Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ρόζα Ιμβριώτη»: Δελτίου τύπου για την παράσταση στη Δ/νση Εκπαίδευσης Α' Αθήνας

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

ΓΙΑ ΚΕΝΑ, ΟΛΟΗΜΕΡΟ, ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ...

Τη Δευτέρα  9 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη παράσταση του Συλλόγου μας "ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ" με την παρουσία των προέδρων των Ενώσεων Γονέων Καισαριανής και 2ου Διαμερίσματος, στην Δ/νση Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας.

Καταρχήν καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός ότι για άλλη μια φορά μας "υποδέχτηκε" η ΓΑΔΑ με αρκετούς αστυνομικούς να περιφέρονται κάτω από τη Δ/νση!

Στο αίτημα του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και των εκπροσώπων των Γονέων να ζητηθεί να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί και να δηλώσει δημόσια ο Δ/ντής Εκπ/σης κ. Παπαγεωργίου ότι δεν επιθυμεί την παρουσία της αστυνομίας στις παραστάσεις - συναντήσεις με ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ Εκπ/κών, η απάντηση ήταν ότι δεν προσκάλεσε αυτός την αστυνομία και δε μπορεί να την εμποδίσει να κάνει τη δουλειά της! Επισημαίνουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε πρώτα την αστυνομία και μετά τον Δ/ντή Εκπαίδευσης. Απαράδεχτο!

Συγκεκριμένα για τη συνάντηση:

  • Στο αίτημα του Συλλόγου μας να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά, για να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία, που δεν μπορούν να βγάλουν πρόγραμμα, στην αρχή ο Δ/ντής Εκπ/σης ισχυρίστηκε ότι όλα σχεδόν λειτουργούν καλά, αλλά, όταν το Δ.Σ. του κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν κάποια κενά σε ειδικότητες (κυρίως εικαστικά που λείπουν από τα περισσότερα σχολεία μας και γυμναστική από ορισμένα), και είπε γενικά και αόριστα ότι θα καλυφθούν (με συμπληρώσεις ωραρίου από Δευτεροβάθμια).
  • Για τα κενά σε δασκάλους για να λειτουργήσουν και τα ολοήμερα, που δε λειτουργούσαν ή υπολειτουργούν σε πολλά σχολεία μας, απ' ότι φαίνεται γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν με σκόρπιες ώρες δασκάλων, όταν και αν έρθουν ειδικότητες από τη Δευτεροβάθμια!
  • Για το κλειστό τμήμα ένταξης που έχουμε, μάλλον θα αργήσει να καλυφθεί, αφού ακόμα δεν έχει δοθεί ως κενό διάρκειας.
  • Για τις τάξεις Υποδοχής, που υπάρχουν σε 3 σχολεία μας αλλά είναι κλειστές, αλλά και νέες που χρειάζονται, δε δεσμεύτηκε. Στην Α' Αθήνας από τις 64 τάξεις υποδοχής που έχουν ιδρυθεί με ΦΕΚ τον Ιούνη πήγαν εκπαιδευτικοί σε 9!
  • Για τις παράλληλες στηρίξεις-περιοδικές συναντήσεις είπε μεν ότι η "κατάσταση δε μας τιμά" αλλά δε μπορεί να κάνει κάτι τώρα! Όταν και αν έρθουν, μετά την 1η Νοέμβρη, που θα προσληφθούν ξανά αναπληρωτές για παράλληλη, ανάλογα με όσους του δώσουν και ανάλογα με τις ακάλυπτες αιτήσεις, ίσως κάνει και ανακατανομή στις ώρες/ανά παιδί που έχουν οι ήδη τοποθετημένοι συνάδελφοι αναπληρωτές (που τώρα είναι συνήθως 6 ή 8!). Στην Α' Αθήνας 88 συνάδελφοι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν για παράλληλη "κάλυψαν" πάνω από 300 παιδιά, περίπου 4 παιδιά καθένας! Εντύπωση προκάλεσε τόσο η δήλωση του Δ/ντή Εκπ/σης ότι δεν ξέρει η Δ/νση πόσες ιδιωτικές παράλληλες υπάρχουν στα σχολεία όσο και η αμφισβήτηση της εικόνας που το Δ.Σ. παρουσίασε λέγοντας ότι αυτές είναι περισσότερες από τις δημόσιες ή τουλάχιστον ίσες!
  • Για την καθυστέρηση στην κάλυψη των κενών σε νηπιαγωγεία που προκύπτουν άδειες αναρρωτικές δεν είπε τίποτα. Έχουμε ήδη δεδομένο ότι σε νηπιαγωγείο του Συλλόγου μας έμεινε ολοήμερο τμήμα κλειστό για μέρες αλλά και η περσινή εμπειρία ήταν αρνητική και γι' αυτό απαιτήσαμε να καλύπτονται τα κενά αυτά άμεσα.
  • Καμία απάντηση δε δόθηκε στην γραπτή καταγγελία του Συλλόγου ότι οι ειδικότητες πάνε ως και σε 7 σχολεία και ότι τελικά δε μπορεί να βγει πρόγραμμα με περιφερόμενους εκπαιδευτικούς.
  • Τέλος, το Δ.Σ. ζήτησε από τον Δ/ντή Εκπαίδευσης να πάρει θέση τόσο για τον Σχολικό Συνεταιρισμό, που προωθεί ο Διευθυντής του 10ου Δημ. Σχολείου Βύρωνα, παρά και ενάντια στην απόφαση του Συλλόγου μας "ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ" αλλά και της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Βύρωνα, όσο και για τις κάμερες που τοποθέτησε στο σχολείο. Ο Δ/ντής Εκπ/σης είπε ότι θα τοποθετηθεί για τα δύο αυτά ζητήματα, όταν και αν τα πάρει εγγράφως.

Οι Πρόεδροι των Ενώσεων Γονέων Καισαριανής και 2ου Διαμερίσματος από τη μεριά τους τόνισαν ότι οι λαϊκές οικογένειες πιέζονται από την υπολειτουργία των ολοήμερων και την υποβάθμιση της παράλληλης, αλλά εισέπραξαν συμπάθεια!

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι ο Δ/ντής Εκπαίδευσης Α Αθήνας τάσσεται αναφανδόν με την κυβερνητική αντιεκπαδευτική πολιτική, άλλωστε το έχει δηλώσει πολλές φορές ότι συμφωνεί με τις προωθούμενες αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου, και επιχειρεί στο μερίδιο που του αναλογεί να δικαιολογήσει αυτή την πολιτική.

Εμείς όμως, συναδέλφισσες, συνάδελφοι, δε συμβιβαζόμαστε με κλειστά ολοήμερα, με περιφερόμενους εκπαιδευτικούς, με δομές ειδικής αγωγής που υποβαθμίζονται και νηπιαγωγεία όπου στοιβάζονται παιδιά. Απαιτούμε και διεκδικούμε κάλυψη όλων των κενών τώρα και να σταματήσει η κοροϊδία της "κανονικότητάς" τους με σχολεία που λειτουργούν με προσωρινό πρόγραμμα έναν και πλέον μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους!

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ 17/10 ΣΤΙΣ 6 ΜΜ.

 

Για το Δ.Σ.

 

          Ο Πρόεδρος                                                              Η Γ. Γραμματέας

    Κοπριτέλης Απόστολος                                                   Γλαβίνα Σουζάνα

 

AttachmentSize
101ο Ενημ ΔΤ για Παράσταση 9 Οκτ Δνση Εκπσης Α Αθ για κενά, παράλληλη...10.10.17.doc160.5 KB