ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ!

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Στο Υπουργείο Παιδείας, Δευτέρα 1 Ιούλη στις 10:30

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η χρονιά που πέρασε αποκάλυψε με τον πλέον τραγικό τρόπο τα κενά και τις ελλείψεις στον ευαίσθητο χώρο της ειδικής αγωγής.

Ήταν μια χρονιά που τα ειδικά σχολεία ξεκίνησαν τη λειτουργία τους με μεγάλη καθυστέρηση, με ελλείψεις σε προσωπικό και πολλά από αυτά υπολειτούργησαν, συρρικνώθηκαν, ή έκλεισαν. Οι υποδομές τους είναι υπο διάλυση με ειδικά σχολεία να στεγάζονται σε ορόφους, αίθουσες μέσα σε αποθήκες ανύπαρκτο υλικό και βιβλία για τους μαθητές.

Η μεταφορά των μαθητών έμεινε στον αέρα με αποτέλεσμα εκατοντάδες παιδιά να πάνε σπίτι τους.

Οι γονείς πάλι αναγκάστηκαν να βάλλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να καλύψουν στοιχειώδεις λειτουργίες του σχολείου και βασικές ανάγκες των απιδιών τους.

Από την άλλη είχαμε και συνολικότερες εξελίξεις στον τομέα της ειδικής αγωγής. Το Υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων ΕΕ, ΟΟΣΑ, των επιταγών του κεφαλαίου και της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής, μετά την ψήφιση του Ν.4115/2013, και του άρθρου 39 , δίνει το τελικό χτύπημα στην Δημόσια Ειδική Αγωγή. Με ευρωπαϊκά κονδύλια θα κλείσουν ειδικά σχολεία και χιλιάδες παιδιά θα πεταχτούν από τις όποιες δημόσιες εκπαιδευτικές δομές υπήρχαν έως τώρα. Τα παιδιά αυτά που δεν μπορούν να αποφέρουν το προσδοκώμενο κέρδος για το μεγάλο κεφάλαιο, στοιχίζουν πολύ και δεν παράγουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους θα πεταχτούν στον Καιάδα.

 

 

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών συμμετέχει στην Παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνεται από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, και τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων και συμμετέχουν σε αυτή και Ομοσπονδίες Γονέων. Απαιτούν την άμεση πολιτική δέσμευση του Υπουργείου Παιδείας να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να λειτουργήσουν κανονικά τα ειδικά σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.