Κάλεσμα της Α.Σ.Π.ΙΔ.Ε για τις εκλογές του ΣΙΕΛ

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

 

Με τα νέα νομοσχέδια, με τα προαπαιτούμενα, που ψηφίζει εσπευσμένα με τη μορφή του κατεπείγοντος η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας το 3ο Μνημόνιο, φέρνει νέα μέτρα-φωτιά για όλους μας.

Από 1/1/2022, προϋπόθεση για την συνταξιοδότηση θα είναι τα 67 έτη και τα 40 χρόνια εργασίας!!! Στη σχολική τάξη, κυριολεκτικά με τη μαγκούρα! Ποιος εκπαιδευτικός θα μπορέσει να σταθεί μέσα στην τάξη σε αυτή την ηλικία; Ταυτόχρονα, επιβάλλουν νέες μειώσεις και πρόστιμα για κάθε χρόνο συνταξιοδότησης πριν τα 67, επιβάλλουν νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, καταργούν τα ΒΑΕ. Χαρακτηρίζουν υψηλόμισθους τους συνταξιούχους των 1000 ευρώ. Ετοιμάζονται να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, στους μισθούς, στις συντάξεις, στο εφάπαξ, με στόχο την πλήρη απαλλαγή Κράτους και εργοδοσίας από το "βαρίδι" της Κοινωνικής Ασφάλισης.


Ταυτόχρονα, με τα μέτρα που ψήφισαν το προηγούμενο διάστημα :

  •  Αρπάζουν τα ταμειακά διαθέσιμα των σχολείων, των νοσοκομείων, των ΑΕΙ-ΤΕΙ, μέτρο που εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά, για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων προς το ΔΝΤ
  • Κλιμακώνουν τη φοροεπιδρομή. Καθιερώνεται ο ΕΝΦΙΑ ακόμα και από το πρώτο ευρώ. Αυξάνεται το αγροτικό πετρέλαιο και  η φορολογία στους αγρότες. Αυξάνουν τα εισιτήρια στα ΜΜΜ, οι μειώσεις σε φοιτητές, ΑΜΕΑ κ.α., είναι στον "αέρα".
  •  Αποβάλλουν από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, όσους δεν μπορούν να "ρυθμίσουν” τις υποχρεώσεις τους.
  • Στην αντίπερα όχθη, συζητούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, απαλλάσσουν μονοπωλιακούς ομίλους σε λιμάνια και αεροδρόμια από δημοτικά τέλη (και μάλιστα αναδρομικά), διαγράφουν τα χρέη και απαλλάσσουν επιχειρηματικούς ομίλους από πρόστιμα, ακόμα και για έκδοση πλαστών τιμολογίων. Ψήφισαν την άρση της προστασία των πλειστηριασμών για τα λαϊκά σπίτια, ενώ συγχρόνως απαλλάσσουν τα μονοπώλια από τα κόκκινα δάνεια. Είναι προκλητικοί!

Στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, η κατάσταση παραμένει εκρηκτική. Ο Υπουργός  Ν. Φίλης μετά την ανακοίνωση της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με μια προκλητική δήλωση, χαρακτήρισε «πενταροδεκάρες» αυτά που θα κληθεί να ξαναπληρώσει η λαϊκή οικογένεια και οι εργαζόμενοι του κλάδου. Με αφορμή το 23% Φ.Π.Α. δεχόμαστε σκωτσέζικο ντους από Κυβέρνηση και σχολάρχες, απειλούμαστε με νέες μειώσεις μισθών και απολύσεις. Ταυτόχρονα, τα μέτρα που πέρασαν τα τελευταία χρόνια, έδωσαν συντριπτικό χτύπημα στις συμβάσεις και τους μισθούς, κατάργησαν ουσιαστικά την αποζημίωση, ενώ παράλληλα άναψαν το πράσινο φως για ακόμα μεγαλύτερη τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, με την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων.

Από τις 24 Νοέμβρη έως τις 11 Δεκέμβρη ο ΣΙΕΛ προχωρά σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο Συνέδριο της ΟΙΕΛΕ. Όλο το προηγούμενο διάστημα το σωματείο ουσιαστικά δε λειτούργησε. Ταυτισμένο με την ηγεσία και την πλειοψηφία της ΟΙΕΛΕ (Ενότητα), αφόπλισε τους συναδέλφους και τους άφησε απροετοίμαστους μπροστά στην επίθεση που εξαπολύθηκε. Aποπροσανατόλιζε, ότι απλά η εναλλαγή μιας κυβέρνησης καλύτερης διαχείρισης, θα τα λύσει όλα από τα πάνω.

