μειώσεις μισθών, είτε με απολύσεις. Στην ουσία μας καλούν να είμαστε εμείς οι χαμένοι είτε πάει καλά η επιχείρηση είτε όχι. Γι αυτό εμείς πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας. Οι Σωματειακές Επιτροπές, μπορούν να δώσουν ώθηση, κανένας συνάδελφος να μην αισθάνεται μόνος του απέναντι στην εργοδοσία. Σε όποια επιχείρηση στήθηκαν, έβαλαν εμπόδια με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

 Χρειάζεται αγώνας επιθετικός.

 Πολλοί συνάδελφοι αναρωτιούνται, «δε βγαίνει τίποτα, γιατί να απεργήσω;». Δεν αρκεί σήμερα, να προσπαθούμε να αμυνόμαστε για όσα δικαιώματα μας έχουν πάρει πίσω. Πρέπει να διεκδικήσουμε μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς αυξήσεις στους μισθούς, καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, μαζί με το Συνδικάτο. Η πάλη για Κλαδική Σύμβαση Εργασίας, θα κριθεί από τη στάση που κρατάμε σε κάθε χώρο δουλειάς. Δεν πρόκειται να μας τη χαρίσουν οι εργοδότες. Άμα δεν είμαστε αποφασισμένοι να χάσουμε ένα μεροκάματο, για μια απεργία, δεν μπορούμε να οργανώσουμε τη πάλη για μεγαλύτερη ταξική σύγκρουση που αφορά την υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης. Οι πιο πρωτοπόροι εργάτες σε κάθε χώρο πρέπει να βγούνε μπροστά.

 Εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα! 
Όλοι στο δρόμο του αγώνα με το ΠΑΜΕ!

 Η ενιαία στάση του κλάδου απέναντι στην εργοδοσία είναι όρος για να δούμε καλύτερες μέρες. Μπορεί οι εργοδότες να σφάζονται μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει ένα πελάτη, ποιος θα βγει πρώτος στη κούρσα του ανταγωνισμού. Αλλά όσον αφορά τα δικά μας δικαιώματα με σιδερένια πειθαρχία, σαν ένα άνθρωπος όλοι οι εργοδότες, υπερασπίζονται το σημερινό αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, που τσακίζει τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, μας καλούνε να πληρώσουμε και τη κρίση τους, και την ανάπτυξη τους.

Την ίδια ενιαία στάση θα κρατήσει η αστική τάξη και σε περίπτωση πολέμου. Είναι επιλογή της αστικής τάξης η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, γι αυτό και όποια κυβέρνηση βγαίνει δεν την αμφισβητεί. Για τα συμφέροντα των μονοπωλίων μάς εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων. Η Ελληνική κυβέρνηση συνεργάζεται στενά με τα κράτη δολοφόνους ΗΠΑ-Ισραήλ, αλλά και με τα ιμπεριαλιστικά μεγαθήρια της ΕΕ. Όλοι μαζί για να εκμεταλλευτούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Μέσης Ανατολής και της ανατολικής Μεσογείου. Αιματοκυλίζουν, πότε στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, τώρα έχουν βάλει στο στόχαστρο το Ιράν. Η ελληνική αστική τάξη για να πάρει μερίδιο από τη λεία συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε Νατοϊκό ορμητήριο πολέμου.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου, μαζί με το σύνολο της εργατικής τάξης, χρειάζεται να διεκδικήσουν σήμερα:

 • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης.
 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
 • Επαναφορά της κλαδικής σύμβασης του 2009, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
 • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
 • Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
 • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
 • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μονίμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων
 • Έξοδο από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ, ΝΑΤΟ. Κανένας Έλληνας στρατιωτικός έξω από τα σύνορα, κανένα ξένο στράτευμα μέσα στη Ελλάδα.      

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών : Να σταματήσει τώρα το έγκλημα και η τρομοκρατία σε βάρος του Παλαιστινιακού Λαού

Τετ, 23/05/2018 - 21:19

Οι φοιτητές και σπουδαστές , η νέα γενιά καταδικάζουμε απερίφραστα την νέα επίθεση-σφαγή του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Ο στρατός του Ισραήλ πριν λίγες μέρες και έχοντας πάρει σαφή εντολή πυροβολούσε όποιον πλησίαζε τον φράκτη στην Λωρίδα της Γάζας με αποτέλεσμα να δολοφονηθούν εν ψυχρώ δεκάδες άοπλοι διαδηλωτές, άμαχοι ακόμα και μικρά παιδιά και βρέφη! Ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία τουλάχιστον 8 από τους νεκρούς είναι κάτω των 16 ετών! Οι τραυματίες της επίθεσης ξεπερνούν τους 2.700!

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!!!

Καταγγέλλουμε επίσης την απαράδεκτη πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος-σφαγέα του Ισραήλ που συνεχώς αναβαθμίζεται και δίνει μαζί με την πράξη αναγνώρισης - των ΗΠΑ - της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ ''αέρα στα πανιά'' της επιθετικότητας των Ισραηλινών σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Οι ευθύνες της ελληνικής  κυβέρνησης είναι εγκληματικές καθώς από την μια κρατάει ''ίσες αποστάσεις'' ανάμεσα στους δολοφόνους και τους δολοφονημένους και από την άλλη ''ξεπλένει'' όπου σταθεί και όπου βρεθεί τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αυτή που αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση της Βουλής από το 2015 και να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος. Που μπλέκει τον λαό και την νεολαία στις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή, στο κουβάρι των ανταγωνισμών για χάριν της ''γεωστρατηγικής αναβάθμισης'', έχοντας γεμίσει την χώρα με βάσης θανάτου και στρατηγεία για μια σειρά στρατιωτικές επεμβάσεις.

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ!!!

Στεκόμαστε στο πλάι του παλαιστινιακού λαού, στον δίκαιο αγώνα του ενάντια στην κατοχή του από το Ισραήλ που διαιωνίζεται και ενισχύεται τόσο από την στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ όσο και από την ελληνική κυβέρνηση που μέχρι πριν λίγο καιρό έκανε ''κοινές ασκήσεις και ''εκπαίδευση'' με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Καταδικάζουμε την βία, τον αυταρχισμό, τις δολοφονίες, τις φυλακίσεις, την επιθετικότητα ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης

Εκφράζουμε την βαθιά αλληλεγγύη μας στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 •         Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις
 •         Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
 •         Να σταματήσουν τώρα οι σφαγές σε βάρος του παλαιστινιακού λαού
 •         Να αναγνωρίσει τώρα η ελληνική κυβέρνηση το παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ
 •         Αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967
 •         Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού στην Ιερουσαλήμ
 •         Καμία δαπάνη για Νατοϊκούς εξοπλισμούς, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο