Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ΣΕΠΕ Χαλκίδας: Ανακοίνωση για την αξιολόγηση των διευθυντών

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version
 
  

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που δεν έγιναν αξιολογητές και δήλωσαν απεργία-αποχή στην πρώτη φάση εφαρμογής της αξιολόγησης. Δήλωσαν με τη  στάση τους ότι  δεν υποκύπτουν  σε εκβιαστικά διλλήματα, που μπήκαν και από  υποψήφιους Διευθυντές, αλλά και την αγωνιστική τους ετοιμότητα  σε όποια μέτρα έρθουν στη συνέχεια.

Είναι μία πρώτη νίκη απέναντι στην  προσπάθεια που θα κάνει η κυβέρνηση να περάσει και στην εκπαίδευση την αξιολόγηση –χειραγώγηση, παρακαταθήκη  για την υπεράσπιση των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των μαθητών.

Έγκαιρα και επιτακτικά ενημερώσαμε όλους τους συναδέλφους και τους καλέσαμε να μην εμπλακούν στη διαδικασία αξιολόγησης, να μη συντάξουν πρακτικά, να μη συμπληρώσουν ερωτηματολόγια, να μην αξιολογήσουν επειδή:

  1. Το σχέδιο νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση για την επιλογή διευθυντών βασίζεται σε όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει εδώ και χρόνια, που προσαρμόζει το σχολείο στις ανάγκες της αγοράς και βαδίζει σταθερά στις ράγες των κατευθύνσεων Ε.Ε. - ΟΟΣΑ. Αυτή η πολιτική είναι που καθορίζει τελικά το χαρακτήρα του σχολείου άρα και το ρόλο των διευθυντών.
  2. Δεν είναι τυχαίο ότι η επιλογή και αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης είναι μέρος του 4ου Μνημονίου για την εκπαίδευση – τριετές πρόγραμμα πλάι στα ζητήματα της εξοικονόμησης πόρων, την προώθηση της μαθητείας στην Τεχνική Εκπαίδευση, την αυτονομία της σχολικής μονάδας.
  3. Η διαδικασία εμπλοκής του συλλόγου διδασκόντων στην επιλογή των διευθυντών είναι μέρος της γενικότερης διαδικασίας αξιολόγησης. Το Σεπτέμβρη του 2017 σχεδιάζουν να βάλουν σε εφαρμογή και το υπόλοιπο κομμάτι της αξιολόγησης.

Καλέσαμε οι αιρετοί να μη γίνουν αξιολογητές και στη συνέντευξη να βάλουν παύλα (-).

Οι  συνάδελφοι  αιρετοί των παρατάξεων ΔΗ-ΣΥ (πρώην  ΠΑΣΚ) και Τελευταίου Θρανίου  την ίδια στιγμή που καλούσαν υποκριτικά με ανακοινώσεις τους συναδέλφους σε απεργία-αποχή βαθμολόγησαν κανονικά τους υποψήφιους διευθυντές. Αποκαλυπτική η τοποθέτηση της αιρετού της ΔΗ-ΣΥ στη ΓΣ στις 31/5: «Αυτός είναι ο ρόλος μου, να κρίνω τον καλύτερο κι όχι να απέχω βάζοντας παύλα».

Η παράταξη του Τελευταίου Θρανίου δεν μπορεί να κρύψει τη στήριξη στο σχέδιο νόμου αφού στην ανακοίνωση τους κριτικάρουν το πώς γίνεται η αξιολόγηση και όχι το αν θα γίνει. Για άλλη μια φορά συνάδελφοι οι παρατάξεις αυτές επιβεβαιώνουν ότι στηρίζουν την αξιολόγηση και συνολικά την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (συνέχεια της προηγούμενης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ). Παρουσιάζονται ως καλοί αξιολογητές σε ένα αντιεκπαιδευτικό, αντιεπιστημονικό, αντιπαιδαγωγικό σύστημα εκπαίδευσης, δημιουργούν συγχύσεις, κι αυτό είναι στάση πολύ επικίνδυνη που δεν μπορεί να την καλύψει καμιά δικαιολογία! Νομιμοποιούν την αξιολόγηση επιβεβαιώνοντας τον ρόλο τους ως κυβερνητικοί εκπρόσωποι. Καλούμε τον κάθε συνάδελφο, να βγάλει συμπεράσματα από τη στάση των παρατάξεων και να μη μείνει αμέτοχος στις εξελίξεις.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δυναμώσουν τον αγώνα, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, απέναντι στο νέο Μνημόνιο για την Παιδεία, απέναντι στην χειροτέρευση της ζωής μας. Καλούμε σε συσπείρωση στο σωματείο για να αντιπαλέψουμε τη συνεχιζόμενη επίθεση στα εργασιακά-μισθολογικά μας δικαιώματα.

AttachmentSize
για την αξιολόγηση διευθυντών.doc97.5 KB