Παιδαγωγικές Εκδόσεις από τη "ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ". Δελτία τύπου του εκδοτικού οίκου.

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

ANTON ΣΕΜΙΟΝΟΒΙΤΣ ΜΑΚΑΡΕΝΚΟ:Παιδαγωγικό ποίημα

ΒΙΒΛΙΟ 1: σχήμα: 14x21εκ., Σελ.: 336, τιμή με ΦΠΑ: 15,00 ευρώ

ΒΙΒΛΙΟ 2: σχήμα: 14x21εκ., Σελ.: 560, τιμή με ΦΠΑ: 18,00 ευρώ

Το Παιδαγωγικό ποίημα αναδεικνύει τη γιγάντια προσπάθεια που κατέβαλαν οι μπολσεβίκοι προκειμένου να δημιουργήσουν και να διαπαιδαγωγήσουν το σοβιετικό άνθρωπο, τον άνθρωπο που κλήθηκε να θεμελιώσει και να αναπτύξει το πρώτο κοινωνικό σύστημα στην ανθρώπινη ιστορία στο οποίο καταργήθηκε η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και κατέκτησε τη διεθνή αναγνώριση. Εκτιμώντας την αξία του έργου αυτού, ο Λουί Αραγκόν έγραφε: «Το βιβλίο αυτό δεν έχει προηγούμενο. Είναι ένας νέος τύπος βιβλίου. Τίποτα δεν μπορεί να σκιάσει την ακτινοβολία του ή να φράξει το μέλλον του ».

«... Κι εγώ όσο πιο πολύ σκεφτόμουν και προβληματιζόμουν τόσο έβρισκα πιο πολλές ομοιότητες ανάμεσα στα προτσές διαπαιδαγώγησης και στα συνηθισμένα προτσές της υλικής παραγωγής ... Η προσωπικότητα του ανθρώπου εξακολουθούσε μέσα στη σκέψη μου να μένει τέτοια με όλη της την πολυπλοκότητα, τον πλούτο και την ομορφιά της, όμως μου φαινόταν πως, αυτό ακριβώς γι ', απέναντί της πρέπει να χρησιμοποιήσεις πιο ακριβολογημένους μετρητές, με μεγαλύτερη ευθύνη κι εμπιστοσύνη. .. Ένας βαθύς και μελετημένος συσχετισμός ανάμεσα στην παραγωγή και στη διαπαιδαγώγηση όχι μονάχα δεν πρόσβαλλε τη γνώμη μου για την αξία του ανθρώπου, αλλά αντίθετα, με πότιζε με έναν αφάνταστο σεβασμό προς τον άνθρωπο ... »

ANTON ΣΕΜΙΟΝΟΒΙΤΣ ΜΑΚΑΡΕΝΚΟ

Ο Αντόν Σεμιόνοβιτς Μακάρενκο γεννήθηκε το 1888 στο Μπέλοπολ του Κυβερνείου του Χάρκοβο. Το 1905 αποφοίτησε από το Διδασκαλείο και άρχισε την εκπαιδευτική σταδιοδρομία του.

Με εντολή του σοβιετικού κράτους, ο Α.Σ. Μακάρενκο, από το 1920, εφάρμοσε τις πρωτοποριακές παιδαγωγικές του μεθόδους στο Σταθμό Μ. Γκόρκι, που προοριζόταν για την ηθική, πολιτική και κοινωνική διαπαιδαγώγηση των ανήλικων παραβατών του νόμου. Και αργότερα, το 1928, ο ίδιος πάλι οργάνωσε και διηύθυνε την Εργατική Κομμούνα ανηλίκων Φ. Τζερζίνσκι.

Ο Α.Σ. Μακάρενκο δεν υπήρξε μόνο ένας προικισμένος επιστήμονας-παιδαγωγός. Ήταν ταυτόχρονα και ένα πηγαίο, γνήσιο λογοτεχνικό ταλέντο. Έτσι, τα έργα του, όπου εκθέτει τις πρωτοποριακές παιδαγωγικές του αντιλήψεις, συνδυάζουν και μια σπάνια φλέβα λογοτεχνικού ύφους.

Τα κύρια λογοτεχνικά έργα του Α.Σ. Μακάρενκο είναι: Το Παιδαγωγικό ποίημα, Η πορεία του 30ού έτους, Σημαίες πάνω στους πύργους και το θεωρητικό του έργο Βιβλίο για τους γονείς.

αυτήν Γι 'ακριβώς την πλούσια προσφορά του, ο Α.Σ. Μακάρενκο έχει τιμηθεί με το παράσημο της Κόκκινης Σημαίας.

