Διεθνείς οργανισμοί

Σ.Ε.Π.Ε. Λήμνου «ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ»: Ελλείψεις στις δομές Ειδικής Αγωγής στη Λήμνο

Τρεις μήνες ,μετά την έναρξη του νέου σχολικού έτους και εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις στις δομές Ειδικής Αγωγής στα σχολεία της Λήμνου.

  Συγκεκριμένα, εξακολουθεί να παραμένει χωρίς ικανοποίηση από το 2013, το αίτημα του Δημοτικού Σχολείου Θάνους για ίδρυση και λειτουργία Τμήματος Ένταξης, παρόλο που υπάρχουν οι προϋποθέσεις (γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ για τρεις τουλάχιστον μαθητές που χρειάζονται παρακολούθηση Τμήματος Ένταξης). Δύο μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας που χρειάζονται δάσκαλο Παράλληλης Στήριξης σύμφωνα με τη γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ, δεν έχουν το δάσκαλό τους. Το ΚΕΔΔΥ Λήμνου δεν έχει στελεχωθεί με όλες τις ειδικότητες Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού που προβλέπονται από το νόμο 3699/2008. Συγκεκριμένα λείπουν Νηπιαγωγός, Φιλόλογος, Μαθηματικός, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην ΕΑΕ, Λογοθεραπευτής, Εργοθεραπευτής, Παιδοψυχίατρος, Φυσικοθεραπευτής, Σχολικός Νοσηλευτής, Επαγγελματικός Σύμβουλος και Διοικητικός.

Γραμματεία Π.Α.ΜΕ Πειραιά: Συγκέντρωση 1η Μάη στον Πειραιά - θεατρική παράσταση 3 Μάη

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αγώνας • Ρήξη • Ανατροπή
Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια ανεργία μνημόνια!
 
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη
στον Πειραιά 10 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, το δρόμο από το Σικάγο ως την Καισαριανή, μέχρι τις μέρες μας. Τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα. Από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία, την υγεία, τους αγώνες για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.
Συνεχίζουμε τον ίδιο δρόμο! Εμπνεόμαστε από το ίδιο φλογερό σύνθημα που γεννήθηκε μέσα από εργατικές εξεγέρσεις και μεγάλες μάχες: Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!
Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά μας!
Δυναμώνουμε την εργατική αλληλεγγύη. Είναι το δικό μας όπλο!
Δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν, όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας σήμερα! Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις.
Στέλνουμε μήνυμα με τη συμμετοχή μας!

Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. Μεσογείων - Λαυρεωτικής: Για τα αποθεματικά ταμείων και δημοσίων οργανισμών

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι 

Καταδικάζουμε την τροπολογία για τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών με την οποία αρπάζονται τα ταμειακά διαθέσιμα.

Πρόκειται για εσωτερικό δανεισμό που εγγυάται δήθεν «καλύτερη αξιοποίηση» και «προστασία από ζημιές», όταν είναι νωπές ακόμα οι μνήμες για την κλοπή των ταμείων μέσω του PSI, που η κυβέρνηση κάνει ότι αγνοεί. Υπάρχει πείρα ότι τέτοιου είδους ρυθμίσεις όχι μόνο δεν εξασφαλίζουν τα χρήματα των ταμείων που ανήκουν στους ασφαλισμένους αλλά και υλοποιούν την υφαρπαγή τους.

Η κυβερνητική φιλολογία περί άμεσης ρευστοποίησης είναι μια καθαρή απάτη αφού ο εσωτερικός δανεισμός πραγματοποιείται ακριβώς γιατί δεν υπάρχει ρευστότητα.

Δηλώνουμε  κατηγορηματικά:

Κάτω τα χέρια από τα ασφαλιστικά ταμεία - Να δοθούν εδώ και τώρα πίσω τα κλεμμένα.

   Τα παραπάνω κατατέθηκαν από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και ως πρόταση- ψήφισμα, στο ΔΣ του σωματείου μας την 1/4/15, και απορρίφθηκαν από όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις!

Ανακοίνωση για την τρομοκρατική απόλυση της συναδέλφισσας Ελένης Δαγρέ

Το κλαδικό σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση «ο Βύρων» καταγγέλλει την τρομοκρατική απόλυση της συναδέλφου Ελένης Δαγρέ, μέλους του σωματείου μας, από την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλίνων. Η συναδέλφισσα  επί χρόνια συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ, έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛ, έχει αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση πάνω από 20 χρόνια που εργάζεται στο συγκεκριμένο σχολείο. Ειδικά το τελευταίο διάστημα η αντιπαράθεση με την εργοδοσία είχε οξυνθεί λόγω της προσπάθειας της να επιβάλλει το «νέο μισθολόγιο» στους συναδέλφους. Μάλιστα η εργοδοσία δε είχε διστάσει την περσινή χρονιά να προχωρήσει σε καταγγελία στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας χρησιμοποιώντας ανυπόστατες κατηγορίες. 

Το συγκεκριμένο γεγονός δε είναι ούτε μεμονωμένο ούτε τυχαίο. Η εργοδοσία στην ιδιωτική εκπαίδευση έχει εξαπολύσει γενικευμένη επίθεση με στόχο να προχωρήσει σε απολύσεις, μειώσεις μισθών, γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας.  Η πολιτική της  ΕΕ, της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ο αυταρχισμός απέναντι συνολικά στο εργατικό κίνημα, αποτελεί κινητήρια δύναμη αυτής της επίθεσης.

