Πρόταση των δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ. στο Δ.Σ. της ΔΟΕ

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Συνάδελφοι,

Το Υπουργείο Παιδείας, η κυβέρνηση προωθεί την αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού. Οι Σύλλογοι Διδασκόντων θα κληθούν, σύμφωνα με την εγκύκλιο 190089/Γ1/10-12-2013, να αποφασίσουν τη συμμετοχή της σχολικής τους μονάδας στην αυτοαξιολόγηση και τη συγκρότηση ομάδων εργασίας.

  1. Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών ζητάει την άμεση συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ, ώστε να παρθούν πρακτικά μέτρα για να απορρίψουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, να μην εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στις σχετικές ομάδες εργασίας και να μη συγκροτήσουν καμία ομάδα εργασίας.
  2. Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών καταθέτει και στο Δ.Σ. της ΔΟΕ την πρόταση που κατέθεσε και ψηφίστηκε στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Συγκεκριμένα η πρόταση απόφασης είναι η παρακάτω:

"Το Δ.Σ. της ΔΟΕ καλεί όλους τους Συλλόγους Διδασκόντων να πραγματοποιήσουν συνεδρίαση σχετικά με την αξιολόγηση την ίδια μέρα, ταυτόχρονα, (ενδεικτικά) την Πέμπτη 16-01-2014, σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου όλα τα σχολεία μαζί, σαν μια γροθιά, όλοι οι εκπαιδευτικοί να απορρίψουμε την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών και σε πρώτη φάση να μη συγκροτήσουμε σε κανένα σχολείο τις ομάδες εργασίας που προβλέπει η εγκύκλιος 190089/Γ1/10-12-2013.

Το πρακτικό που προτείνεται να υιοθετήσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων, είναι το παρακάτω:


ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ........................ Δημοτικού Σχολείου δηλώνει ότι είναι αντίθετος με τη λεγόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων.

Η αξιολόγηση δεν έχει στόχο να γίνει ο εκπαιδευτικός και το δημόσιο σχολείο καλύτερο για να υπηρετήσει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Το σχολείο που διαμορφώνεται, μέσω και της αξιολόγησης, θα υποβαθμίσει παραπέρα τη μόρφωση που λαμβάνουν τα παιδιά, θα έχει σαν αποτέλεσμα το παραπέρα χτύπημα των εργασιακών-μισθολογικών δικαιωμάτων αλλά και την απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών. Δεν θέλουμε σχολεία και μαθητές πολλών ταχυτήτων, το δικαίωμα στη μόρφωση πρέπει να είναι ενιαίο για όλα τα παιδιά.

Στην κατεύθυνση αυτή, με βάση την απόφαση του σωματείου μας και του κλάδου μας, δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην «αυτοαξιολόγηση» της σχολικής μονάδας και δε συγκροτούμε τις ομάδες εργασίας."

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

 

Αθήνα, 10-1-2014