Πάρτε τώρα μέτρα για τη στέγαση αλλά και τη σίτιση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών!

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Απόφαση στήριξης του ψηφίσματος έχουν πάρει και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ: "Γ. Σεφέρης", "Ο Σωκράτης", "Έλλη Αλεξίου", "Ο Θουκυδίδης"

Στη Σαντορίνη στοιβάζονται σε πανάκριβα δωμάτια ή κοιμούνται στην παραλία!

Το 2017 είναι ανήκουστο αλλά αληθινό! Δεκάδες συνάδελφοι αναπληρωτές, που προσλήφθηκαν πριν λίγες μέρες δεν έχουν πού να μείνουν στη Σαντορίνη. Πολλοί κοιμούνται στην παραλία και άλλοι στοιβάζονται στα ελάχιστα πανάκριβα δωμάτια ή σπίτια που βρήκαν!

Είναι πραγματικά απαράδεκτο! Μετά από τους καλοκαιρινούς μήνες ανεργίας, εκατοντάδες αναπληρωτές φτάνουν αυτές τις μέρες στα διάφορα νησιά και πρέπει να αντιμετωπίσουν το σοβαρό ζήτημα στέγασης και σίτισης, με δεδομένη την οικονομική εξαθλίωσή τους.

Με τα δεδομένα αυτά έφτασαν και στη Σαντορίνη οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές και κει αντιμετώπισαν μια απαράδεκτη κατάσταση. Σε ένα νησί που "βούλιαξε" από τον τουρισμό, οι συνάδελφοι δε βρίσκουν πού να μείνουν και όσοι τυχεροί βρήκαν κάποιο δωμάτιο ή σπίτι  (που σημειωτέον αρκετά από αυτά θα τα πάρουν από 1η Οκτώβρη και μετά και ως τότε....) το ενοίκιο είναι εξοντωτικό! Μιλάμε για γκαρσονιέρες ή δυάρια με ενοίκιο που κυμαίνεται από 350 ως 700 ευρώ! Αλήθεια τι θα φάνε; Πώς θα ζήσουν όταν ο μισθός του αναπληρωτή είναι 850 ευρώ;

Ανάλογα προβλήματα συναντούν και σε άλλα νησιά, π.χ. Μύκονο κλπ. αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Απαιτούμε να παρθούν τώρα μέτρα για τη στέγαση και τη σίτιση των συναδέλφων μας αναπληρωτών!

  • Απαιτούμε από τον Υπ. Εσωτερικών να παρέμβει και σε συνεργασία με τον Δήμο να στεγάσει τους αναπληρωτές συναδέλφους (άλλωστε είναι και υποχρέωσή τους
  • συναδέλφους (άλλωστε είναι και υποχρέωσή τους και με βάση το άρθρο 32 του νόμου 4483/2017) σε κατάλληλα οικονομικά σπίτια ή δωμάτια. Να τους εξασφαλίσει επίσης επίδομα ενοικίου για να μπορέσουν να επιβιώσουν.
  • Απαιτούμε και από τον Υπ. Παιδείας να παρέμβει, ώστε να λυθεί τώρα το σοβαρό αυτό ζήτημα.
  • Παράλληλα ζητάμε με παρέμβαση των Υπουργείων και του Δήμου να εξασφαλιστεί η σίτισή τους στη στρατιωτική λέσχη που υπάρχει στο νησί.
  • Τα ίδια να γίνουν και για όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές στον τόπο που διορίστηκαν.

Η Πανελλαδική Γραμματεία των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί στις Παραστάσεις Διαμαρτυρίας, που διοργανώνει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Ωρομισθίων, στο Υπ. Παιδείας τη Δευτέρα 11/9 στις 13.30 και στο Υπ. Εσωτερικών (Σταδίου 27) την Τρίτη 12/9 στις 2 μ.μ., για να απαιτήσουμε να εξασφαλιστεί στέγαση και σίτιση των συναδέλφων μας αναπληρωτών στη Σαντορίνη αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

 

10/9/2017


* Το αίτημα διαμαρτυρίας της εικόνας συνυπογράφεται από 30 και πλέον εκπαιδευτικούς

 

AttachmentSize
110.στεγαση αναπληρωτων.doc50.5 KB
τώρα μέτρα για στέγαση σίτιση αναπληρωτών. Στη Σαντορίνη στοιβ σε πανάκρ δωμ ή κοιμούνται παραλία 10.9.17.doc199 KB