ΕΛΙΣΣΑΙΟΣ ΒΑΓΕΝΑΣ: Για μια άλλη προσέγγιση της παιδικής επιθετικότητας (Σελ.: 176, τιμή: 12,00 ευρώ)

ένα Ο μεγάλος σοβιετικός ψυχολόγος Λεβ Βιγκότσκι έγραφε σ 'άρθρο για τα λεγόμενα «δύσκολα παιδιά»: «Η λογική της ανάπτυξης του χαρακτήρα είναι η ίδια, όπως και η λογική οποιασδήποτε ανάπτυξης. Ό, τι αναπτύσσεται, αναπτύσσεται από αναγκαιότητα ...

Σε ποια, όμως, αναγκαιότητα-συνεχίζει ο Βιγκότσκι, είναι τοποθετημένες οι κινητήριες δυνάμεις της ανάπτυξης του χαρακτήρα? Σ 'αυτήν την ερώτηση μπορεί να υπάρξει μόνο μια απάντηση: εκείνη σ' που είναι βασική και καθοριστική αναγκαιότητα για όλη την ανθρώπινη ζωή, στην αναγκαιότητα να ζει αυτή στο ιστορικό, κοινωνικό περιβάλλον και να αναπροσαρμόζει όλες τις οργανικές λειτουργίες με βάση τις απαιτήσεις που αξιώνει αυτό το περιβάλλον ».

Στην κοινωνία, λοιπόν, θα πρέπει να ψάξουμε. Στις σχέσεις που διαμορφώνει το παιδί με αυτήν την κοινωνία. Κι είναι αλήθεια ότι η κοινωνία μας όλο και λιγότερα έχει να προσφέρει στο παιδί, στον εκπαιδευτικό, στο γονιό, γενικά στον εργαζόμενο. Μια κοινωνία που όλο και περισσότερο στηρίζεται στο «ο θάνατός σου είναι η ζωή μου!», Μια κοινωνία ανταγωνισμού και κυνηγητού του κέρδους πέρα από κάθε υλικό ή ηθικό εμπόδιο. αυτήν Σ »την κοινωνία καλούνται να μεγαλώσουν τα παιδιά οι γονείς κι οι εκπαιδευτικοί. Σήμερα όλο και συχνότερα καλούμαστε να συνειδητοποιήσουμε ότι η καπιταλιστική κοινωνία της σήψης, στην οποία ζούμε, γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για τον άνθρωπο.

Η σοβιετική ψυχολογία για την ανάπτυξη του παιδιού. ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΡΩΝ.

Εισαγωγή και μετάφραση: ΕΛΙΣΣΑΙΟΣ ΒΑΓΕΝΑΣ. (Σελ.: 224, τιμή: 14 ευρώ, ISBN 960-224-927-7)

Όλη η σύγχρονη ψυχολογία περνά μια κρίση, το νόημα της οποίας βρίσκεται στο ότι υπάρχει όχι μία, αλλά δύο ψυχολογίες. Αυτές μέχρι σήμερα καλλιεργούνται μαζί. Είναι η φυσικο-επιστημονική, υλιστική ψυχολογία και η ιδεαλιστική, τελεολογική ψυχολογία. Αυτή η ιδέα είναι συνειδητοποιημένη από τη σύγχρονη ψυχολογία στις εργασίες των Φ. Μπρεντάνο, Γ. Μιουνστερμπέργκ, Β. Ντιλτέι, Ε. Γκούσερλ, Π. Νατόρπα και σε πολλές άλλες εργασίες της ψυχολογίας του Άντλερ, όπως κι όλα στη σύγχρονη ψυχολογία, ένα περικλείει στον εαυτό της μ 'μη αδιάρρηκτο τρόπο τα πρώτα στοιχεία και τις αρχές αυτών των δύο εντελώς ασυμβίβαστων και διαμετρικά αντίθετων επιστημονικών συστημάτων. Από εδώ και προβάλλει η μεθοδολογική πάλη στο εσωτερικό αυτής της κατεύθυνσης και οι προσπάθειες να διαμορφωθεί μεθοδολογικά, με τη βοήθεια του ενός ή του άλλου συστήματος. Μια συλλογή που περιλαμβάνει άρθρα των Λ. Σ. Βιγκότσκι, Α. Ν. Λεόντιεφ, Ντ. Μπ. Ελκόνιν.

Ο κόσμος του παιδιού. Συλλογικό. Από ομάδα σοβιετικών παιδαγωγών

Βιβλίο πρώτο: Προσχολική ηλικά, 12,00 ευρώ

Βιβλίο δεύτερο: Σχολική ηλικία, 12, ευρώ

Βιβλίο τρίτο: Εφηβεία, 12,00 ευρώ