Σ.Ε.Π.Ε. «Ρόζα Ιμβριώτη»: Συνέχεια για τον Σχολικό Συνεταιρισμό στο 10ο Δημ. Βύρωνα!

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Να ξηλωθεί τώρα η κάμερα που μπήκε στην αυλή!

Αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου μας επισκέφθηκε την Πέμπτη 12/10 το 10ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα προκειμένου να εκθέσει για άλλη μια φορά τις θέσεις του Συλλόγου μας σχετικά με τη δημιουργία του Σχολικού Συνεταιρισμού, που προωθείται από τον Δ/ντή του Σχολείου, αλλά και την τοποθέτηση κάμερας στο σχολείο.

Αναφέρθηκε στον Σύλλογο Διδασκόντων έγγραφο που κοινοποιήθηκε στον Σύλλογό μας και αφορά στην προωθούμενη λειτουργία του Συνεταιρισμού, παρά την αντίθετη θέση του Σωματείου μας, παρά το ότι η πρόταση πέρασε πέρσι οριακά από τον Σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, που φέτος έχει αλλάξει η σύστασή του, και παρά την τρεις φορές άρνηση της Α΄ θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Βύρωνα στο αίτημα του σχολείου για παραχώρηση χώρου για το σκοπό αυτό.

Με βάση και το έγγραφο του σχολείου, το οποίο έχει την υπογραφή του Συλλόγου Διδασκόντων χωρίς όμως να υπάρξει συνεδρίαση και χωρίς να είναι καταγεγραμμένη η απόφαση στο Βιβλίο, και το οποίο μας κοινοποιήθηκε από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Βύρωνα, η λειτουργία του Σχολικού Συνεταιρισμού μόνο τις εκπαιδευτικές ανάγκες και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών δεν ικανοποιεί σε μια εποχή που μέσα Οκτώβρη το σχολείο έχει ακόμη κενά για την πλήρη λειτουργία του, σύμφωνα και με τη δήλωση του Δ/ντή.

Στην ουσία με το κάλεσμα για εγγραφή στον Συνεταιρισμό, που απευθύνεται σε οποιονδήποτε θέλει (!), ανοίγει τον δρόμο για λειτουργία του σχολείου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που θα διαχειρίζεται χρήματα προερχόμενα πέρα από την κρατική χρηματοδότηση, θα εμπλέκει τους μαθητές των 6-12 χρόνων σε αυτό και θα παρεμβαίνει και στη λειτουργία του σχολείου (ο Συνεταιρισμός), δηλ, σε γιορτές, εκδηλώσεις κ.λπ.! Το έγγραφο επιβεβαιώνει τα όσα έχουμε αναφέρει για τη λειτουργία τους, δηλ. την είσοδο ιδιωτών στο σχολείο, την παρέμβασή τους στο πρόγραμμα και τις δράσεις τους.

Το Δ.Σ. έθεσε και το ζήτημα της κάμερας που έχει τοποθετηθεί στο σχολείο και βλέπει την αυλή δηλώνοντας την κατηγορηματική αντίθεσή του  (έλεγχος καταγραφής, προσωπικά στοιχεία, παρακολούθηση λειτουργίας σχολείου και συμπεριφοράς εκπαιδευτικών και μαθητών...)! Είναι πραγματικά απαράδεκτο!

Και για τα δυο θέματα τα μέλη μας εξέφρασαν άγνοια ή ελλιπή πληροφόρηση, για δε την τοποθέτηση κάμερας δεν έχει καν συνεδριάσει ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου.

Σε κάλεσμα δε του Δ/ντή του σχολείου να μας ενημερώσει για τα θέματα αυτά εισπράξαμε την άρνησή του.

Ως Δ.Σ. εμμένουμε στις θέσεις μας, όπως αυτές εκφράστηκαν και στο 23ο / 23-1-2017 Ενημερωτικό του Συλλόγου μας για τον Σχολικό Συνεταιρισμό (που σας επισυνάπτουμε ξανά).

Καλέσαμε τους συναδέλφους να συγκαλέσουν Σύλλογο Διδασκόντων για τα παραπάνω θέματα και τους καλύπτουμε συνδικαλιστικά να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες του Σχολικού Συνεταιρισμού, οι οποίες άλλωστε δεν εμπίπτουν στα καθήκοντά τους.

Με βάση τα παραπάνω:

  • Καλούμε τον Δ/ντή του Σχολείου, έστω και τώρα, να σταματήσει κάθε διαδικασία για την ίδρυση Σχολικού Συνεταιρισμού και να ξηλώσει άμεσα την κάμερα.
  • Καλούμε τον Δήμο Βύρωνα να σταματήσει να στηρίζει την ίδρυση του Σχολικού Συνεταιρισμού και να πιέζει επανειλημμένα την Σχολική Επιτροπή να συναινέσει. Είναι απαράδεκτη η στάση της Δημοτικής Αρχής στο ζήτημα αυτό και είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία 3η συνεδρίαση το θέμα το εισηγήθηκε ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης, ο οποίος μάλιστα θεωρεί ότι οι Σχολικοί Συνεταιρισμοί μπορούν να αποτελούν ομπρέλα για τις διάφορες δραστηριότητες που γίνονται στα σχολεία! Επισημαίνουμε δε ότι στο μόνο σχολείο στο οποίο δε δημοπρατήθηκε το κυλικείο είναι αυτό του 10ου Δ.Σ. Βύρωνα, φαίνεται πως ο διευθυντής σκοπεύει να το λειτουργήσει μέσω του σχολικού συνεταιρισμού!
  • Καλούμε τον Δήμο Βύρωνα να απαντήσει εγγράφως, εάν είναι ενήμερος για την τοποθέτηση της κάμερας. Ποιος φορέας, με ποια απόφαση και με ποια χρηματοδότηση έκανε την εγκατάσταση της κάμερας και φυσικά να ζητήσει το ξήλωμά της, αφού ο Δήμος έχει την ευθύνη των σχολικών κτηρίων.
  • Καλούμε και τον Δ/ντή Α/θμιας Εκπαίδευσης  Α΄ Αθήνας  να πάρει θέση για τη διαδικασία και την ίδια την ίδρυση του Σχολικού Συνεταιρισμού καθώς και την τοποθέτηση κάμερας στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα. Περιμένουμε έγγραφη απάντηση-τοποθέτηση και για τα δύο ζητήματα.

Τέρμα οι υπεκφυγές, η διπλωματία και τελικά η άμεση ή έμμεση στήριξη τέτοιων ενεργειών τόσο από τον Δήμο Βύρωνα όσο και από τη Δ/νση Εκπαίδευσης Α Αθήνας. Καθένας πρέπει να πάρει θέση!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΙΔΡΥΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΎ. ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΎΠΟΛΟΓΙΣΜΟ!
  • ΝΑ ΞΗΛΩΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΑΜΕΡΑ ΣΤΟ 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΥΡΩΝΑ.

 

Για το Δ.Σ.

  Ο Πρόεδρος                                                              Η Γ. Γραμματέας

Κοπριτέλης Απόστολος                                                    Γλαβίνα Σουζάνα

AttachmentSize
102ο Ενημ. Συνέχεια για τον Σχολ Συνεταιρισμό στο 10ο Δημ Βύρωνα και για την κάμερα 15.10.2017.doc81.5 KB
23ο Ενημ. Για την πρόταση ίδρυσης Σχολ Συνεταιρισμού σε σχολείο του Συλλόγου μας 23.1.2017.doc161 KB