Η απόλυση της Ελένης Δαγρέ έχει σαν στόχο να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους στο συγκεκριμένο σχολείο, αλλά  και συνολικά στην ιδιωτική εκπαίδευση ώστε να  σκύψουμε το κεφάλι, να μην αντιδράσουμε, να υποταχθούμε στις «νέες» συνθήκες εργασίας. Δε θα τους περάσει! Θα μας βρουν μπροστά τους,  τους συναδέλφους, το σωματείο μας, το ΠΑΜΕ. Απαιτούμε άμεσα να ανακληθεί η απόλυση της συναδέλφου ως απαράδεκτη συνδικαλιστική δίωξη!

            

ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ :

Με στόχο τη διάσωση της ευρωπαϊκής καπιταλιστικής οικονομίας ξεκινά, αύριο, στην Αθήνα το συνέδριο των εργατοπατέρων της Ευρώπης

Με κύριο θέμα «Κινητοποίηση για την Κοινωνική Ευρώπη» πραγματοποιείται, από αύριο μέχρι την Πέμπτη, στην Αθήνα, το 12ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ - ETUC). Ενα συνέδριο που αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους της Ελλάδας και όλης της Ευρώπης, καθώς εργατοπατέρες από όλη την Ευρώπη και πολιτικό προσωπικό της ΕΕ, όπως ο Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και μεγαλοεργοδότες θα συζητήσουν «σκάβοντας το λάκκο» των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η ΣΕΣ είναι κυριολεκτικά ένα βασικό στήριγμα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων: Βρίσκεται σε άμεση συνεννόηση με τους μεγαλοεπιχειρηματίες - που τους θεωρεί «εταίρους» μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Διαλόγου -, έχει στηρίξει ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, προσπαθεί να διαφυλάξει την «κοινωνική ειρήνη» και την «ταξική συνεργασία», έχει βάλει τη σφραγίδα της σε κάθε αντεργατικό μέτρο της ΕΕ και των κυβερνήσεων των κρατών - μελών.

Αναγνωρίζει στις χώρες χρέη και ελλείμματα

Ακόμα και για νέο «σχέδιο Μάρσαλ» προς την Ελλάδα έκανε λόγο ο γγ της ΣΕΣ, Τζον Μονκς, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε προχτές μαζί με τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενόψει του συνεδρίου. Ολοι οι εργατοπατέρες αναγνώρισαν στο ακέραιο την ύπαρξη χρεών και ελλειμμάτων στις χώρες, δηλαδή κάτι που αφορά εξίσου τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους. Το ψήφισμα της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΣΕΣ για μια «Ευρωπαϊκή Οικονομική Διακυβέρνηση», το οποίο αποτελεί τη βάση των εργασιών του συνεδρίου, διαπνέεται από τη λογική ότι «οι χώρες» της ΕΕ χρωστούν στις «αγορές». Στην πραγματικότητα όμως το κεφάλαιο προκαλεί τα χρέη και τα ελλείμματα και οι εργαζόμενοι καλούνται να τα πληρώσουν. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν το δέχεται η ΣΕΣ. Αντίθετα, προτείνει μια διαχείριση του καπιταλισμού που «θα επέτρεπε στην Ευρώπη να αποπληρώσει το χρέος της». Επίσης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για διαχείριση του πανευρωπαϊκού χρέους και μεταφορά του «νόμιμου» χρέους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με έκδοση ευρωομολόγων. Ποιος θα πληρώσει το «μάρμαρο»; Φυσικά οι εργαζόμενοι. Η ΣΕΣ από τη μια λέει ότι δε φταίνε οι μισθοί για τα χρέη κι από την άλλη προτείνει «αύξηση των πραγματικών μισθών στις χώρες με πλεόνασμα και (...) συγκράτηση έως ένα βαθμό των μισθών σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης».

Προπαγάνδα φασιστικής προέλευσης

Η αντικομμουνιστική εκστρατεία της «δημοκρατικής» ΕΕ, που χαρακτηρίζει το σοσιαλισμό ως «ολοκληρωτικό καθεστώς» και τον ταυτίζει με το φασισμό - ναζισμό, είναι εκείνη που στοιχειοθετείται πάνω στην προπαγάνδα των ναζί και των συνεργατών τους σε διάφορες χώρες - τους οποίους άλλωστε έχουν ηρωοποιήσει μια σειρά κράτη μέλη της ΕΕ - και αξιοποιεί την πιο μαύρη και φασιστικής έμπνευσης προπαγάνδα για να χτυπήσει τους κομμουνιστές και το λαϊκό κίνημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ιστολόγιο της ομάδας για τη «Συμφιλίωση των ευρωπαϊκών ιστοριών», παρατίθεται ένας κατάλογος από ιστοσελίδες με θέμα «Ιδρύματα που προάγουν τη γνώση και τη μνήμη των κομμουνιστικών εγκλημάτων». Μεταξύ των «ιδρυμάτων» που παραπέμπει βρίσκεται και το ελληνικό «Μαύρο Ιστολόγιο του Κομμουνισμού» (http://blackblogofcommunism.com). Πρόκειται για ένα ιστολόγιο που αναπαράγει την πιο αντιδραστική και φασιστική αντικομμουνιστική προπαγάνδα, με συχνές αναδημοσιεύσεις από την «Ελεύθερη Ωρα» και αναπαραγωγή των πιο αισχρών συκοφαντιών σε βάρος του ΚΚΕ, του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ και του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος.

