Α.Σ.Ε. Παρθενώνα: Καταγγελία «Διότι δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις...»

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Οι συνάδελφοι Μουσικοί , Εικαστικοί, Θεατρολόγοι, Γυμναστές, Πληροφορικοί, έχουν συγκροτημένα δικαιώματα που απορρέουν από τα πτυχία τους, δουλεύουν χρόνια στην εκπαίδευση και τους θεωρούμε πλούτο, τόσο για τους μαθητές μας όσο και για μας τους ίδιους.

Θεωρούμε απαράδεκτη την τακτική του Υπουργείου,  από τη μία να απολύει συναδέλφους αναπληρωτές κι από την άλλη σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος να εκβιάζει με τις τροπολογίες της ντροπής τους δασκάλους να συμπληρώσουν το ωράριό τους (που το ίδιο το Υπουργείο ανέτρεψε, δημιουργώντας πλεονάζουσες ώρες ) με τα επιστημονικά αντικείμενα άλλων συναδέλφων.

Θεωρούμε πως είναι παιδαγωγικά σωστό αλλά και συναδελφικά ηθικό να διδάσκονται τα μαθήματα αυτά μόνο από τις αντίστοιχες ειδικότητες.

Αυτή η θέση μας είναι δηλωμένη στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου, στην Ομοσπονδία και μ' αυτή τη θέση εκλεγόμαστε και εκπροσωπούμαστε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Παρθενώνα.

Τη θέση αυτή μετέφερε και υποστήριξε στο Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου της και η συνάδελφος Νομικού Χριστίνα, αντιπρόεδρος του Σωματείου, εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ.

Καταγγέλουμε ανοιχτά τον Διευθυντή του 64ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών και μέλος του Διοικητικού  Συμβουλίου του Παρθενώνα με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΣΥ, ο οποίος παρά την εκφρασμένη δήλωση της συναδέλφου στο Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου της ότι από θέση αρχής δεν επιθυμεί να πάρει μάθημα ειδικότητας, εκείνος προχώρησε σε υποχρεωτική ανάθεση του μαθήματος των εικαστικών, παρόλο που η συνάδελφος όλο το προηγούμενο διάστημα συμπλήρωνε το ωράριό της κάνοντας ευέλικτη ζώνη σε μικρότερες τάξεις.

Πρόκειται για απαράδεκτη , αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά με στόχο τον εκφοβισμό και το τσάκισμα κάθε φωνής που δεν συμμορφώνεται , που υψώνει ανάστημα και διεκδικεί.

Η συνάδελφος, η οποία αρνείται να εκτελέσει εντολή της διοίκησης του σχολείου, απειλείται με πειθαρχικές κυρώσεις.

Το ουσιαστικό ζήτημα που προκύπτει για μας και το καταθέσαμε και στη  Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, είναι με ποιον τρόπο ΟΛΟΙ εκείνοι οι συνάδελφοι, οι οποίοι από θέσης αρχής δεν επιθυμούν να πάρουν μάθημα ειδικότητας, θα καλυφθούν συνδικαλιστικά από το Σωματείο, δεδομένου ότι με το νέο προεδρικό διάταγμα, οι  διευθυντές έχουν εξ' ολοκλήρου την ευθύνη για τη σύνταξη του ωρολόγιου προγράμματος, αφήνοντας τους συναδέλφους έκθετους στους  μηχανισμούς της διοίκησης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Να πάρει πίσω ο διευθυντής την απαράδεκτη αυταρχική ανάθεση.
  • Το Σωματείο του Παρθενώνα και τη ΔΟΕ να  καλύψουν συνδικαλιστικά όχι μόνο τη συνάδελφό μας αλλά ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους που δεν επιθυμούν να κάνουν τα  μαθήματα άλλης ειδικότητας.

Ούτε βήμα πίσω από την ανάγκη αλλά και τη δυνατότητα της εποχής μας για ικανοποίηση των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας και των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εκπαιδευτικών.

Στον συναδελφικό κανιβαλισμό που επιδιώκουν, απάνταμε με αλληλεγγύη – ενότητα – αγώνα

Οκτώβρης, 2017

AttachmentSize
Παρθενώνα ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ Οκτ 17.doc64 KB