Σ.Ε.Π.Ε. «Ο Σωκράτης»: Δελτίο τύπου για την κινητοποίηση στο Υπ.Παιδείας

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, η προγραμματισμένη κινητοποίηση του Συλλόγου Π.Ε. Αν. Αττικής « Ο Σωκράτης », σε συνεργασία με σωματεία και φορείς των Δήμων Αχαρνών και Φυλής, στο Υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας άμεσες λύσεις για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τις σχολικές μονάδες της περιοχής μας (κενά σε εκπαιδευτικούς, τμήματα ένταξης, παράλληλη στήριξη, φύλαξη σχολείων, κτιριακά προβλήματα, έλλειψη αντισεισμικού ελέγχου και αντιπλημμυρικών έργων τάξεις/σχολεία που λειτουργούν σε αίθουσες προκάτ και κοντέινερ).

Παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι στο Υπουργείο ήταν ενήμεροι για την κινητοποίηση, με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι, λόγω της απώλειας του γενικού γραμματέα, το υπουργείο είχε κηρύξει πένθος και δεν υπήρχε κάποιος παράγοντας για να μας συναντήσει. Η άμεση και δυναμική αντίδραση όλων των σωματείων είχε ως αποτέλεσμα να γίνει δεκτό το αίτημά μας για συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας Κ. Μπαξεβανάκη.

Αντί ουσιαστικών απαντήσεων ο υφυπουργός μας κάλεσε να είμαστε «ρεαλιστές» ως προς τις απαιτήσεις μας, μας τόνισε ότι, αναφορικά με τα ζητήματα στελέχωσης των σχολικών μονάδων, οι τοποθετήσεις αναπληρωτών είναι ζήτημα των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, ότι το κτιριακό των σχολείων είναι αρμοδιότητα των δήμων, ενώ για ζητήματα όπως η αντιπλημμυρική προστασία, η αντισεισμική θωράκιση και οι υποδομές Αθλητισμού και Πολιτισμού είναι ζητήματα αρμοδιότητας άλλων υπουργείων…

Με δυο λόγια…η γνωστή πολιτική τακτική : «από τον Άννα στον Καϊάφα». Το αρμόδιο για την εκπαίδευση υπουργείο είναι το κατεξοχήν αναρμόδιο να δώσει λύσεις…!!!

Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς είναι αναγκαίος ο συντονισμένος μαζικός αγώνας ενάντια στην πολιτική που γεννά τα προβλήματα, δίνοντας νέο ραντεβού στους δρόμους.

Η παρουσία της Κυβέρνησης και του Υπουργού Προστασίας του πολίτη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αχαρνών για το ζήτημα της εγκληματικότητας αποτελεί πρόκληση για το σύνολο των εργαζομένων και της νεολαίας της περιοχής και πρέπει να πάρει την  απάντηση που της αξίζει.

ΑΠΟ ΦΙΕΣΤΕΣ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ – ΛΥΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ώρα 18:00 στην Κεντρική Πλατεία του Μενιδίου.

Θα ακολουθήσει πορεία στο Δημαρχείο Αχαρνών.

 

Για το Δ.Σ

                Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                                         ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

AttachmentSize
ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.doc34.5 KB