Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση: Διακήρυξη για τις εκλογές στο Σύλλογο Εργαζομένωνστην ιδιωτική εκπαίδυση «Ο ΒΥΡΩΝ»

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Όλες και όλοι στις Αρχαιρεσίες! Με ενότητα και αγώνα δυναμώνουμε το σωματείο, απαντάμε στην αντιλαϊκή επίθεση!

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, 

Στις 7,12 και 13 Δεκεμβρίου 2015 προχωράμε με αγωνιστική αισιοδοξία και αποφασιστικότητα στις εκλογές του σωματείου μας, του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «ο Βύρων». Σε μια περίοδο όπου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η επίθεση στα δικαιώματά μας, η συμμετοχή στη λειτουργία και στη δράση του σωματείου είναι κρίσιμο ζήτημα. Εδώ βρίσκεται η δύναμή μας! Στην οργάνωση και στον αγώνα! Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής στις αρχαιρεσίες.

Στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης η κατάσταση είναι εκρηκτική. Πολλοί συνάδελφοι δουλεύουμε για λιγότερο από 300 Ευρώ το μήνα. Ακόμα περισσότεροι είμαστε άνεργοι. Κι όσοι δουλεύουμε δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Αντιμετωπίζουμε καθημερινά τρομοκρατικές απολύσεις, μείωση ωρομισθίων, μη καταβολή δώρων και δεδουλευμένων, μαύρη ανασφάλιστη εργασία. Με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τη γενίκευση των ατομικών συμβάσεων σε όλο τον κλάδο, θέλουν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους. Το κερασάκι στην εργοδοτική τούρτα είναι τα 5μηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ, χρηματοδοτούμενα από τα ΕΣΠΑ, που χαρίζουν κυριολεκτικά τζάμπα εργαζόμενους στους εργοδότες. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις δηλώσεις του Υπ. Παιδείας στην προσπάθειά του να επιχειρηματολογήσει υπέρ της επιβολής ΦΠΑ στην Ιδιωτική Εκπαίδευση για τις "πενταροδεκάρες"; Μήπως  είχε στο μυαλό του τους μισθούς και τα ωρομίσθια με τα οποία αμείβονται εδώ και χρόνια, και συνεχίζουν επί υπουργίας του, οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση. Τα ωρομίσθια των 3,5 ευρώ, τους μισθούς των 300 ευρώ, τις ανύπαρκτες συμβάσεις, τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία κλπ.

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Την τελευταία διετία (2013-2015), το σωματείο μας έδωσε μάχες, πάλεψε σε όλους τους χώρους της ιδιωτικής εκπαίδευσης, (ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξενόγλωσσα κ.α) ενάντια στην υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων, ενάντια στην εργοδοσία του κλάδου με μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων και τις ανάγκες μας στη δουλειά και τη ζωή. Το σωματείο μας, παρά τις αδυναμίες και τις δυσκολίες στη δράση του, μπορεί να «υπερηφανεύεται» για τα παρακάτω:

 

  • Πρωτοστάτησε σε αγωνιστικές δράσεις για τα συμφέροντα των εργαζομένων του κλάδου. Για την οργάνωση των Απεργιακών κινητοποιήσεων, την καταβολή δεδουλευμένων και την απόκρουση της εργοδοτικής τρομοκρατίας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Συγκρούστηκε με την εργοδοσία του κλάδου! Είναι κυριολεκτικά «καρφί στο μάτι της». Αντιπάλεψε τρομοκρατικές απολύσεις (μελών του) και όχι μόνο. Δεν έχει αφήσει σε «χλωρό κλαρί» σχολάρχες ιδιωτικών σχολείων, την EUROPALSO (κέντρα ξένων γλωσσών), την OΕΦΕ (φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης). Δεν φοβήθηκε τις διώξεις και τις δικαστικές προσφυγές των εργοδοτών της EUROPALSO, η οποία εδώ και χρόνια μας «σέρνει» στα δικαστήρια μαζί με τα τσιράκια της, θέλοντας να χτυπήσει τον κλαδικό χαρακτήρα του σωματείου και τον ταξικό του προσανατολισμό.
  • Προσπαθεί να διασφαλίζει τη συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων στη ζωή και τη δράση του σωματείου με την μονιμοποίηση και εδραίωση του Ανώτερου Οργάνου του, της Γενικής του Συνέλευσης. Από το 2013 έχει πραγματοποιήσει πάνω από 8 μαζικές Γενικές Συνελεύσεις με αυξημένη συμμετοχή συναδέλφων για να οργανώσει την πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς.
  • Πάλεψε και παλεύει για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις. Έχει επεξεργαστεί σχέδιο κλαδικής ΣΣΕ, έκανε συσκέψεις σε χώρους δουλειάς και παρεμβάσεις στα γραφεία των εργοδοτών. Ανέδειξε, πολέμησε και πολεμά την κατάπτυστη ψευτό-Σύμβαση της EUROPALSO με το στημένο εργοδοτικό σωματείο-φάντασμα. Σε αρκετούς χώρους δουλειάς κατάφερε να την ακυρώσει στην πράξη. Έχει συμβάλει στον συντονισμό των ταξικών σωματείων στην ιδιωτική εκπαίδευση, με κοινές συναντήσεις, μέρες δράσης, πρωτοβουλίες για την ΣΣΕ, κοινές ανακοινώσεις
  • Έχει οργανώσει πολύμορφες εκδηλώσεις  ιστορικού, ιδεολογικού και πολιτιστικού χαρακτήρα που αγκαλιάστηκαν από τους συναδέλφους, πήρε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης!

 

Λίγο πριν τις αρχαιρεσίες λοιπόν καταθέτουμε τους δικούς μας προβληματισμούς και θέτουμε κάποια κρίσιμα ερωτήματα.

Δοκιμάσαμε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, τις κυβερνήσεις της ΝΔ, όπως και αυτές του ΣΥΡΙΖΑ. Και τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Και αυτοδύναμες κυβερνήσεις και κυβερνήσεις συνεργασίας.

Ποιος ωφελήθηκε από όλες αυτές τις κυβερνητικές εναλλαγές;

Δε χωράει καμιά αμφιβολία ότι εμείς οι εργαζόμενοι, έχουμε δεχθεί πλήγμα στα εργασιακά μας δικαιώματα για να υπηρετηθεί η ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Ο στόχος είναι πάντα ένας, να σωθούν και να μεγαλώσουν τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Τα δοκιμάσαμε όλα! Και το ένα και το άλλο μείγμα διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος. Και τις γνήσιες νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές με άρωμα σοσιαλδημοκρατίας. Και διαπραγματεύσεις με την τρόικα και διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο.

Όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις όπως και όλα τα κόμματα που δίνουν όρκους πίστης στην Ε.Ε., έχουν κάνει «θεό» την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που σημαίνει τζάμπα χρήμα για τους τραπεζίτες, νέα πακέτα στήριξης που θα προστεθούν στο κρατικό χρέος και το οποίο θα το πληρώσουμε πάλι εμείς (!) δηλαδή ο λαός.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχεται να φέρει σε πέρας τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Σχεδιάζει και προωθεί την έξοδο από την καπιταλιστική οικονομική κρίση με γονατισμένο και χρεοκοπημένο το λαό.

Ποιος ωφελήθηκε από τα μέτρα και τα προαπαιτούμενα που ψήφισαν τις προηγούμενες μέρες στη βουλή; Ποιος ωφελείται όταν αρπάζουν τα ταμειακά διαθέσιμα των σχολείων, των νοσοκομείων, των ΑΕΙ-ΤΕΙ για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων προς το ΔΝΤ; Μήπως δεν κοροϊδεύουν το λαό όταν μιλάνε για ισοδύναμα, αφού ή με το ένα ισοδύναμο ή με το άλλο από την ίδια τσέπη του λαού θα βγουν και στα σεντούκια των δανειστών και των τραπεζιτών θα μπουν;

Αλήθεια ποιος ωφελείται όταν απαλλάσσουν μονοπωλιακούς ομίλους (COSCO, HOCHTIEF) από δημοτικά τέλη σε λιμάνια και αεροδρόμια, όταν διαγράφουν τα χρέη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όταν με τη ρύθμιση των 100 δόσεων χάρισαν στο εφοπλιστικό κεφάλαιο βεβαιωμένα πρόστιμα 1,5 δις;!!

Ισοπεδώνουν έναν ολόκληρο λαό για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας.

