Πρόταση των Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ για το απεργιακό ταμείο της ΔΟΕ

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΕ

Θεωρούμε ότι η δημιουργία ενός Απεργιακού Ταμείου είναι απλά ένα αυτονόητο μέσο για τη διευκόλυνση των αγώνων. Η εξασφάλιση της αποτελεσματικότητας των αγώνων έχει να κάνει με το συσχετισμό, τον προσανατολισμό, το πλα

ίσιο, τις κοινωνικές συμμαχίες, το συντονισμό με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και την επιλογή των σωστών κάθε φορά μορφών αγώνα ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή εξασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

 ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

  • Μιλάμε ξεκάθαρα για απεργιακό ταμείο κι όχι για επαγγελματικό ή ταμείο αλληλοβοήθειας.
  • Το απεργιακό ταμείο. δε λειτουργεί σε ανταποδοτική βάση, αλλά εξυπηρετεί τις ανάγκες ενίσχυσης των αγώνων και μόνο.
  • Η απεργία έχει κόστος για τους απεργούς και η «αμοιβή» τους προέρχεται αποκλειστικά από τις κατακτήσεις των αγώνων και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περάσει η λογική των «πληρωμένων» απεργών, γιατί αυτό και αλλοιώνει την έννοια της απεργίας και θα δημιουργήσει πλείστα προβλήματα στο μέλλον.

Με βάση την παραπάνω λογική προτείνουμε τους παρακάτω άξονες, χωρίς να καλλιεργούμε καμία αυταπάτη ότι αυτό θα λύσει τα προβλήματα του συνδικαλιστικού κινήματος:

  1. Δημιουργείται Κεντρικό Απεργιακό Ταμείο στη ΔΟΕ, που θα διέπεται από το παρόν καταστατικό και προτείνεται στους Συλλόγους να δημιουργήσουν δικά τους απεργιακά ταμεία που θα διέπονται από τα καταστατικά που θα ψηφίσουν οι Γενικές Συνελεύσεις τους.
  2. Το κεντρικό απεργιακό ταμείο έχει ως σκοπό την ενίσχυση των αγώνων με την έκδοση προπαγανδιστικού υλικού και άλλων μέτρων, για την προπαγάνδα του αγώνα κεντρικά και τοπικά.
  3. Η διαχείρισή του γίνεται από το εκλεγμένο κάθε φορά Δ.Σ. της ΔΟΕ, με ελεγκτή την Ε.Ε. και διαπαραταξιακή επιτροπή που αποτελείται ισότιμα από όλες τις παρατάξεις, το οποίο λογοδοτεί στις τακτικές και έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις του Κλάδου.
  4. όλα Πηγές του απεργιακού ταμείου είναι πρώτα απ 'ένα μέρος των υπαρχουσών συνδρομών χωρίς καμία αύξηση, διάφορες εκδόσεις ή εκδηλώσεις που γίνονται για το σκοπό αυτό και από προσφορές αλληλεγγύης σωματείων ή άλλων φορέων αλλά σε καμία περίπτωση «χορηγών». Επίσης τα λεφτά που έχουν μαζευτεί στην απεργία του 2006 αποτελούν τμήμα του απεργιακού ταμείου.
  5. Όταν διαπιστώνονται δυσλειτουργίες του Κεντρικού Απεργιακού Ταμείου μετά από εμπειρία αγώνων, δυνατότητα τροποποίησης του καταστατικού του έχει η Γενική Συνέλευση του Κλάδου (Συνέδριο ΔΟΕ).

Ιούνης 2010

AttachmentSize
protasi_pame_gia_apergiako_tameio_doe[1].doc206 KB