Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου»: Τρίτη 19 Σεπτέμβρη συμμετέχουμε στην Παναττική Στάση Εργασίας 12-2μμ στην Ομόνοια

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν Πάρει και  οι ΣΕΠΕ:
Ο Σωκράτης, Ρόζα Ιμβριώτη, Γ. Σεφέρης και η ΕΛΜΕ Πειραιά

Περιστέρι 17/9/2017

  • Αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης
  • Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου που την επιβάλλει

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ στην πορεία στη Βουλή

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, ακολουθώντας την πορεία των προκατόχων της επαναφέρει και διευρύνει νομοθετήματα που στοχεύουν στην αξιολόγηση όλου του δημόσιου τομέα (και της εκπαίδευσης ). Δεν εξαιρείται κανένας κλάδος του δημοσίου!

Ο Υπ. Παιδείας επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία και σε όλους τους τόνους την πρόθεσή του να ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης των στελεχών εκπ/σης κι η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας (με βάση τον αντιδραστικό πλαίσιο του νόμου Βερναρδάκη, με το ίδιο πλαίσιο έγινε η πρόσφατη επιλογή των διευθυντών).

Το συνολικότερο πλαίσιο της αξιολόγησης και στην εκπαίδευση είναι παρόν. Το Π.Δ. 152 δεν έχει καταργηθεί. Η κυβέρνηση βάζει ψευτοδιλήμματα προσπαθώντας να εξασφαλίσει συμμάχους και εκβιάζει θέτοντας ως προαπαιτούμενο για τους ανύπαρκτους μόνιμους διορισμούς στα σχολεία την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Στόχος της αξιολόγησης είναι η γρήγορη και επιθετική προώθηση των στόχων του 3ου Μνημονίου για περικοπές και «εξοικονόμηση» δαπανών ταυτόχρονα με τις αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου (βλ. Νέο Λύκειο, αυτονομία -  κατηγοριοποίηση σχολείου κ.ά.) στη βάση των κατευθύνσεων Ε.Ε- ΟΟΣΑ.

Το Μαύρο Μέτωπο κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ και των κομμάτων της, δυναμώνει την επίθεσή του απέναντι στους εργαζόμενους.

Κυβέρνηση, ΣΕΒ και τραπεζίτες πάνω στα συντρίμμια των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων προωθούν το κλείσιμο της γ΄ αξιολόγησης και όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων. Ως προαπαιτούμενο για τη γ΄ αξιολόγηση θέτουν και την «αξιολόγηση» συνολικά στο Δημόσιο και στην Εκπαίδευση.

Η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία που αφορά στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με αυτήν προϊστάμενοι, διευθυντές κλπ. δε έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για την υπηρεσιακή τους εξέλιξη, αν πρώτα δεν αξιολογήσουν τους δημόσιους υπαλλήλους με βάση τα αντιδραστικά κριτήρια του νόμου Βερναρδάκη (ν. 4364/2016).

Δηλαδή, τα στελέχη της διοίκησης θα αξιολογήσουν τους δημοσίους υπαλλήλους με το κριτήριο της λεγόμενης στοχοθεσίας, που υπηρετεί αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και στόχους (ιδιωτικοποιήσεις, επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών κ.ά.), με τα κριτήρια της συμπεριφοράς των δημοσίων υπαλλήλων «εντός κι εκτός υπηρεσίας», την «πίστη στο Σύνταγμα και τους αντιλαϊκούς νόμους του κράτους», τη σύνδεση της αξιολόγησης με την περικοπή μισθού και το ερώτημα της απόλυσης (βλ. ν. 4354/2015 και ν. 4369/2016).

          Με την τροπολογία που κατατέθηκε η κυβέρνηση:

  • Επιδιώκει να χρησιμοποιήσει το στελεχικό δυναμικό της δημόσιας διοίκησης ως πολιορκητικό κριό, εκβιάζοντάς το.
  • Εφαρμόζει το «διαίρει και βασίλευε» προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σχέδια της.
  • Τιμωρεί όσους υλοποιούν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα να συμμετέχουν στην «αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης», επιτίθεται στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα.

Είναι φανερό, ότι η νομοθετική φαρέτρα που αφορά στην αξιολόγηση (εκείνη της ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αλλά και του Μητσοτάκη) στοχεύει στην ενίσχυση της ταξικής επιθετικότητας του κράτους απέναντι στους δημόσιους υπαλλήλους, στην ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, στην παράδοση ολόκληρων τομέων κι υπηρεσιών στους ιδιώτες.

ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

Αυτό που τώρα αποκτά προτεραιότητα είναι ο ενωμένος αγώνας όλων των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να μην περάσει η αξιολόγηση.

Έχουμε την εμπειρία από προηγούμενες μάχες ενάντια στην αξιολόγηση.

 

Όλοι στην Παναττική στάση εργασίας ΤΡΙΤΗ 19 Σεπτέμβρη (12-2μμ)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ πορεία στη Βουλή

 

Για το λόγο αυτό  η ΔΟΕ  έχει κηρύξει  2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας την Τρίτη 19/9/2017
για τις 2 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου  και τις 2 πρώτες του απογευματινού – ολοήμερου.

ΤΟ Δ.Σ

AttachmentSize
Απεργία αποχή από κάθε διαδικασία - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 19_9-17.doc57.5 KB
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.doc39.5 KB
92ο Ενημ. Αξιολόγηση Νέα ρύθμιση Αποχή από κάθε διαδικασία Κινητοπ Τρίτη 19.9 13.00 Ομόνοια με 2ωρη στάση 16.9.17.doc163 KB