Σύλλογος ΠΕ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο Θουκυδίδης»: Τρεις βδομάδες μετά την έναρξη των μαθημάτων...

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version
  1. Η "ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ" ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΛΕΙΨΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ, ΕΚΠ/ΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
  2. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  Δ’ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 29/9

1. Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,

Η "κανονικότητα" που υποσχόταν η κυβέρνηση πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς διαψεύδεται από την πραγματικότητα 3 βδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων.

Το γεγονός ότι καλύφθηκε ένα μέρος των κενών από κάποιους  αναπληρωτές που έφτασαν στα σχολεία του Συλλόγου μας, δεν οδηγεί σε "κανονική" λειτουργία τα σχολεία, αφού λείπουν ακόμη:

  • Πολλοί εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων σε γενικά και ειδικά σχολεία, με τους συναδέλφους ειδικοτήτων που υπάρχουν να τρέχουν με "προσωρινή τοποθέτηση" σε ως και 4-5 σχολεία!
  • Εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής για την παράλληλη στήριξη αλλά και τμήματα ένταξης!
  • Δάσκαλοι υπεύθυνοι για τα ολοήμερα τμήματα. Το ολοήμερο, όπου λειτουργεί, συνεχίζει να λειτουργεί με τα περισσεύματα των διδακτικών ωρών των εκπαιδευτικών, που οδηγεί σε υποβάθμιση και απαξίωση του ρόλου του.

Τα κενά σε εκπαιδευτικούς αυξάνονται αν λάβουμε υπόψη:

  • Τα πολυπληθή τμήματα αλλά και την περίπτωση τμημάτων με παιδιά που έχουν διάγνωση για μαθησιακές δυσκολίες που δε γίνεται η αντίστοιχη μείωση ούτε χωρίζονται,
  • Τους περιορισμούς που θέτει η εφαρμογή της ΥΑ με αρ. 7069/Δ1/26-4-2016 για τη δημιουργία και λειτουργία τμημάτων 2ης ξένης γλώσσας.
  • Την ανάγκη στην παράλληλη στήριξη να έχει κάθε παιδί τον εκπαιδευτικό του.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΟΙ ,ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΗΠ/Α.

2. Την Πέμπτη -  28/9, Διοικητικά Συμβούλια της Δ’ Διεύθυνσης, μεταξύ αυτών και μέλη του δικού μας συλλόγου, συναντήθηκαν με τον Διευθυντή εκπαίδευσης, όπου τέθηκαν όλα τα παραπάνω θέματα, χωρίς να πάρουμε στην ουσία καμιά δέσμευση και για κανένα.

Επίσης την Παρασκευή, 29/9, ημέρα πανελλαδικών κινητοποιήσεων με τη συμμετοχή   περισσότερων από 70 πρωτοβάθμιων σωματείων σε όλη τη χώρα, για τις ανάγκες των σχολείων και των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αναδείχτηκε η πραγματική εικόνα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία καθώς τελειώνει ο Σεπτέμβρης.

Καταγγέλθηκαν τα μέτρα που συρρικνώνουν το μορφωτικό δικαίωμα των μαθητών , διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες και δικαιώματα για τους χιλιάδες αναπληρωτές και μόνιμους διορισμούς, προκειμένου να καλυφθούν οι στοιχειώδες ανάγκες της εκπαίδευσης. Αντιπροσωπεία Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ συναντήθηκε με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας χωρίς καμία συγκεκριμένη δέσμευση στα αιτήματα της κινητοποίησης.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

«Ρεαλισμός δεν είναι να κάτσουμε στα αυγά μας, είναι να παλέψουμε τα δικαιώματά μας»

ΤΟ ΔΣ

AttachmentSize
ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ.doc342.86 KB