Επίσημη ιδεολογία της ΕΕ ο αντικομμουνισμός

Για να τσακίσουν το λαϊκό κίνημα, το Ευρωκοινοβούλιο και η Κομισιόν καθοδηγούν την επιχείρηση διαστρέβλωσης της Ιστορίας και ποινικοποίησης της δράσης των κομμουνιστών

Η ένταση της αντικομμουνιστικής εκστρατείας που επιχειρεί η ΕΕ, για τη συκοφάντηση του σοσιαλισμού, την παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας και την ταύτιση του κομμουνισμού με το φασισμό - ναζισμό, επιβεβαιώνεται με κάθε ευκαιρία από επίσημα και ανεπίσημα όργανα της Ευρωένωσης, από πλήθος αποφάσεων και αντικομμουνιστικών εκδηλώσεων στα κράτη - μέλη της ΕΕ.

Η συκοφάντηση του κομμουνισμού και η θωράκιση του αστικού πολιτικού συστήματος απέναντι στα κομμουνιστικά κόμματα, στη δράση και την ιδεολογία τους, έχει στόχο να χτυπήσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Η στοχοποίηση και το σφυροκόπημα των κομμουνιστών αποτελεί προάγγελο για ένταση της επίθεσης σε βάρος των λαών, όπως άλλωστε έχει συμβεί και στο παρελθόν.

Σήμερα, που η καπιταλιστική κρίση φέρνει στο προσκήνιο τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος, που το κεφάλαιο εντείνει την ενιαία ολομέτωπη επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, πυροδοτώντας την όξυνση της ταξικής πάλης, η εξουσία της πλουτοκρατίας οχυρώνεται και προσπαθεί να πάρει μέτρα για να αποτρέψει και να καταστείλει την οργανωμένη λαϊκή αντεπίθεση.

Δηλητηριάζει τις εργατικές, λαϊκές και νεανικές συνειδήσεις με τον αντικομμουνισμό, για να τις εγκλωβίσει στην κυρίαρχη ιδεολογία, προκειμένου να μην ξεφύγουν «από το μαντρί» και οδηγηθούν στο δρόμο της ταξικής πάλης και σύγκρουσης για την απελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεσμά της μισθωτής σκλαβιάς. Φοβάται την παρακαταθήκη που άφησε στους λαούς η σοσιαλιστική οικοδόμηση του περασμένου αιώνα, την επαναστατική πείρα που για πρώτη φορά έφερε στο προσκήνιο της Ιστορίας την εργατική τάξη σαν τάξη για τον εαυτό της.

Βήμα βήμα το χτίσιμο της υστερίας

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ : Κλείδωσαν τα επόμενα «πακέτα»

Ετοιμο το «επικαιροποιημένο μνημόνιο». Στο κενό η επιχείρηση αποπροσανατολισμού

Απόλυτα έτοιμο από την περασμένη εβδομάδα είναι το επικαιροποιημένο μνημόνιο που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην κυβέρνηση, την τρόικα και την πλουτοκρατία, που έχουν προγραμματίσει τη δημοσιοποίησή του για τις προσεχείς εβδομάδες.

Ο κουρνιαχτός που επιχειρούν να σηκώσουν, μοναδικό στόχο έχει τη συγκάλυψη της εγκληματικής πολιτικής τους απέναντι στο λαό, η οποία περνάει σε φάση νέας κλιμάκωσης. Τα μέτρα - μαμούθ για ιδιωτικοποιήσεις ύψους τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα χρόνια δεν είναι αξίωση της τρόικας, αλλά η επίσημη πολιτική και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως άλλωστε παραδέχεται και η ίδια σε σχετικό σημείωμα του υπουργείου Οικονομικών.

Στο επικαιροποιημένο μνημόνιο που έχει ήδη κλειδώσει και θα δημοσιοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές του Μάρτη, περιλαμβάνονται πολλά περισσότερα μέτρα από αυτά που ήδη ανακοινώθηκαν τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, όσο και από τα κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Την Κυριακή 13 του Φλεβάρη και ενώ είχε προηγηθεί μπαράζ συνεντεύξεων από τα στελέχη του κλιμακίου της τρόικας στις εφημερίδες, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σε επίσημη ανακοίνωση ισχυρίστηκε ότι η «αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης», καθώς «συμβάλλει καθοριστικά στην επιτάχυνση της ανάπτυξης, αλλά και στη μείωση του σημερινού τεράστιου χρέους της χώρας».

