ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

 

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

Για μια ακόμη φορά οι αποκεντρωμένες υπηρεσίες του ΥΠΕΠΘ  στη Λάρισα «δεν αντιλήφθηκαν» την παράνομη έναρξη της σχολικής χρονιάς σε ιδιωτικά σχολεία.
Η κατάσταση αυτή δεν συνιστά απλά μια ανισότιμη λειτουργία δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων. Είναι ανοιχτή πριμοδότηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Είναι η απόρροια της φιλοσοφίας των κομμάτων του δικομματισμού που ανοιχτά προπαγανδίζουν   και στηρίζουν την ιδιωτική εκπαίδευση.
Εδραιώνει βαθμιαία τη νέα «παιδαγωγική» αντίληψη και «αξία» του ανταγωνισμού .
Αυτή η «αξία» έχει εισαχθεί και στα δημόσια σχολεία με τα ευρωπαϊκά προγράμματα επιχειρηματικότητας ,τις εκθέσεις για την ανταγωνιστικότητα και την ιδεολογία που διαπερνά τα νέα σχολικά βιβλία
 Η μήτρα που γεννά τις παρανομίες και την ασυδοσία είναι η ίδια η ύπαρξη της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Το ΠΑΜΕ χρόνια τώρα καταγγέλλει την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία.
Καθεστώς γαλέρας έχουν επιβάλλει οι σχολάρχες με την ανοιχτή στήριξη του κράτους. Απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία ,απολύσεις ,εκβιασμοί για «εθελοντική» αποδοχή παρανομίας ( εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που αναγκάζονται να υπογράψουν ψευδή σχέση εργασίας και εργάζονται στα δημοτικά ως δάσκαλοι ) τρομοκρατία και στέρηση της παιδαγωγικής ελευθερίας είναι ο εργασιακός μεσαίωνας.
 
Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για την «αποτελεσματικότητα» των εικονικών ελέγχων στα ιδιωτικά σχολεία από πλευράς πολιτείας..
Άλλες αυταπάτες πρέπει να διαλυθούν που επικρατούν στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Το να ξιφουλκείς  κατά των παρανομιών χωρίς να καταδικάζεις τις αιτίες τους είναι στάση εθελοτυφλίας..
Το να απευθύνεις  ηθικές εκκλήσεις σε συνταξιούχους εκπαιδευτικούς να μην τρώνε το ψωμί των ανέργων  και να στηρίζεις ανοιχτά με την άλλη σου ιδιότητα την κομματική την «ελευθερία» της επιχειρηματικής δράσης στην εκπαίδευση είναι κραυγαλέα αντίφαση..
Δεν αρκεί να λες ότι αγωνίζεσαι για τη δημόσια εκπαίδευση χωρίς ταυτόχρονα να παλεύεις για την κατάργηση της ιδιωτικής
 
Το ΠΑΜΕ παλεύει για την κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης γιατί πιστεύει ότι η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό που δεν μπορεί να πωλείται και να αγοράζεται..
Σταθερά όμως παλεύει και για την ταξική ενότητα των εκπαιδευτικών ανεξάρτητα από την εργασιακή τους σχέση  ( μόνιμοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αναπληρωτές ,ωρομίσθιοι, άνεργοι ) .
Εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν με μόνιμη και πλήρη εργασία για όλους τους εκπαιδευτικούς.
 
 
Λάρισα   11 - 9 - 09

 

AttachmentSize
ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΣΑΙΩΝΑΣ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ32.5 KB