Αυτό εννοούν όταν μιλάνε για ανάπτυξη, το καπιταλιστικό κέρδος και όχι την ευημερία του λαού και την ικανοποίηση των αναγκών του. Στον καπιταλιστικό δρόμο οι εργαζόμενοι θα έχουμε μόνο απώλειες!

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

 

Έχουμε πείρα και στο σωματείο μας αλλά και συνολικά στον κλάδο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης από τη δράση και τη στάση του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού!

 

Η μειοψηφούσα παράταξη, η λεγόμενη «Ενωτική Πρωτοβουλία» (ΜΕΤΑ-ΣΥΡΙΖΑ, Παρεμβάσεις-ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.), επιδίωξε να βάλει εμπόδια στον προσανατολισμό και τη δράση του σωματείου. Μόνιμα στα Δ.Σ. και τις Γ.Σ. πολεμούν το ΠΑΜΕ όλες τις προσπάθειες για ενίσχυση του σωματείου! Κλίνουν σε όλες τις πτώσεις την «ενότητα», αλλά μας θέλουν διασπασμένους, πολέμησαν και συνεχίζουν να αντιπαλεύουν τον κλαδικό χαρακτήρα του σωματείου μας (επικαλούμενοι συνεχώς μόνο τα «ειδικά» προβλήματα των καθηγητών στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια). Όλο το προηγούμενο διάστημα, όταν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση αλλά και μέχρι πρόσφατα, καλλιεργούσαν αυταπάτες για τη δήθεν «πρώτη φορά αριστερά». Καλούσαν το κίνημα να γίνει υποστηρικτής της κυβερνητικής διαπραγμάτευσης για λογαριασμό των τραπεζιτών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ακόμα και σήμερα, εξαπατούν. Καταγγέλλουν και παλεύουν ενάντια στην Κυβέρνηση που πολλά μέλη και στελέχη της ΕΝΠΡΩ στηρίζουν!. Η δράση τους καμία σχέση δεν έχει με την ανάγκη ισχυροποίησης του κινήματος και του σωματείου, με την ανάγκη πολιτικοποίησης της πάλης του. Πρέπει να τους αφήσουμε στην άκρη, να τους παραμερίσουμε και να τραβήξουμε μπροστά!

 

Έχουμε πείρα και από την κατάσταση που επικρατεί την ΟΙΕΛΕ, από τη δράση και τον προσανατολισμό της Ομοσπονδία στον κλάδο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης. Για χρόνια, καλλιεργούσε αυταπάτες στους συναδέλφους ότι με διαπραγματεύσεις με τους σχολάρχες και τους Υπουργούς κι όχι με αγώνες, θα λυθούν τα προβλήματα των εργαζομένων. Αργότερα διακήρυττε ότι απλά μια κυβερνητική εναλλαγή και η «αριστερή» Κυβέρνηση θα έδινε ανάσα στους εργαζόμενους του κλάδου. Οι όποιες «αγωνιστικές κορώνες» εξαντλούνται  σε αγώνες για μια τάχα «καλή επιχειρηματικότητα» στην εκπαίδευση, χωρίζοντας τους σχολάρχες σε καλούς και κακούς. Αρνείται να δώσει τη μάχη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), θεωρεί τη μάχη αυτή χαμένη. Έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί διέγραψαν από τη δύναμή τους το «Βύρωνα»

Μας θέλουν  τσακισμένους, χρεοκοπημένους και υποταγμένους στη γωνία, με σκυμμένο το κεφάλι! Οι εργαζόμενοι, ο λαός μας ένα πράγμα δεν δοκίμασε ακόμα! Τη δύναμη του οργανωμένου, ταξικού αγώνα απέναντι στο σύστημα που βασανίζει το λαό για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Χρειαζόμαστε ένα συνδικαλιστικό κίνημα που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν αποδέχεται, δε συμβιβάζεται με τις πολιτικές των Κυβερνήσεων και της ΕΕ και ότι δεν πρόκειται να βάλει πλάτη για να ξεπεραστεί η κρίση σε όφελος της πλουτοκρατίας.

