Αξιολόγηση έλεγχος και κριτήρια

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Σε απαράδεκτη και ανέντιμη διαστρέβλωση της τοποθέτησης που είχε κάνει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη συνάντησή της με το ΔΣ της ΔΟΕ προχώρησε με Δελτίο Τύπου ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ στους δασκάλους, Χαράλαμπος Κόκκινος. Κάνει λόγο για ανέξοδη υποστήριξη των αιτημάτων της ΔΟΕ από το ΚΚΕ και προχωρώντας παραπέρα αναφέρει ότι σε ερώτηση για το αν το ΚΚΕ είναι ενάντια σε κάθε αξιολόγηση, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απάντησε ότι σε μια άλλη κοινωνία, σε ένα άλλο πολιτικό σύστημα μπορεί να υπάρχει αξιολόγηση. Και πατώντας πάνω σ' αυτήν τη διαστρέβλωση ξεδιπλώνει έναν αντικομμουνιστικό οχετό χρυσαυγίτικων απόψεων για τη θέση των εκπαιδευτικών στις σοσιαλιστικές χώρες...

Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα πράγματα:

Δεν υπάρχει κοινωνία με ανεξέλεγκτους εργαζόμενους.

Σήμερα η κυρίαρχη εξουσία ελέγχει τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο για να γίνουν πιο «ανταγωνιστικοί», στέλνει 15χρονα εκτός σχολείων, στο αίσχος της παιδικής εργασίας κλπ.

Σε μια κοινωνία με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, με κατοχυρωμένο το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, η εκπαίδευση αξιολογείται στο κατά πόσο μορφώνονται ολόπλευρα δημόσια και δωρεάν τα παιδιά του λαού.

Αρα το θέμα είναι: Ελεγχος από ποιον και για ποιον;

Αυτά για την αξιολόγηση. Οσο για τον αντικομμουνισμό του, απλά αποδεικνύει πως είναι ταγμένος με τη σαπίλα του συστήματος που αυτός και οι όμοιοί του στηρίζουν.