Σ.Ε.Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη" Για την παράσταση διαμαρτυρίας για τα τμήματα ένταξης

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Σήμερα Δευτέρα 11 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε παράσταση από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών της Α΄ Αθήνας στον Δ/ντή Α΄ Δ/νσης Π.Ε. Αθήνας για την εγκύκλιο που αφορά τα Τμήματα Ένταξης, στην οποία συμμετείχε και ο Σύλλογός μας.

Κυριάρχησε το θέμα που αφορά στην κατάργηση του δεύτερου τμήματος Ένταξης που προϋπήρχε στα συγχωνευμένα σχολεία πριν την συγχώνευσή τους.

Μεταφέρθηκαν οι θέσεις του Συλλόγου μας για:

  • Καμιά κατάργηση τμήματος Ένταξης.

  • Ίδρυση Τ.Ε. στα σχολεία που δεν υπάρχει και ίδρυση και 2ου στα σχολεία που κρίνεται απαραίτητο για να καλυφτούν οι ανάγκες όλων των παιδιών που το έχουν ανάγκη.

  • Λειτουργία και ίδρυση ΤΕ στα νηπιαγωγεία.

Για όλα τα παραπάνω ο Δ/ντής Εκπαίδευσης είπε ότι δεν προτίθεται να εισηγηθεί την κατάργηση υπάρχοντος Τ.Ε. και ότι θα εισηγηθεί θετικά στην ίδρυση ΤΕ στα σχολεία που δεν υπάρχει, καθώς και στα σχολεία που χρειάζονται 2ο ΤΕ και οι Δ/ντές- Δ/ντριες των σχολείων αυτών καταθέσουν αιτήσεις ίδρυσης.

Σε κάθε περίπτωση όμως δήλωσε ότι θα τηρήσει τους νόμους και τις εγκυκλίους, αλλά και οτιδήποτε προκύπτει από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης με τους «θεσμούς»!!!

Στο ερώτημά γιατί η εγκύκλιος απαιτεί την συγκατάθεση του Δήμου, απάντησε ότι είναι τυπική διαδικασία. Εξακολουθούμε όμως να έχουμε τις επιφυλάξεις μας.

Επειδή όμως είμαστε υποψιασμένοι και ψυλλιασμένοι και οι εγκύκλιοι έρχονται και παρέχονται, είμαστε σε επιφυλακή και ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.

AttachmentSize
31ο Ενημ. ΔΤ για την Παράσταση 11.4 και συνάντηση Α Δνση για ΤΕ 12 Απρ 2016.doc150 KB