Γραμματεία Εκπαιδευτικών Εύβοιας: Για την κινητοποίηση στις 29 Σεπτέμβρη

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Τις ανάγκες των σχολείων και των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών έφερε στο προσκήνιο η πανελλαδική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29/9 με τη συμμετοχή περισσότερων από 70 πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα. Οι εκπαιδευτικοί, ανέδειξαν την πραγματική εικόνα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι μαθητές στα σχολεία καθώς τελειώνει ο Σεπτέμβρης, καταγγέλλοντας τα μέτρα που συρρικνώνουν το μορφωτικό δικαίωμα, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες και δικαιώματα για τους χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που ως και 16 χρόνια διασχίζουν τη χώρα, που αγωνιούν για το αν, πότε και πού θα προσληφθούν.

Και στη Χαλκίδα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, εδώ και 3 εβδομάδες πρωτοστατήσαμε στο κάλεσμα στην Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης, για να απαιτήσουμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς, σταθερή δουλειά και δικαιώματα για τους ελαστικά εργαζόμενους συναδέλφους μας. Επίσης, για να καταγγείλουμε την πολιτική που κλείνει εκατοντάδες τμήματα Επαγγελματικών Λυκείων. Για την ανάγκη να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις ώστε η ειδική εκπαίδευση να λειτουργήσει με όλο το απαραίτητο προσωπικό και υποδομές.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Εύβοιας στηρίξαμε τις παραστάσεις διαμαρτυρίας την Παρασκευή στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εύβοιας, όπου έγιναν συναντήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης. 

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές σε οργάνωση και συνέχιση του αγώνα.

Κανένας συμβιβασμός με ελλείψεις - κενά – υποχρηματοδότηση

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη των αναγκών

Δε βάζουμε στον κόφτη κυβέρνησης-ΕΕ τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας

AttachmentSize
Τύπου 1.10.2017.doc188.5 KB