Είναι χαρακτηριστική η στάση της ηγεσίας της ΟΙΕΛΕ στα τελευταία ΔΣ. Οι «αγωνιστικές κορώνες» ενάντια στον ΦΠΑ 23%, εξαντλήθηκαν σε κατηγορίες ότι η Κυβέρνηση αθετεί τις δεσμεύσεις της και σε συναντήσεις με τον Υπουργό, την ίδια ώρα που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρότειναν ένα συνολικό αγωνιστικό πρόγραμμα παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων μαζί με εκατοντάδες σωματεία και Ομοσπονδίες. Καλεί τάχα σε αγώνες για μια «καλή επιχειρηματικότητα» στην εκπαίδευση, χωρίζοντας τους σχολάρχες σε καλούς και κακούς. Αρνείται να δώσει τη μάχη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), θεωρεί τη μάχη αυτή χαμένη. Πρέπει να λογοδοτήσει στους συναδέλφους για τη διαγραφή των κλαδικών σωματείων, επειδή διαπράττουν το «έγκλημα» να ενώνουν όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

Συναδέλφισσα-Συνάδελφε,

Έχουμε χιλιάδες λόγους να ξεπεράσουμε εμπόδια και δυσκολίες, να μπούμε στον αγώνα, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ! Η τελευταία απεργία της 12ης Νοέμβρη έδειξε ότι όσο ανοίγει η συζήτηση μέσα στους χώρους εργασίας μεταξύ των συναδέλφων του κλάδου, όσο πιο συσπειρωμένοι στεκόμαστε απέναντι στα προβλήματα, τόσο μεγαλύτερη είναι η αποτελεσματικότητα των αγώνων. Όσο μειώνουμε τις απαιτήσεις μας θα είμαστε αντιμέτωποι με νέες επιθέσεις στα δικαιώματά μας. Εκεί οδηγεί και η λογική του μικρότερου κακού.

Είναι ανάγκη ΤΩΡΑ να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας στο νέο κύμα επίθεσης! Τίποτα δεν χαρίστηκε! Καμία κατάκτηση δεν δόθηκε από πάνω ποτέ και πουθενά, από καμία κυβέρνηση. Κερδήθηκε μέσα από αγώνες και θυσίες των εργαζομένων. Και τώρα μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει. Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα τη δύναμή μας. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Απαιτούμε-Παλεύουμε:

·         ΟΧΙ στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο καρμανιόλα που στέλνει τους εκπαιδευτικούς στα 67 μέσα στην τάξη, που κόβει ένα τεράστιο κομμάτι από τις παροχές στην υγειονομική περίθαλψη και μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα για όλους!

·         Καμία εφαρμογή ΦΠΑ στην Ιδιωτική Εκπαίδευση. Απορρίπτουμε τη λογική των "ισοδύναμων μέτρων" που σε τελευταία ανάλυση διατηρούν τη φοροαφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, αλλάζοντας απλά τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται. Να αυξηθεί η φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%.

·         Νέα γνήσια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας σε όλους τους χώρους της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με αυξήσεις στους μισθούς.

·         Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για κάλυψη όλων των κενών. Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.

·         Όχι στις απολύσεις, στην τρομοκρατία, στην απλήρωτη εργασία. Αρνούμαστε τις υποχρεωτικές υπερωρίες, τα τμήματα πάνω από 25 μαθητές, την αύξηση του ωραρίου.

·         Ουσιαστική προστασία των ανέργων ΤΩΡΑ! Eπίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη την περίοδο της ανεργίας στα 600 ευρώ.

·         Όχι στους πλειστηριασμούς! Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

·         Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, όχι στα χαράτσια και την φοροληστεία

·         Ενάντια σε κάθε επιχειρηματική δράση στην εκπαίδευση. Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους με δίχρονη Προσχολική Αγωγή και 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά. Ενιαία ανώτατη εκπαίδευση.

·         Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους εργαζόμενους και ανέργους.

Άλλαξε τους συσχετισμούς! Εδώ βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική. Στην ενίσχυση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος! Από την ισχυροποίηση ενός τέτοιου κινήματος έχουμε ανάγκη σήμερα.

 

ΨΗΦΙΣΕ-ΔΥΝΑΜΩΣΕ, ΤΗΝ Α.Σ.Π.ΙΔ.Ε. ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

AttachmentSize
ΣΙΕΛ 2015.doc72 KB