Σ.Ε.Π.Ε. «Γ. Σεφέρης»: Αγώνας ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, των αρπαχτικών του κεφαλαίου και των τραπεζών απέναντι στα φτωχά νοικοκυριά που δεν μπορούν αντικειμενικά να ανταποκριθούν στην κατακόρυφη αύξηση των φορολογικών βαρών, στις απολύσεις και στα λουκέτα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, με αποτέλεσμα να «κοκκινίσουν» τα δάνειά τους συνεχώς εντείνεται.

Περισσότερες από 1.000 κατασχέσεις την ημέρα, πάνω από 500 πλειστηριασμοί την εβδομάδα, στην πλειοψηφία τους αφορούν εργατικά, λαϊκά στρώματα  και συνταξιούχους. Οι κατασχέσεις χρημάτων για χρέη θα διευρυνθούν. Επιπλέον η κυβέρνηση διαλύει ουσιαστικά την όποια παρεχόμενη προστασία υπήρχε στην πρώτη κατοικία.  Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα γίνονται τρείς φορές την εβδομάδα και θα δίνεται η δυνατότητα στους τραπεζικούς ομίλους να εκχωρούν τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια σε εταιρείες προκειμένου να προχωρούν άμεσα σε εκποίηση περιουσιών!

Το  Δ.Σ. καλεί  τους συναδέλφους, τους γονείς των μαθητών μας, τις φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες της περιοχής μας να κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Καλεί όποιο συνάδελφο αντιμετωπίζει τώρα ή πρόκειται να αντιμετωπίσει στο μέλλον σχετικό πρόβλημα να επικοινωνήσει με το Δ.Σ.

Ο σύλλογός μας αναλαμβάνει πρωτοβουλία ενάντια σ΄ αυτό το  νέο έγκλημα. Μαζί με τα άλλα συνδικάτα που συνεργάζεται  στις λαϊκές επιτροπές θα οργανώσουμε συσκέψεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, κινητοποιήσεις στα Ειρηνοδικεία για να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στις κατασχέσεις  με όλες τις μορφές.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ.


Ο Πρόεδρος                                                           Η Γραμματέας

 

Κώστας Κατιμερτζόγλου                                                Ντιάνα Λιάκου

 

AttachmentSize
129.ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ.doc56 KB