Όλοι στις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα την Παρασκευή 29/9!

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Δεκάδες ΕΛΜΕ και Σύλλογοι προετοιμάζουν κινητοποιήσεις στις 29 Σεπτέμβρη στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για Μόνιμους και Μαζικούς διορισμούς,

για την εξίσωση των δικαιωμάτων Μόνιμων και Αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Οι κινητοποιήσεις αυτές αποτελούν μια πρώτη πανελλαδική και συντονισμένη απάντηση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, που τσακίζει εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα στο όνομα της «εξοικονόμησης» και στην εκπαίδευση, που τρέχει μαραθώνιο για να πιάσει του αντιλαϊκούς στόχους του 3ου Μνημονίου.

Οι ελλείψεις και τα χιλιάδες κενά, που επιδιώκει να κρύψει κάτω από το χαλί η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, το κλείσιμο εκατοντάδων ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων ακόμα και δασκάλων σε πρωινά τμήματα, οι ελλείψεις σε τμήματα ένταξης και υποδοχής, η μη λειτουργία της παράλληλης στήριξης, επιβάλλουν τη μαζική και οργανωμένη αντίδραση των σωματείων από κοινού με γονείς και μαθητές. Δεν είναι όλα καλά στα σχολεία παρά την επιχείρηση αποπροσανατολισμού που επιχειρεί η κυβέρνηση. Δεν είναι όλα καλά, όταν ακόμα και σήμερα τα σχολεία και οι Σύλλογοι Διδασκόντων προσπαθούν να φτιάξουν πρόγραμμα.

Δεν πάει άλλο με την πολιτική της χρόνιας αδιοριστίας, με την μετατροπή της ζωής των εκπαιδευτικών σε  λάστιχο, με τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τη γενίκευση της ελαστικής εργασίας των συμβασιούχων και στην εκπαίδευση. Εδώ και τώρα να πραγματοποιηθούν οι χιλιάδες μόνιμοι διορισμοί που έχει ανάγκη η εκπαίδευση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους χιλιάδες συμβασιούχους εκπαιδευτικούς που γυρίζουν κάθε χρόνο όλη τη χώρα, που ανακυκλώνονται κάθε χρόνο ανάμεσα στη δουλειά και την ανεργία. Καμία απόλυση αναπληρωτή. Τέρμα πια στην κοροϊδία. Δεν διαπραγματευόμαστε τη δουλειά, τη ζωή μας, τη μόρφωση των μαθητών μας. Κανένας να μην πέσει στην παγίδα των δήθεν κριτηρίων με βάση τα οποία πρέπει γίνουν διορισμοί. Τα όποια κριτήρια όσο θα παραμένει η πολιτική της αδιοριστίας οδηγούν σε απολύσεις και ανακύκλωση της ανεργίας. Οι πλειοψηφίες στα Δ.Σ. ΟΛΜΕ και ΔΟΕ καταψήφισαν τις κινητοποιήσεις ακριβώς γιατί διαφωνούν με αυτά τα αιτήματα.  Δε θα δεχτούμε καμία παραλλαγή της τροπολογίας Φίλη, που ακυρώσαμε μέσα από τους μαζικούς αγώνες μας.  

Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες. Η κυβέρνηση με «όπλο» την τροπολογία – Γεροβασίλη, που ψήφισε μαζί με τη ΝΔ την προηγούμενη εβδομάδα, επιδιώκει με «το πιστόλι στον κρόταφο» να προχωρήσει την αντιδραστική αξιολόγηση στο Δημόσιο. ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

Μαζί με όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους δίνουμε τη μάχη για το μπλοκάρισμα των αντιλαϊκών σχεδιασμών, που αφορούν και τους εκπαιδευτικούς. Ο Υπουργούς Παιδείας εκβιάζει λέγοντας ότι «οι μόνιμοι διορισμοί προϋποθέτουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στην εκπαίδευση». Έχει ήδη έτοιμο σχέδιο για την αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης και την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.  

Τις επόμενες μέρες ανοίγει η συζήτηση για το κλείσιμο της 3η αξιολόγησης, θα ξεκινήσει η ψήφιση των 100και βάλε προαπαιτούμενων, θα έρθει για ψήφιση ένας ακόμα αντιλαϊκός προϋπολογισμός.  Τώρα είναι ώρα να πάρουν επάνω τους οι ΕΛΜΕ και οι ΣΥΛΛΟΓΟΙ την υπόθεση οργάνωσης του αγώνα απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση. Τώρα είναι ώρα να ξεπεράσουμε τη στάση των πλειοψηφιών σε ΟΛΜΕ – ΔΟΕ, που δε θέλουν και δεν μπορούν να οργανώσουν την αναμέτρηση με την αντιλαϊκή πολιτική.

  • Όλοι στις κινητοποιήσεις στις 29/9 σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα 13:30 Υπουργείο Παιδείας, Θεσσαλονίκη 13:00 Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης) και στις κατά τόπους Διευθύνσεις.
  • Συμμετέχουμε με κάθε τρόπο στις πολύμορφες κινητοποιήσεις των σωματείων του Δημοσίου ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση την Τρίτη 2 Οκτώβρη.
  • Οργανώνουμε την επιτυχία των Γενικών Συνελεύσεων ΕΛΜΕ και ΣΥΛΛΟΓΩΝ που ξεκινάνε τις επόμενες ημέρες.
  • Μαζί με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για αντεπίθεση και  σύγκρουση με τα μέτρα και τις πολιτικές που βασανίζουν το λαό για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Αθήνα, 25 Σεπτέμβρη 2017

AttachmentSize
τις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα την Παρασκευή 29.9.2017 Στην Αττική Υπ Παιδείας 13.30.doc56 KB