Σ.Ε.Π.Ε. Πάτρας: Για τη μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας συνυπογράφει, μαζί με δεκάδες άλλα Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, το παρακάτω κείμενο, για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας και την απόφασή μας να αντιπαλέψουμε τον σχεδιασμό για μεταφορά ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ στη βάση του Αράξου:

ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ! ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ

ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ

ΦΤΩΧΕΙΑ - ΠΟΛΕΜΟΥΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ!


Είναι εκκωφαντική η σιωπή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις καταγγελίες περί μεταφοράς πυρηνικών όπλων του ΝΑΤΟ στη Βάση του Αράξου. Αυτή η σιωπή είναι ακόμα πιο ανησυχητική καθώς πρόκειται για μια Κυβέρνηση που δε σταματά να παίρνει συγχαρητήρια από ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, το μεγάλο κεφάλαιο για την σταθερή στήριξη που προσφέρει στα σχέδια τους να αιματοκυλούν τους λαούς.

Ήδη, η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, δίνει Γη και Ύδωρ στα γεράκια των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ.

  • Έκανε το Αιγαίο ΝΑΤΟϊκή Λίμνη, καλώντας τους φονιάδες των λαών να περιπολούν στο Αιγαίο.

  • Ανανέωσε την παραχώρηση της Βάσης της Σούδας στους Αμερικανούς, δίνοντας τους το πάτημα που θέλουν για να αιματοκυλούν τους λαούς της περιοχής.

  • Έχει παραδώσει λιμάνια, αεροδρόμια, τη γη, τον αέρα και το νερό της Ελλάδας στους δολοφόνους των λαών, για να πηγαινοφέρνουν τους στρατούς τους και προτείνει την δημιουργία νέων Βάσεων για το ΝΑΤΟ.

  • Συμμετέχει ενεργά με Ελληνικές Δυνάμεις σε 13 ιμπεριαλιστικές αποστολές όπου γης και δίνει χείρα βοηθείας σε κάθε επέμβαση των ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή.

Τη στιγμή που η Κυβέρνηση τσακίζει μισθούς και μεροκάματα, πετσοκόβει συντάξεις και επιβάλλει βάρβαρους φόρους στον λαό, την ίδια στιγμή είναι μια από τις 4 χώρες παγκοσμίως που δαπανά το 2% του ΑΕΠ για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς (τρίτη σε επίπεδο Ε.Ε. και πέμπτη στον κόσμο στην κούρσα των εξοπλισμών).

Από τη μια καταδικάζει τον λαό στην πείνα, και από την άλλη βάζει πάνω απ’ το κεφάλι του μια ωρολογιακή - πυρηνική βόμβα που περιμένει να εκραγεί!

Σε μια περίοδο που οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, η κλιμάκωση των συγκρούσεων και η επιθετικότητα οξύνεται, όπως οξύνεται και η διαπάλη για τις αγορές, τους δρόμους μεταφορών και τις ενεργειακές πηγές, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η συμπόρευση με το ΝΑΤΟ, η συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, η λεγόμενη «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική» είναι ΚΙΝΔΥΝΟΣ - ΘΑΝΑΤΟΣ για τους εργαζομένους και τον λαό.

ΣΤΟΠ στα Πυρηνικά Σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!

Έξω οι Βάσεις του θανάτου!

ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

AttachmentSize
ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ .doc39.5 KB