Χρειάζεται ένα συνδικαλιστικό κίνημα που θα κάνει επίσης καθαρό ότι για να δοθούν άμεσες λύσεις στα λαϊκά προβλήματα, για να ικανοποιηθούν τώρα τα αιτήματά μας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα και την κυρίαρχη πολιτική, η ανατροπή κάθε αντιλαϊκής  πολιτικής, η ανατροπή της εξουσίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Άλλος δρόμος, ενδιάμεσος, μεταβατικός, λίγο από δω και λίγο από εκεί, λίγο με το κεφάλαιο και λίγο με τους εργάτες δεν υπάρχει!!!

Εδώ βρίσκεται η ελπίδα, η προοπτική, η διέξοδος υπέρ του λαού.

 

Το σωματείο μας κινήθηκε σ΄αυτή τη γραμμή πάλης! Η πλειοψηφία του, οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΚ πρωτοστατήσαμε στην οργάνωση της πάλης, τη λειτουργία και τον προσανατολισμό του σωματείου μας. Το σωματείο μας είναι συσπειρωμένο και δραστήριο στο πλευρό του ΠΑΜΕ. Δυναμώνει με τη συμμετοχή του αλλά και παίρνει δύναμη από ταξικό κίνημα! Το κίνημα που είναι δοκιμασμένο, σταθερό και αφοσιωμένο στην υπόθεση του λαού!

 

Δυνάμωσε το σωματείο μας, γίνε μέλος του, πάρε μέρος μαζικά στις εκλογές! Το σωματείο μας είναι όπλο στα χέρι των εργαζομένων στην σύγκρουση με τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και την εργοδοσία, για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας. Αποκούμπι για κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα στη σημερινή δύσκολη πραγματικότητα!

 

Οργάνωση παντού! Αλληλεγγύη! Κανένας μόνος του!

 

Στις φετινές αρχαιρεσίες μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω! Η μαζικοποίηση και η περαιτέρω ισχυροποίηση του σωματείου μας μπορεί να ενισχύσει τη δυναμική του αγώνα! Μπορεί συμβάλει στην αλλαγή των συσχετισμών στην Ομοσπονδία!

 Στηρίζοντας την Α.Σ.Κ., το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, δυναμώνουμε τους αγώνες μας, συμβάλλουμε στη διαδικασία της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, με σωματείο που θα λειτουργεί δημοκρατικά και θα αποκτά δύναμη από τη συμμετοχή των εργαζομένων στο σχεδιασμό της δράσης του.

 

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ-ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ:

  • Νέα γνήσια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας σε όλους τους χώρους της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με αυξήσεις στους μισθούς.
  • ΟΧΙ στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο καρμανιόλα που στέλνει τους εκπαιδευτικούς στα 67 μέσα στην τάξη, που κόβει ένα τεράστιο κομμάτι από τις παροχές στην υγειονομική περίθαλψη και μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για όλους!
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για κάλυψη όλων των κενών. Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.
  • Όχι στις απολύσεις, στην τρομοκρατία, στην απλήρωτη εργασία. Αρνούμαστε τις υποχρεωτικές υπερωρίες, τα τμήματα πάνω από 25 μαθητές, την αύξηση του ωραρίου.
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων ΤΩΡΑ! Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη την περίοδο της ανεργίας στα 600 ευρώ.
  • Όχι στους πλειστηριασμούς! Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, όχι στα χαράτσια και την φοροληστεία.
  • Ενάντια σε κάθε επιχειρηματική δράση στην εκπαίδευση. Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους με δίχρονη Προσχολική Αγωγή και 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά. Ενιαία ανώτατη εκπαίδευση.
  • Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους εργαζόμενους και ανέργους, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους.
  • Κατοχύρωση αργιών και διασφάλιση του ρεπό του Σαββατοκύριακου στην ιδιωτική εκπαίδευση.
  • Δωρεάν στέγαση και δωρεάν εισιτήριο σε όλα τα μεταφορικά μέσα, επίδομα θέρμανσης για όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς και εργαζομένους μερικής απασχόλησης στην ιδιωτική εκπαίδευση.

 

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ-

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29/11/2015 στις 10:30 π.μ. στο Ε.Κ.Α, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β, 2ος όροφος.

 
 

ΕΚΛΟΓΕΣ:

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10:00-14:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10:00-19:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10:00-19:00

 

Στα Γραφεία του Σωματείου, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας,

 Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β, 2ος όροφος.

Τηλέφωνα. Επικοινωνίας:2108218982, 6974349422, 6977486124

 

 

 

AttachmentSize
ΒΥΡΩΝ 2015_.doc87 KB