Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ: Καλωσορίζουμε τους Αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στα σχολεία!

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

 Συναδέλφισσα, συνάδελφε αναπληρωτή
Από την πρώτη μέρα του σχολείου στον αγώνα
για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας,  για μόνιμη και σταθερή δουλειά!

Σου ευχόμαστε καλή δύναμη με την ανάληψη της υπηρεσίας, ώστε να μπορέσεις και φέτος να ανταπεξέλθεις στο δύσκολο καθήκον που έχουμε να φέρουμε εις πέρας.

Για μια ακόμα χρονιά, το καθεστώς της ομηρίας-ανασφάλειας συνεχίστηκε, παρά τις υποσχέσεις και αυτής της κυβέρνησης για μόνιμους διορισμούς. Δεν παραιτούμαστε, επιμένουμε στο δίκαιο αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. 

Οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στους ΟΤΑ, το καλοκαίρι που πέρασε, δείχνουν ότι μπορούμε, αν παλέψουμε συλλογικά, αν διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, να έχουμε αποτελέσματα.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε!
Από την πρώτη στιγμή που αναλαμβάνουμε υπηρεσία όλοι οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί παλεύουμε για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ζωής, στον τόπο που τοποθετηθήκαμε.

 Διεκδικούμε άμεσα:

  • Ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων.
  • Δωδεκάμηνες συμβάσεις εργασίας για όλους τους αναπληρωτές.
  • Εξίσωση των αδειών ασθενείας, λοχείας, ανατροφής, κανονικής με τους μόνιμους συναδέλφους.
  • Έκδοση πάσο με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας για 50% έκπτωση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Δωρεάν σίτιση για όλους.
  • Επίδομα στέγασης και θέρμανσης.
  • Επίδομα ανεργίας και πλήρη υγειονομική κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Έχουμε στο μυαλό μας τους χιλιάδες συναδέλφους οι οποίοι δεν προσλήφθηκαν σε αυτή τη φάση και περιμένουν πάνω από έναν υπολογιστή, αν και πού θα δουλέψουν φέτος. Συμπαρατασσόμαστε με τους χιλιάδες συναδέλφους που και φέτος η κυβέρνηση τους οδηγεί στην ανεργία, επεκτείνοντας τις περικοπές προσωπικού μέσα από τις αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα, την κατάργηση ολιγομελών τμημάτων και κατευθύνσεων. 

 Απαιτούμε:

  • Κανένας συνάδελφος αναπληρωτής – συμβασιούχος να μην απολυθεί.
  • Κάλυψη όλων των κενών τώρα με τις αντίστοιχες ειδικότητες.
  • Να ξεκινήσει άμεσα η πρόσθετη διδακτική στήριξη και η ενισχυτική διδασκαλία.
  • Υπεύθυνος δάσκαλος ανά 50 μαθητές στο Ολοήμερο
  • Να λειτουργήσουν παντού και άμεσα τα αναγκαία τμήματα ένταξης και οι τάξεις υποδοχής.
  • Κάλυψη με παράλληλη στήριξη των 5000 χιλιάδων μαθητών που έχουν γνωμάτευση. Ένας εκπαιδευτικός ανά μαθητή.

Συνάδελφοι/σσες, παρόλες τις δυσκολίες θα δώσουμε για μια ακόμα χρονιά τον καλύτερό μας εαυτό, έτσι ώστε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας στη μάχη της μόρφωσης των παιδιών.

Να συμβάλλουμε ώστε να αναπτύσσονται ολοκληρωμένες προσωπικότητες, με κριτική ικανότητα, να εξηγούν τους βασικούς νόμους κίνησης της φυσικής και κοινωνικής πραγματικότητας ώστε να παρεμβαίνουν και να την αλλάζουν.

Όμως, αυτή η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το καθεστώς αδιοριστίας αποτελεί τροχοπέδη για αυτήν την προσπάθεια. Η συγχώνευση των τμημάτων, η κάλυψη των κενών στα μέσα της χρονιάς, η επαναφορά της γ’ ανάθεσης μαθημάτων στη Β/θμια, το νέο μοντέλο εκπαιδευτικού που οφείλει να διδάσκει ό,τι αντικείμενο να ‘ναι, όπως να ‘ναι με βάση τις κατευθύνσεις του υπουργείου, η διαρκής αλλαγή της σύνθεσης του Συλλόγου Διδασκόντων, έχουν φτάσει την κατάσταση στο απροχώρητο.

Υπάρχουν Σύλλογοι στην επαρχία, όπου η πλειοψηφία των συναδέλφων είναι αναπληρωτές. Ειδικά στην Ειδική Αγωγή, αυτή η κατάσταση παίρνει χαρακτηριστικά βαρβαρότητας απέναντι στα παιδιά.

 Απαιτούμε  άμεσα να πραγματοποιηθούν οι 30.000 διορισμοί μόνιμου προσωπικού στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έτσι ώστε να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 Απαιτούμε   τον μόνιμο διορισμό όλων των συναδέλφων που έχουν δουλέψει τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

Συναδέλφισσα/ε, μπορεί η στάση των ηγεσιών ΔΟΕ-ΟΛΜΕ να προκαλεί απογοήτευση, ακόμα και την οργή μας, η λύση όμως δε βρίσκεται στην αποστασιοποίηση από τα σωματεία μας ή στη δημιουργία ξεχωριστών σωματείων των διάφορων υποομάδων αναπληρωτών, που υπάρχουν στον χώρο.

Είμαστε το πιο νέο κομμάτι στον Κλάδο, έχουμε υποχρέωση μέσα από τη δυναμική συμμετοχή μας στα σωματεία, να τα ζωντανέψουμε, να φέρουμε στο προσκήνιο τα αιτήματα και τις πραγματικές μας ανάγκες.

Συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων στις

 29 Σεπτεμβρίου  στο Υπουργείο Παιδείας και στις κατά τόπους Διευθύνσεις.

AttachmentSize
ANAK-ANAPL.doc87 KB