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ : Φτώχεια για τις γυναίκες - κέρδη για τα μονοπώλια

Πίσω από το ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης για τη γυναικεία φτώχεια, κρύβεται η προσπάθεια να επιταχύνουν την αντιλαϊκή επίθεση

Στην ημερήσια διάταξη θέτει η Ευρωπαϊκή Ενωση το ζήτημα της «γυναικείας φτώχειας», με σχετικό ψήφισμα που υιοθέτησε στις 27 Γενάρη η Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η συζήτηση θα έχει συνέχεια, καθώς η έκθεση της Επιτροπής πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση από την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τον προσεχή Μάρτη. Το ενδιαφέρον που εκδηλώνουν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις για τα 85 εκατομμύρια των Ευρωπαίων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας έχει ισχυρά, αλλά όχι εμφανή, με την πρώτη ματιά, κίνητρα. Πίσω από τις ανέξοδες διαπιστώσεις, προετοιμάζονται οι «λύσεις», που στόχο έχουν να καλλιεργήσουν στις γυναίκες και συνολικά στους λαούς αυταπάτες για τις αιτίες της φτώχειας και των άλλων οξυμένων προβλημάτων και να θολώσουν τη διέξοδο από αυτά. Πίσω από τις επισημάνσεις και τις περιγραφές του προβλήματος, σχεδιάζονται οι πολιτικές, οι οποίες, στο όνομα της καταπολέμησης του κινδύνου της φτώχειας, θα προωθήσουν τη στρατηγική του κεφαλαίου.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «DER SPIEGEL». Τεράστια ελληνικά κεφάλαια στα σεντούκια της Ελβετίας

Το μέγεθος της ληστείας του λαού από μια χούφτα πλουτοκράτες δείχνει το δημοσίευμα του περιοδικού

Αμύθητο πλούτο, που έχει παραχθεί με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, κρατάει συσσωρευμένο σε τράπεζες της Ελβετίας το ντόπιο κεφάλαιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», το οποίο αναφέρει εκτιμήσεις ότι «οι Ελληνες έχουν καταθέσει περίπου 600 δισ. ευρώ στην Ελβετία, δηλαδή σχεδόν τρεις φορές περισσότερα χρήματα απ' όσα στην ίδια τη χώρα τους».

Κίνητρο για το δημοσίευμα δεν αποτέλεσε βέβαια ο «πόνος» του περιοδικού για τον κλεμμένο πλούτο των Ελλήνων εργαζόμενων, αλλά οι πληροφορίες που θέλουν την ελληνική κυβέρνηση να ετοιμάζεται για διαπραγματεύσεις με την Ελβετία, με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών γύρω από τη φοροδιαφυγή, καθώς εκτιμάται ότι «μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων δεν έχει δηλωθεί στην εφορία».

Σύμφωνα με το «Der Spiegel», στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός υπήρξαν επαφές για το θέμα μεταξύ του Γ. Παπανδρέου και της προέδρου της Ελβετικής Ομοσπονδίας Micheline Calmy-Rey, με στόχο να εντοπιστούν οι φοροφυγάδες και να καταβάλουν εκ των υστέρων τον προβλεπόμενο φόρο. Τη συνάντηση επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Χτες, ωστόσο, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλος έσπευσε να καθησυχάσει την ντόπια πλουτοκρατία για τις προθέσεις της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν τόσα χρήματα είναι υπερβολή» και πως «220-230 δισεκατομμύρια είναι οι καταθέσεις των Ελλήνων εντός της χώρας (...) δεν μπορώ να έχω σαφή τάξη μεγέθους αλλά να είναι 100-150 (στις ελβετικές τράπεζες)». Ο ίδιος είπε ότι τα χρήματα αυτά κατά την κατάθεσή τους έχουν ελεγχθεί, οπότε θεωρητικά δεν είναι «μαύρα» ή έχουν «λευκανθεί».

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ : Πολυπλόκαμος μηχανισμός για το ξαναγράψιμο της Ιστορίας

Επίσημες και άτυπες ομάδες και ινστιτούτα αναλαμβάνουν να ποτίσουν τις λαϊκές συνειδήσεις με ωμό αντικομμουνισμό

Με κάθε ευκαιρία, το πολιτικό προσωπικό της ΕΕ διαβεβαιώνει το κεφάλαιο για την πρόθεσή της να εντείνει την αντικομμουνιστική εκστρατεία, με τη συκοφάντηση του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε, την ταύτιση του κομμουνισμού με το ναζισμό και τη λήψη μέτρων θωράκισης του αστικού πολιτικού συστήματος και του ιμπεριαλιστικού οικοδομήματος, όπως η ποινικοποίηση κομμουνιστικών κομμάτων και συμβόλων και οι διώξεις κομμουνιστών.

Πλευρά της αντικομμουνιστικής υστερίας είναι και η έκθεση της Κομισιόν με τίτλο «Η μνήμη των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα στην Ευρώπη», που δημοσιοποίησε χτες ο «Ρ», και δίνει απτές κατευθύνσεις στα κράτη μέλη για να εντείνουν την αντικομμουνιστική επίθεση.

Στην επέκταση και ένταση της αντικομμουνιστικής υστερίας, την ΕΕ συνεπικουρούν μια σειρά επίσημες και ανεπίσημες ομάδες, που καλούνται να πλέξουν το επιστημονικοφανές εγκώμιο του αντικομμουνισμού και να παίξουν το ρόλο του προπαγανδιστικού μηχανισμού με τη διοργάνωση συναντήσεων, δημόσιων ακροάσεων, σεμιναρίων, διεθνών συνεδρίων κλπ.

Πρόθυμοι «επιστήμονες» και «ερευνητές», θέτουν τις υπηρεσίες τους στη διάθεση του ιμπεριαλισμού, προκειμένου να αξιοποιηθούν στην αντιεπιστημονική και ανιστόρητη συκοφάντηση του κομμουνισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι τέτοια «ιδρύματα» και «ομάδες εργασίας» ξεπηδούν σαν τα μανιτάρια, ιδιαίτερα στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, συγκροτώντας έναν πολυπλόκαμο μηχανισμό στο πλευρό της ΕΕ για να συνδράμουν την ολομέτωπη επίθεση σε βάρος των λαών.

