ΑΣΚ Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών: Για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στα πλαίσια της 2η αξιολόγησης, μαζί με το συνολικό αντιλαϊκό πακέτο μέτρων, προετοιμάζει την κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν στην υποχρέωση αιτιολόγησης των απολύσεων, την άρση των ρυθμίσεων για τις πρόσθετες δραστηριότητες στα ιδιωτικά σχολεία και κατάργηση του ωραρίου των 21 ωρών στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Το αντιλαϊκό παζάρι της κυβέρνησης με τα κοράκια της Ε.Ε., της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και των εργοδοτικών οργανώσεων δεν αφήνει απ΄ έξω τίποτα. Σαρώνουν τα πάντα για να υπηρετήσουν τους «δημοσιοοικονομικούς στόχους», την «εξυπηρέτηση τους χρέους», την «καπιταλιστική ανάπτυξη», τις ορέξεις των σχολαρχών και των μεγαλοεργοδοτών.

Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από τις κυβερνητικές υπογραφές, οι ρυθμίσεις για την Ιδιωτική Εκπαίδευση ξηλώνονται.

Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε!!

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, για τα εργασιακά, τη μείωση του αφορολογήτου, το νέο χτύπημα στις συντάξεις, την κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, που εμφανίζεται να διαπραγματεύεται την ακύρωση των πρόσφατα ψηφισθέντων διατάξεων.

Ξεκαθαρίζουμε: Η κυβέρνηση στη «διαπραγμάτευση» βρίσκεται στην ίδια πλευρά του τραπεζιού μαζί με τους «θεσμούς», μαζί με τους εργοδότες.

Οι πρόσφατες εξελίξεις αποδεικνύουν, εκ νέου, πόσο αυταπατώνται όσοι ελπίζουν σε θετικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους σε οποιονδήποτε κλάδο, στηριζόμενοι σε κυβερνητικές τακτικές κινήσεις και επικαλούμενοι το «ευρωπαϊκό κεκτημένο». Η περιφρούρηση αλλά και η διεύρυνση των εργασιακών μας δικαιωμάτων μπορεί να γίνει μόνο μέσα από το συλλογικό αγώνα.

Ως ΑΣΚ είχαμε προειδοποιήσει για τις αρνητικές εξελίξεις που έρχονταν και είχαμε προτείνει αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης στο Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ. Δυστυχώς, όχι μόνο, δεν εισακουστήκαμε αλλά συκοφαντηθήκαμε από την πλειοψηφία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους! Να βρεθούν στον αγώνα μαζί με όλους τους εργαζόμενους.

Πρόκειται για τις ζωές μας και αυτές δεν μπαίνουν στο ζύγι των όποιων διαπραγματεύσεων με οποιαδήποτε κυβέρνηση και οποιουσδήποτε θεσμούς.

Καλούμε τους συναδέλφους, μέσα από τα σωματεία τους, να οργανώσουν και να συντονίσουν τις κινητοποιήσεις του κλάδου με βάση τις διαφαινόμενες εξελίξεις και, κυρίως, καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 8 Δεκέμβρη, ενάντια στον αντεργατικό κλοιό που στήνουν εργοδότες, κυβέρνηση και ΕΕ.

  • Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • Όχι στην επαναφορά των ελευθέρων απολύσεων στα Ιδιωτικά Σχολεία.

  • Πλήρης κατοχύρωση του ωραρίου των 21 ωρών στα Φροντιστήρια.

  • Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Κατοχύρωση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλους τους χώρους της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης με βάση την τελευταία κλαδική ΣΣΕ το 2009.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ!! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ, ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΟΥ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΜΕ!!

AttachmentSize
ΑΣΚ για εξελιξεις 21_11_2016.docx33.48 KB