Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση "Ο Βύρων": Για τηνΠαράσταση Στο Υπουργείο Εργασίας

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Για Μαζική Παράσταση Στο Υπουργείο Εργασίας - Ενάντια Στους Νέους Αντεργατικούς Σχεδιασμούς 

 

Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο σφαγείο για τα δικαιώματα, τις καταχτήσεις και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Η μεγαλοεργοδοσία, αξιοποιώντας όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που της έχουν εξασφαλίσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τσακίζει μισθούς, μεροκάματα, ασφάλιση και εργασιακές σχέσεις.

Και την προηγούμενη χρονιά, με πρόσχημα τη φορολογία στα φροντιστήρια, οι μισθοί έπεσαν πάνω από 10%. Συνολικά από το 2008, είχαμε απώλειες πάνω από 50%. Πολύ περισσότερες αν αναλογιστούμε ότι η φορολογία, το κόστος ζωής, το πετρέλαιο, τα είδη πρώτης ανάγκης αυξήθηκαν.

Δεν είναι λίγοι οι χώροι δουλειάς, που συνάδελφοι βιώνουν τον εκβιασμό για χειροτέρευση των όρων δουλειάς με το «μπαμπούλα» των απολύσεων και της ανεργίας. Συνάδελφοι, που τους αφήνουν απλήρωτους για μήνες. Η εμπειρία δείχνει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις και όταν καταβληθούν τελικά οι μισθοί, θα ακολουθήσει «ψαλίδισμα» των δεδουλευμένων με την υπόσχεση της εξόφλησης κάπου στο απροσδιόριστο μέλλον ή ακόμη χειρότερα η απαίτηση από τους εργαζόμενους, στο όνομα της «στήριξης» της επιχείρησης, να συμφωνήσουν ότι εξοφλήθηκαν εξ ολοκλήρου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τροφοδοτεί την επιθετικότητα του κεφαλαίου και έχουν ήδη ετοιμάσει και συμφωνήσει με την ΕΕ, το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τους άλλους μηχανισμούς του κεφαλαίου.

 

 

 

ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ:

√       Την απελευθέρωση των απολύσεων που θα διευκολύνει τους επιχειρηματικούς ομίλους να απολύσουν τους εργαζόμενους.

√       Την κατάργηση των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και του καλοκαιριού.

√       Τη νομοθετική κατοχύρωση της ανταπεργίας των επιχειρηματιών, του λεγόμενου LOCKOUT, που θα προσθέσει ακόμη ένα όπλο στα χέρια του κεφαλαίου για να εμποδίσει την ανάπτυξη των αγώνων.

√       Τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος της απεργίας, για να μπορούν το κεφάλαιο και οι δυνάμεις που το στηρίζουν σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο ανενόχλητα να υλοποιούν την εγκληματική τους δράση.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ, όπως:

√       Υποχρεωτική Σ.Σ.Ε., σε κάθε κλἀδο δουλειάς, που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας.

√       Να κατοχυρωθούν τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και Θερινής αδείας.

√       Ουσιαστική προστασία της μητρότητας.

√       Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα.

Η επίθεση που δεχόμαστε θα συνεχιστεί. Τα αντεργατικά μέτρα δεν έχουν σταματημό.

Έχουμε καθήκον, απέναντι στις οικογένειές μας και τα παιδιά μας, να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στην αντεργατική πολιτική και την εξουσία του κεφαλαίου. Να δυναμώσουμε τον ενιαίο αγώνα για να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια που οδηγούν το συνδικαλιστικό κίνημα και τους αγώνες στο «γύψο».

Να οργανώσουμε την αντίσταση μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο.

Να διεκδικήσουμε καλύτερα μεροκάματα και μισθούς, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των οικογενειών μας.

 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους,

τους άνεργους, τους απλήρωτους, τη νεολαία, σε μαζική παράσταση

 στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)

τη Δευτέρα 4 Ιούλη, στις 12 το μεσημέρι

AttachmentSize
ΒΥΡΩΝΑΣ.doc115.5 KB