Η παραχάραξη καλά κρατεί...

"Ο Θηραμένης και ο Κριτίας ήταν ολιγαρχικοί. Και ο Κριτίας που ήταν πιο ακραίος σκότωσε τον Θηραμένη που ήταν πιο μετριοπαθής, γιατί τον εμπόδιζε σε αυτά που ήθελε να κάνει. Δηλαδή να σκοτώνει δημοκρατικούς χωρίς λόγους κτλ. προληπτικά για να μην απειλήσουν το καθεστώς. Σύμφωνα με αυτό να δούμε στη σύγχρονη ιστορία πώς στη Γαλλική Επανάσταση ο Ροβεσπιέρος σκότωσε τον Μαρά και τον Δαντόν και αντίστοιχα για τον Λένιν, τον Στάλιν και τον Τρότσκι». Είναι η εργασία την οποία κλήθηκαν να κάνουν μαθητές Λυκείου στον Πειραιά και είναι ενδεικτική του πώς το μάθημα (στην προκειμένη περίπτωση των Αρχαίων Ελληνικών) μπορεί να αποτελέσει εργαλείο διαμόρφωσης συνειδήσεων και αντικομμουνισμού.

Για όσους παλεύουν ενάντια στη βαρβαρότητα που επιβάλλεται σήμερα σε όλες τις πλευρές της ζωής, όσους αγωνίζονται για μιαν άλλη κοινωνία, είναι ξεκάθαρο ότι η επίθεση στις συνειδήσεις του λαού από μικρές μάλιστα ηλικίες είναι κομμάτι της συνολικής επίθεσης στη ζωή των λαϊκών στρωμάτων. Γι' αυτό και η ιδεολογική αντιπαράθεση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πάλης για μιαν άλλη κοινωνία. Το παραπάνω παράδειγμα δεν είναι ούτε το μόνο, ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο για το πώς στις σημερινές συνθήκες συνολικής επίθεσης αξιοποιείται το σχολείο για να ριζώσει στα μυαλά της νεολαίας μια εικόνα φόβου και αποστροφής για το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε (πέρα από τη συζήτηση που «σηκώνει» συνολικά η διατύπωση του θέματος). Αλλωστε, ανάλογη επιχείρηση γίνεται και σε πιο ευρεία κλίμακα και εντός και εκτός σχολείου, αξιοποιώντας κάθε λογής πρόθυμους να παραχαράξουν και να ξαναγράψουν την Ιστορία. Αυτό που δεν πρέπει να αφήσει κάθε προοδευτικός άνθρωπος να του «κλέψουν», είναι το δικαίωμά του στην ιστορική αλήθεια, στην άλλη, ανθρώπινη, διέξοδο, πέρα από τα όρια αυτού του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος.

 

Η ΕΕ της αμάθειας... Στοιχεία για την πρόωρη εγκατάλειψη της υποχρεωτικής εκπαίδευσης (Γυμνάσιο), σύμφωνα με την ΕΕ

«Πάνω από 6 εκατομμύρια  νέοι στην ΕΕ εγκαταλείπουν την εκπαίδευση και κατάρτιση, έχοντας μόνο απολυτήριο κατώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (σ.σ. Γυμνάσιο) στην καλύτερη περίπτωση» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή! Τα παραπάνω σημειώνονται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για έγκριση «σχεδίου δράσης» για αντιμετώπιση του ζητήματος (της μαθητικής διαρροής), το οποίο θα συζητηθεί στο συμβούλιο των υπουργών Παιδείας στις 2 - 4 Μάη. Στην ΕΕ ο μέσος όρος των νέων που εγκαταλείπουν το σχολείο (εννοούν το Γυμνάσιο) είναι σήμερα 14,4% και διατυπώνεται στόχος για μείωσή του κάτω από 10% μέχρι το τέλος της δεκαετίας... Στην Ελλάδα (σύμφωνα με σχετική έρευνα της ΕΕ για το 2009) το ποσοστό του πληθυσμού ηλικίας 18- 24 ετών που έχουν ολοκληρώσει, στην καλύτερη περίπτωση, το Γυμνάσιο, είναι 14,5%.

Στο «σχέδιο» της Επιτροπής, μεταξύ άλλων, υπάρχουν προτάσεις για «πρόληψη», «μέσω της υποστήριξης των παιδιών στη μάθησή τους και της αποφυγής συνθηκών που ενδεχομένως θα προκαλούσαν πρόωρη εγκατάλειψη, όπως η επιβολή σε ένα μαθητή της επανάληψης ενός σχολικού έτους και η μη παροχή της κατάλληλης αρωγής σε παιδιά με διαφορετικές μητρικές γλώσσες». Παρά, βέβαια, τα παραπάνω «πυροσβεστικά» μέτρα, το ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται, αφού η βάση του προβλήματος βρίσκεται στην οικονομική και κοινωνική κατάσταση των οικογενειών των παιδιών, που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σχολείο. Προφανώς, τα περισσότερα απ' αυτά τα παιδιά πρέπει να δουλέψουν από μικρή ηλικία κ.ά.

