Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. Μεσογείων - Λαυρεωτικής: Για τα αποθεματικά ταμείων και δημοσίων οργανισμών

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι 

Καταδικάζουμε την τροπολογία για τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών με την οποία αρπάζονται τα ταμειακά διαθέσιμα.

Πρόκειται για εσωτερικό δανεισμό που εγγυάται δήθεν «καλύτερη αξιοποίηση» και «προστασία από ζημιές», όταν είναι νωπές ακόμα οι μνήμες για την κλοπή των ταμείων μέσω του PSI, που η κυβέρνηση κάνει ότι αγνοεί. Υπάρχει πείρα ότι τέτοιου είδους ρυθμίσεις όχι μόνο δεν εξασφαλίζουν τα χρήματα των ταμείων που ανήκουν στους ασφαλισμένους αλλά και υλοποιούν την υφαρπαγή τους.

Η κυβερνητική φιλολογία περί άμεσης ρευστοποίησης είναι μια καθαρή απάτη αφού ο εσωτερικός δανεισμός πραγματοποιείται ακριβώς γιατί δεν υπάρχει ρευστότητα.

Δηλώνουμε  κατηγορηματικά:

Κάτω τα χέρια από τα ασφαλιστικά ταμεία - Να δοθούν εδώ και τώρα πίσω τα κλεμμένα.

   Τα παραπάνω κατατέθηκαν από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και ως πρόταση- ψήφισμα, στο ΔΣ του σωματείου μας την 1/4/15, και απορρίφθηκαν από όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις!

Οι δυνάμεις της ΔΗΣΥ επανέλαβαν για πολλοστή φορά την αντιδραστική και επικίνδυνη λογική ότι δεν ψηφίζουν προτάσεις που θέτει το ταξικό κίνημα στα σωματεία εργαζομένων για να μπορεί το λαϊκό, εργατικό κίνημα ενιαία να απαντά στην επίθεση που δέχεται. Διαφωνούν γιατί καταθέτουμε το ίδιο ψήφισμα σε όλα τα σωματεία! Φαίνεται πως η παράταξη αυτή εχθρεύεται σαν το διάβολο το λιβάνι την ανάγκη για την μαζικοποίηση του κινήματος και την ενότητα των εργαζομένων για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών. Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στη κρίση των συναδέλφων…

Χαρακτηριστική είναι ακόμα η στάση  των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ που στη διακήρυξη τους θέλουν να σκίσουν τα μνημόνια, αλλά η χαρά της «αριστερής» κυβέρνησης δεν τους αφήνει… Καταψήφισαν τη πρόταση μας με το σκεπτικό ότι «είναι αρκετά νωρίς να κάνουμε κριτική στη νέα κυβέρνηση και θα πρέπει να  περιμένουμε»...

Μήπως ο ΣΕΒ, ο ΣΕΤΕ, έκανε υπομονή και δεν έβαλε από την αρχή τα αιτήματα του, τα οποία ήδη η κυβέρνηση ικανοποιεί σε βάρος των εργαζομένων (απαλλαγή από πρόστιμα σε λαθρέμπορους και φοροφυγάδες μεγαλοεπιχειρηματίες, διατήρηση όλων των προνομίων του κεφαλαίου, συμπράξεις-παραχωρήσεις δημόσιου πλούτου κ.α.);

 

Η θέση τους αυτή δεν μας προκαλεί έκπληξη, καθώς είχαν  καταψηφίσει  και την  πρόταση που κατατέθηκε στη Βουλή για την κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο.  Για ακόμα μια φορά θέλουν να εγκλωβίσουν το κίνημα σε μια στάση παθητικότητας και αναμονής προσφέροντας  στην πράξη στήριξη στην κυβερνητική πολιτική που διατηρεί το αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο στο ασφαλιστικό και προχωρά σε μια νέα επέλαση στις συντάξεις, στις παροχές Υγείας, στις υπηρεσίες Πρόνοιας που δίνονταν μέσω των ασφαλιστικών ταμείων.

Συνάδελφοι, έτσι  είναι ο κυβερνητικός συνδικαλισμός, αυτό είναι «κάνω το δεκανίκι της κυβέρνησης», αφοπλίζω το κίνημα και καλλιεργώ αυταπάτες ότι η λύση στα προβλήματα μας θα έρθει σαν από μηχανής Θεός, γιατί άλλαξε ο διαχειριστής μιας πολιτικής που υπηρετεί τη βάρβαρη, αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ, την καπιταλιστική ανάπτυξη η οποία στηρίζεται στο ξεζούμισμα των εργαζομένων.

Συνάδελφοι το έργο το΄χουμε ξαναδεί και στο παρελθόν. Δεν τσιμπάμε σε επιχειρήματα που θέλουν τα σωματεία κλακαδόρους των κυβερνήσεων της ΕΕ και των μονοπωλίων. Οι εργαζόμενοι έχουν τη δική τους σημαία, τις δικές τους ανάγκες και σε αυτή την κατεύθυνση παλεύουν τα σωματεία για να εμποδίσουν νέες επιθέσεις, να αποσπάσουν κατακτήσεις, να ανοίξουν το δρόμο για συνολικές αλλαγές υπέρ του λαού.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Καμία αναμονή, κανένας εφησυχασμός!

Μπροστά στις αρχαιρεσίες αλλάζουμε το συσχετισμό δυνάμεων.

Δυναμώνουμε το ταξικό κίνημα.

Στηρίζουμε το ΠΑΜΕ.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,

ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΣΤΡΙΒΟΥΝ, ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ

ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΝ

ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

AttachmentSize
για αποθεματικά ταμείων.doc48 KB