Σ.Ε.Π.Ε. «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»: ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Συνάδελφοι /-φισσες

Όπως έχουμε πολλάκις τονίσει ,το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση, με την αξιολόγηση των υποψήφιων διευθυντών από το σώμα των μονίμων εκπαιδευτικών του κάθε σχολείου (και με αποκλεισμένους τους αναπληρωτές) επιδιώκει να νομιμοποιήσει την επικείμενη αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού.

Συνάδελφοι, καταλαβαίνουμε ότι πολλοί από σας βλέπετε ως ευκαιρία να εκφράσετε είτε τη θετική σας είτε την αρνητική σας άποψη για κάποιους υποψηφίους.

Μην πέσετε στην παγίδα. Σκεφτείτε ότι  όλη αυτή η διαδικασία είναι μέρος του 4ου Μνημονίου για την εκπαίδευση και αποτελεί εφαρμογή ακριβώς των διαδικασιών αξιολόγησης που προβλέπονται στο ν. 4369/16 – Βερναδάκη, για την αξιολόγηση στο Δημόσιο και συγκεκριμένα  ό,τι αφορά την αξιολόγηση του προϊσταμένου από τους υφισταμένους, αλλά και από συνάδελφο προς συνάδελφο.

  • Η συμμετοχή μας σ΄αυτή τη διαδικασία αποτελεί τον Δούρειο Ίππο για τη δική μας αξιολόγηση.
  • Είναι  βασικό  να εκφραστεί η αποχή από τη διαδικασία(όπως προτείνουν ΑΔΕΔΥ,ΔΟΕ και ο σύλλογος), ως απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μας εμπλέξει στην αξιολόγηση .Για διευκόλυνση υπάρχει σχέδιο πρακτικού της ΔΟΕ ,ή όποιο άλλο κείμενο θα εκφράσει την αποχή του συλλόγου διδασκόντων.
  • Η υπουργική εγκύκλιος καταστρατηγεί κατάφωρα και παράνομα και το εργασιακό ωράριο (συνεδριάσεις από τις 8πμ μέχρι 8μ.μ.)
  • Υπενθυμίζουμε ότι η αποχή από την αξιολόγηση πρέπει να εκφραστεί σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος και αυτό αφορά και τη στάση των αιρετών.  Σύμφωνα  με την απόφαση της Γενικής  μας Συνέλευσης οι αιρετοί δεν πρέπει να  γίνουν αξιολογητές και στη συνέλευση να βάλουν ( - )                 

ΤΟ ΔΣ                          16 Ιουνίου 2017

AttachmentSize
20-6.doc50.5 KB