Ενα ακόμα στοιχείο που προκύπτει από άλλη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ότι «ένας στους πέντε 15χρονους νέους στην Ευρώπη, όπως επίσης και πολλοί ενήλικες, δε διαθέτει τις βασικές ικανότητες ανάγνωσης και γραφής». Σημειώνεται ότι πρόκειται για στοιχείο απ' το πρόγραμμα διεθνούς αξιολόγησης μαθητών (PISA). Αξιοσημείωτο είναι, δε, ότι «σχεδόν 80 εκατομμύρια ενήλικες στην Ευρώπη - το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού - διαθέτουν χαμηλές ή βασικές ικανότητες».

ΕΡΕΥΝΑ «PISA» ΤΟΥ ΟΟΣΑ : Εργαλείο αναδιαρθρώσεων στην Παιδεία

Δόθηκσν χτες στη δημοσιότητα από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) τα αποτελέσματα της έρευνας «PISA» που διεξάγει κάθε τρία χρόνια, μετρώντας τις επιδόσεις των 15χρονων σε ανάγνωση, μαθηματικά, φυσικές επιστήμες. Πρόκειται για ένα εργαλείο που θεσμοθετήθηκε το 1997 για πρώτη φορά προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στην προσπάθεια «παιδαγωγικής καθοδήγησης» που επιχειρεί ο διεθνής ιμπεριαλιστικός οργανισμός, για να προσαρμοστεί η εκπαίδευση στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις.

Οπως προκύπτει από την έρευνα που αναφέρεται στις επιδόσεις των μαθητών το 2009, στην κορυφή των επιδόσεων στις ικανότητες ανάγνωσης βρίσκονται η Κορέα και η Φινλανδία. Η Ελλάδα κατέχει την 24η θέση σε σύνολο 65 χωρών στις ικανότητες ανάγνωσης που αποτέλεσε και το βασικό αντικείμενο της έρευνας. Κάτω από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ κατατάσσεται η Ελλάδα στα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες, με την παρατήρηση ότι υπάρχει βελτίωση στις επιδόσεις στα μαθηματικά.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ( ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ) ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Στην κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 5 Οκτωβρίου προωθείται για έγκριση ένα εξαιρετικά επικίνδυνο ψήφισμα, το οποίο με πρόσχημα την «καταπολέμηση του εξτρεμισμού» προχωρεί σε νέα επικίνδυνη κλιμάκωση της επίθεσης απέναντι στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Το συγκεκριμένο ψήφισμα χαρακτηρίζει ως «εξτρεμισμό» τους αγώνες των εργαζομένων και ως «εξτρεμιστές» τα λαϊκά κινήματα και τις οργανώσεις τους που αγωνίζονται για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης, ενώ προβλέπει και μέτρα κατά των κομμάτων και οργανώσεων που αμφισβητούν το καθεστώς της εξουσίας των μονοπωλίων και αγωνίζονται για την ανατροπή του. Με αυτό το ψήφισμα η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης συνδράμει στο να διαμορφωθεί ένα ακόμη πιο αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο σ’ ολόκληρη την Ευρώπη, την ώρα, μάλιστα που δυναμώνουν οι εργατικοί αγώνες σ’ όλες τις χώρες ενάντια στις συνέπειες από την κρίση, που βιώνουν οι εργαζόμενοι.

Κάτω από την έννοια – λάστιχο του «εξτρεμισμού» γίνονται απαράδεκτες αναφορές και στις μαζικές εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, με φανερή σκοπιμότητα να ταυτιστούν αυτές με τη δράση προβοκατόρικων μηχανισμών.

Στο όνομα της θωράκισης του συστήματος και με πρόσχημα την «πρόληψη της διασάλευσης της δημόσιας τάξης” δικαιολογούνται μέτρα που πλήττουν καίρια δημοκρατικά δικαιώματα κι ελευθερίες.

Ανάμεσα στα μέτρα που προτείνονται για τα κόμματα που αντιπαλεύουν το καπιταλιστικό σύστημα είναι: Η απαγόρευση της κρατικής χρηματοδότησης προς αυτά, ο αποκλεισμός τους από την συμμετοχή στις εκλογές, φθάνοντας ακόμα και στην απαγόρευση λειτουργίας τους.

Καλούμε τους εκπροσώπους της χώρας μας να καταψηφίσουν αυτό το κατάπτυστο ψήφισμα. Να μην περάσουν ανάλογες αντιδημοκρατικές νομοθετικές ρυθμίσεις από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και τα εθνικά κοινοβούλια.

Δηλώνουμε πως κανένα σχετικό ψήφισμα δεν θα καταφέρει να βάλει στο «γύψο» τις αγωνιστικές διαθέσεις μας, την πάλη μας για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών, την πάλη ενάντια σε κάθε μέσο που αποβλέπει στη φίμωση του λαού, για την ανεμπόδιστη πολιτική και συνδικαλιστική δράση.

