Σύλλογος Εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων": Ανακοίνωση - Κάλεσμα σε Γ.Σ. και Απεργία

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό αποτελεί καθοριστικό χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων. Βάζει ταφόπλακα στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις καθώς όχι μόνο αφήνει αναλλοίωτο τον πυρήνα τους άλλα τον αντιδραστικοποιεί ακόμα περισσότερο. Οδηγεί σε απαξίωση των συντάξεων και των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας. Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο! Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργαζόμενου! Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλια του. Είναι το φάρμακο μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας.

Ειδικά στον κλάδο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, όπου ελλείψει ΣΣΕ η εργοδοτική ασυδοσία είναι καθεστώς, τα νέα μέτρα έρχονται ως ένα επιπλέον χτύπημα στις ζωές και τα δικαιώματα των συναδέλφων. Με δεδομένα την απλήρωτη-μαύρη εργασία, τα πετσοκομμένα ένσημα, την υποχρεωτική περίοδο ανεργίας των θερινών μηνών, οι εργαζόμενοι καλούνται να δουλεύουν μέχρι τα γεράματα προκειμένου να πάρουν σύνταξη-επίδομα! Επιπλέον, μπαίνουν νέοι εμπόδια στο δικαίωμα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

  Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Μας λένε να ξεχάσουμε πως θα υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα καλύπτει τον εργαζόμενο και την οικογένειά του, αλλά η Ασφάλιση να γίνει προσωπική υπόθεση ανάλογα με τις εισφορές και παροχές στον καθένα αναλόγως την τσέπη του. Ο διαρκής πόθος των μεγάλων επιχειρηματιών της υγείας για αποχώρηση του κράτους και της εργοδοσίας από τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος αποτελεί την έναρξη χρυσών δουλειών με ζεστό χρήμα για τα αρπαχτικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της υγείας.

Το κύμα των αντιλαϊκών μέτρων δε λέει να κοπάσει! Το νέο έτος πρέπει να μας βρει ετοιμοπόλεμους!

Στο ανοικτό Δ.Σ του σωματείου που πραγματοποιήθηκε στις 7 Γενάρη, αποφασίστηκε:

  • Συμμετοχή του σωματείου στην κινητοποίηση της 8ης Γενάρη στο Υπουργείο Εργασίας με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για το Ασφαλιστικό.
  • Γενική Συνέλευση του σωματείου την Κυριακή 17 Γενάρη, 10:30 π.μ στο Ε.Κ.Α, Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 2ος όροφος.
  • Συμμετοχή στην Απεργία ενάντια στα νέα μέτρα για το Ασφαλιστικό, όποτε αυτή προκηρυχθεί.  

Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β, 2ος όροφος, Τ.Κ. 10433- Τηλ./Fax: 210 8218982

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: www.vyrwnas.edu.gr