ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Συνάδελφοι, η παράταξη της ΑΣΚ στην ΟΙΕΛΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους που διαδηλώνουν αυτές τις μέρες με μαζικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και τις υπόλοιπες πόλεις της χώρας κατά του νομοσχεδίου εκτρώματος που κατεδαφίζει τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Συνάδελφοι, την πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας και της μεγαλειώδους πορείας των εργαζομένων στην Αθήνα, η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ συγκάλεσε έκτακτο ΔΣ, όπως πληροφορηθήκαμε εκ των υστέρων, με ανάρτηση στο σάιτ της, για το οποίο, ως παράταξη, δεν είχαμε καμία ενημέρωση. Αντιθέτως, είχαμε απαιτήσει από την Πέμπτη νωρίς το απόγευμα την αναβολή της προγραμματισμένης για την Παρασκευή συνεδρίασης του ΔΣ και είχαμε λάβει τη διαβεβαίωση ότι αυτή αναβάλλεται, λόγω της εξαγγελθείσας απεργίας, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ!!

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι δεν θα ανεχθούμε αυτές τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας σε σχέση με τη λειτουργία τους Δ.Σ. και της Ομοσπονδίας την οποία προφανώς η παράταξη Κουρουτού θεωρεί τσιφλίκι της.

Εντύπωση προκαλεί και το θέμα που απασχόλησε το έκτακτο ΔΣ της Ομοσπονδίας: Αποστολή επιστολής στον υπουργός Παιδείας, με την οποία ζητείται συνάντηση μαζί του, για τα ζητήματα που αφορούν τη μη αποκατάσταση του ελέγχου στην ιδιωτική εκπαίδευση και τη συνέχιση του καθεστώτος εργασιακού μεσαίωνα στο χώρο της. Με άλλα λόγια, τη μέρα που η κυβέρνηση κηρύττει τον πόλεμο στους εργαζόμενους, καταθέτοντας το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, με την κατάπτυστη μάλιστα διαδικασία του κατεπείγοντος, η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ επιλέγει να παρουσιάσει τον κύριο Φίλη ως συνομιλητή με τον οποίο μπορεί να βρεθούν λύσεις στα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο. Όλα αυτά, ενώ πρόσφατα γίναμε μάρτυρες του εμπαιγμού γύρω από το περίφημο άρθρο 40, το οποίο θα έβαζε τάξη στο χάος της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αλλά τελικά το έφαγε η μαύρη νύχτα.

Συνάδελφοι, καμία ανοχή, καμία ελπίδα σε συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και σε υπουργούς που «θέλουν, αλλά δεν μπορούν». Τέρμα ο εμπαιγμός.

Ένας δρόμος υπάρχει: ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

AttachmentSize
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ οιελε 8_5_2016.doc32 KB