 

Ακολουθούν υπογραφές:

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ : «Κλειδώνει» στο σκόπευτρο τον εχθρό λαό

Συναγερμό πρέπει να σημάνει για το εργατικό λαϊκό κίνημα το ψήφισμα που συζητιέται μεθαύριο Τρίτη στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση

Το αστικό πολιτικό σύστημα, σε διεθνικό επίπεδο, σκοπεύει ευθέως στην καρδιά των λαϊκών κινημάτων και ενισχύει παραπέρα το οπλοστάσιο για τη θωράκισή του από τον εχθρό λαό και τη ριζοσπαστικοποίηση της πάλης του. Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει αναλάβει συγκεκριμένο ρόλο για τη δημιουργία αυτού του πλαισίου πολιτικής καταστολής και το συντονισμό των κρατών - μελών σε αυτήν την κατεύθυνση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα απόπειρα στοχοποίησης των λαϊκών κινημάτων, στο όνομα της «καταπολέμησης του εξτρεμισμού». Στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσής του Συμβουλίου της Ευρώπης, που συνέρχεται την Τρίτη 5 Οκτώβρη 2010, προωθείται ψήφισμα, με το οποίο γίνεται μια συνολική προσπάθεια νομιμοποίησης όλου του αυταρχικού - αντιδημοκρατικού πλαισίου που προωθείται τα τελευταία χρόνια από τα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό.

Πρόκειται για το ίδιο αντιδραστικό όργανο, που πέντε χρόνια πριν κατασκεύασε και προσπάθησε να νομιμοποιήσει το αντικομμουνιστικό μνημόνιο.

-- Με το προωθούμενο ψήφισμα - πλαίσιο στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (μέλη του είναι όλες οι χώρες της Ευρώπης μέχρι τα Ουράλια και τον Καύκασο), επιχειρείται η θωράκιση του Δικαίου της αστικής τάξης και η ενσωμάτωσή του στον πυρήνα της νομοθεσίας όλων των κρατών - μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

-- Το ψήφισμα σηματοδοτεί μια νέα επικίνδυνη κλιμάκωση της επίθεσης απέναντι στους λαούς υπό τη σκιά και το φόβο του λαϊκού παράγοντα μέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης. Ουσιαστικά, διαμορφώνεται το πλαίσιο, για να χαρακτηρίζονται ως «εξτρεμισμός» οι αγώνες των εργαζομένων, τα κινήματα και τις οργανώσεις τους.

-- Στο όνομα της θωράκισης αυτού του συστήματος και με πρόσχημα την «πρόληψη της διασάλευσης της δημόσιας τάξης», δικαιολογεί μέτρα που πλήττουν καίρια δημοκρατικά δικαιώματα, όπως «την ελευθερία έκφρασης και του συνεταιρίζεσθαι», φθάνοντας μέχρι την απαγόρευση της κρατικής χρηματοδότησης αλλά και της ίδιας της λειτουργίας των κομμάτων που στοχοποιούνται.

Ταυτόχρονα, φοράει την προβιά της αποτροπής του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, αλλά αποκαλύπτεται ότι αυτό είναι μόνο το πρόσχημα και πραγματικός στόχος είναι τα κινήματα των λαών και ό,τι αμφισβητεί την εξουσία των μονοπωλίων.

Χρέος της ελληνικής αντιπροσωπείας, όπως τόνισε σε δήλωσή της και η βουλευτής της ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, είναι να απορρίψει το κατάπτυστο ψήφισμα, «το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν πρέπει και δε θα νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των λαών».

Το κατάπτυστο ψήφισμα

Το κατάπτυστο αυτό κείμενο προβλέπει:

«ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΙΒΛΟΣ» ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ : Συνεχής και ατέρμονη η αντιασφαλιστική επίθεση

«Το μέγεθος της επιδείνωσης των δημόσιων οικονομικών, εξαιτίας της κρίσης ισοδυναμεί με την εξουδετέρωση 20 ετών δημοσιονομικής εξυγίανσης, πράγμα που σημαίνει ότι οι δημοσιονομικοί περιορισμοί θα είναι πολύ ισχυροί την επόμενη δεκαετία. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι η κρίση θα ασκήσει περαιτέρω πίεση στη δημόσια συνταξιοδοτική δαπάνη και σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, διότι η οικονομική ανάπτυξη αναμένεται σημαντικά χαμηλότερη, ενώ συγχρόνως υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα ως προς το πότε θα υπάρξει πλήρης ανάκαμψη».
Η υπογράμμιση αυτή των οργάνων της ΕΕ που περιέχεται στην «Πράσινη Βίβλο για τις συντάξεις» η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Βρυξέλλες 7/7/2010) μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλέσει στους εργαζόμενους. Γιατί, με τον πιο επίσημο και ξεκάθαρο τρόπο αναγνωρίζεται ότι τους λαούς της ΕΕ και ειδικά τους εργαζόμενους τους περιμένει μια δύσκολη δεκαετία. Ακόμα χειρότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αμφιβάλλει σοβαρά για το κατά πόσον και πότε «θα υπάρξει πλήρης ανάκαμψη». Εξίσου, όμως, ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι με τη συγκεκριμένη «Πράσινη Βίβλο» η ΕΕ προεξοφλεί και νέες ανατροπές στα συνταξιοδοτικά συστήματα, νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Γίνεται φανερό ότι αυτό ισχύει και για τη χώρα μας και πως οι τελευταίοι αντιασφαλιστικοί νόμοι που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή ενός νέου γύρου ανατροπών. 

«Επειτα από μια δεκαετία μεταρρυθμίσεων που άλλαξαν τα συνταξιοδοτικά συστήματα των περισσότερων κρατών - μελών, υπάρχει τώρα η ανάγκη να αναθεωρηθεί ριζικά το πλαίσιο της ΕΕ».

