Δελτίο Τύπου: ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27/3 ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ…

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ συνεδριάζει από την Πέμπτη 27/3 το μεσημέρι για να πάρει θέση για τη στάση που θα κρατήσει ο Κλάδος μετά τη νέα αντιδραστική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, που βγήκε στις 24/3. Να θυμίσουμε ότι με την εγκύκλιο αυτή το Υπουργείο ουσιαστικά αναθέτει στους διευθυντές των σχολείων να συγκροτήσουν αυτοί τις ομάδες εργασίας ακόμα και ενάντια στη θέληση του Συλλόγου Διδασκόντων και ζητώντας για εκφοβισμό από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να του αποστείλουν μέχρι τις 11/4/2014 τα σχολεία που δεν έχουν ολοκληρώσει τις ομάδες εργασίας.

Ενώ και η συγκεκριμένη εγκύκλιος δείχνει τις δυσκολίες της κυβέρνησης να προωθήσει τον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση, λόγω της μεγάλης αντίστασης της βάσης του Κλάδου, η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ όχι μόνο δε στέκεται στο ύψος των απαιτήσεων, αλλά φαίνεται να τα διπλώνει.

Οι δυνάμεις που ως τώρα συντάχτηκαν [ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ(πρώην ΠΑΣΚ)-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΕΡΑ] στο ζήτημα αυτό (με το κείμενο υπογραφών, σχέδια πρακτικού, συνέντευξη τύπου…), ενώ στην ουσία συμφωνούν, τώρα κωλυσιεργούν και πάνε να τα διπλώσουν! Ενώ οι χρονικές προθεσμίες τρέχουν, αυτοί χρονοτριβούν! Αντικειμενικά αυτό διευκολύνει τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας και αφήνει απροστάτευτους τους συναδέλφους στους εκβιασμούς του Υπουργείου και των στελεχών του.

Τους προειδοποιούμε ότι δεν θα δεχτούμε να γίνει ούτε ένα βήμα πίσω από τις αποφάσεις που πήραν οι Σύλλογοι Διδασκόντων ενάντια στη συμμετοχή τους στις ομάδες εργασίας και στην αυτοαξιολόγηση!

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών αντιπάλεψε από την αρχή συνολικά τον αντιδραστικό μοχλό της αξιολόγησης, συνδέοντάς τον με το νέο σχολείο και τις σημερινές ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας που θέλει φτηνό εργατικό δυναμικό, γι’ αυτό η αξιολόγηση αποτελεί στρατηγικό ζήτημα για ΕΕ-κεφάλαιο-κυβερνήσεις. Στη βάση αυτή, ακουμπώντας και στην αγωνιστική στάση της βάσης του Κλάδου, καταθέσαμε από την Πέμπτη 27/3 στο ΔΣ της ΔΟΕ την παρακάτω πρόταση, που συνοψίζεται σε τέσσερα σημεία:

  • Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να επιβεβαιώσουν την απόφασή τους για μη συγκρότηση ομάδων εργασίας.

  • Καλούμε τους συναδέλφους διευθυντές να πάρουν θέση. Είναι ώρα να συνταχθούν με τους συναδέλφους, να ακουμπήσουν στις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και των σωματείων, να μη γίνουν βαστάζοι της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

  • Σε κάθε περίπτωση, καλούμε τους συναδέλφους να κάνουν καθαρό ότι δεν επιθυμούν τη συμμετοχή τους σε ομάδες εργασίας, γιατί ως εκπαιδευτικοί αντιλαμβάνονται ότι ο αντιδραστικός μηχανισμός της αξιολόγησης θα πετάξει έξω από το σχολείο εκπαιδευτικούς και μαθητές, γι’ αυτό στηρίζουν τις συλλογικές αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και των Σωματείων τους.

  • Καλούμε τους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και τις ΕΛΜΕ να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης ενάντια στην αξιολόγηση και τις αντιδραστικές αλλαγές στο σχολείο, που επιδιώκουν κυβέρνηση και ΕΕ.

Κάθε αντίθετη εξέλιξη ή καθυστέρηση στο να βγει απόφαση βάζει πλάτη στο πέρασμα αυτής της αντιεκπαιδευτικής λαίλαπας. Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση κάθε δύναμης στο κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν απάντηση με τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια την Κυριακή 30/3 ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο, την Τρίτη 1/4 ενάντια στις αποφάσεις του ΕΚΟΦΙΝ, στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων και στη Γενική Απεργία στις 9 Απρίλη.

28/3/2014

AttachmentSize
Δελτίο Τύπου: ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ…210 KB