Στην υπηρεσία των αγορών

Κάλεσμα της Απεργιακής Συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ προς την εργατική τάξη και τα αγωνιστικά Συνδικάτα της Ευρώπης

ΕΚΚΛΗΣΗ

  • Προς την εργατική τάξη των Ευρωπαϊκών χωρών
  • Προς όλα τα αγωνιστικά συνδικάτα της Ευρώπης
  • Προς όλους τους Ευρωπαίους συνδικαλιστές που αγωνίζονται

 Αγαπητή συνάδελφοι,

Σας στέλνουμε ψήφισμα – κάλεσμα που ενέκριναν σήμερα, Τρίτη 29 Ιουνίου 2010, όλοι οι εργαζόμενοι της Αθήνας στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ μπροστά στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

«Όλοι εμείς οι δεκάδες χιλιάδες συγκεντρωμένοι της Αθήνας εκφράζουμε μία ακόμα φορά τη ριζική μας αντίθεση στα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης. Μέτρα που ανατρέπουν ριζικά κατακτήσεις δεκαετιών προς όφελος του μονοπωλιακού κεφαλαίου.

Συνεχίζουμε ανυποχώρητα τον ταξικό αγώνα, με τους στόχους του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας που το εκφράζει και το εκπροσωπεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), που συσπειρώνει στις γραμμές του χιλιάδες εργαζόμενους μέσα από εκατοντάδες πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Αυτή την περίοδο αγώνες των εργαζομένων γίνονται σε πολλές ακόμα Ευρωπαϊκές χώρες ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεών τους. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας. Από όλους αυτούς τους μικρούς και μεγάλους αγώνες βγαίνουν ορισμένα κοινά συμπεράσματα:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Καταγγέλλουμε την άγρια δολοφονική επίθεση του Ισραηλινού στρατού ενάντια στη νηοπομπή αλληλεγγύης προς το Παλαιστινιακό λαό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάνω από δέκα νεκροί και δεκάδες τραυματίες.

Πρόκειται για ένα νέο έγκλημα της ισραηλινής κυβέρνησης και του κράτους ενδεικτικό της βαρβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες το παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του. Σηματοδοτεί την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας όχι μόνο κατά του Παλαιστινιακού λαού αλλά και στους λαούς της περιοχής.

Η προκλητική στρατιωτική δράση του ισραηλινού κράτους στηρίζεται και πριμοδοτείται σταθερά από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Ευθύνες έχουν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που όχι μόνο ανέχτηκαν την ισραηλινή επιθετικότητα, αλλά υπέγραψαν συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας διοργανώνοντας μεγάλης έκτασης κοινά στρατιωτικά γυμνάσια. Η κυβέρνηση πρέπει αμέσως να διακόψει κάθε είδους στρατιωτικά γυμνάσια, όχι μόνο τα τρέχοντα, και να καταγγείλει όλες τις συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ. Να αποχωρήσει αμέσως το πλοίο του πολεμικού ναυτικού που περιπολεί ανοικτά του Λιβάνου.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ – ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΟΝΟΝΟΦ : Η αστική νομιμότητα υποκλίθηκε στους νόμους του Χίτλερ!

Πλήρως επιβεβαιώθηκαν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες της ρωσικής εφημερίδας «Κομερσάντ», σύμφωνα με τις οποίες η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) θα δικαιώσει τη Λετονία και θα είναι εις βάρος του πρώην Σοβιετικού παρτιζάνου Βασίλι Κόνονοφ, 87 χρόνων.

Να υπενθυμίσουμε πως οι φιλοναζιστικές αρχές της Λετονίας, στο πλαίσιο της αναθεώρησης της Ιστορίας, συνέλαβαν, το 1998, δίκασαν και φυλάκισαν (για διάστημα 20 μηνών), τον Βασίλι Κόνονοφ, με την κατηγορία της διάπραξης «εγκλημάτων πολέμου» και συγκεκριμένα γιατί η παρτιζάνικη ομάδα , στην οποία ήταν επικεφαλής, εξολόθρευσε το 1944 φυλάκιο δωσίλογων, σκοτώνοντας 9 απ 'αυτούς στο χωριό Μάλιε Μπάτι. Ο Κόνονοφ καταδικάστηκε το Γενάρη του 2000 σε 6 χρόνια φυλάκιση. Στις 25 Απρίλη του 2001 το Ανώτατο Δικαστήριο της Λετονίας, κάτω από την παγκόσμια κατακραυγή αντιφασιστικών οργανώσεων, ακύρωσε την καταδίκη και αναγνώρισε τις κατηγορίες ως «ανεπαρκώς στηριγμένες και αποδεδειγμένες». Ωστόσο, οι δικαστικές αρχές της Λετονίας επανήλθαν και τον Απρίλη του 2004 το Ανώτατο Δικαστήριο της Λετονίας καταδίκασε τον βετεράνο αντιφασίστα σε ποινή 20 μηνών (που είχε ήδη εκτίσει). Κατά της απόφασης αυτής, στράφηκε ο Β. Κόνονοφ και κέρδισε τη δικαστική μάχη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Δεκέμβρη του 2007. Στη συνέχεια, η Λετονία ζήτησε την ακύρωση αυτής της απόφασης.

Η νέα κατάπτυστη απόφαση του ΕΔΔΑ

Syndicate content