ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΟΣΜΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΚΑΙ ΘΩΜΑ ΚΥΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ.

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

 

Η κυβέρνηση προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να ελέγξει τις κινητοποιήσεις τους προχώρησε την Παρασκευή στη σύλληψη τριών εργαζομένων για τη συμμετοχή τους στη μαχητική διαδήλωση στη ΔΕΘ κατά τη διάρκεια της 3ης Ελληνογερμανικής  συνέλευσης δημάρχων, παρουσία του Γερμανού υφυπουργού Χανς Γιοακίμ Φούχτελ. Οι αστυνομικές αρχές, παραμονή της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με πρακτικές που παραπέμπουν στις πιο μαύρες σελίδες της πολιτικής  ιστορίας της χώρας, συνέλαβαν το  Θανάση Αγαπητό μέλος του Δ.Σ. Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, μέλος Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ - ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στο δήμο Ευόσμου - Κορδελιού, Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλο.

 

Η σύλληψη των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη και η προσαγωγή τους σε δίκη σα να ήταν κοινοί εγκληματίες αποδεικνύει ότι κυβέρνηση και πλουτοκρατία είναι αποφασισμένες να εφαρμόσουν τη βάρβαρη πολιτική κατά του λαού «διά πυρός και σιδήρου», με ωμή καταστολή και αξιοποιώντας όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο.

 

Καταδικάζουμε τις προκλητικές συλλήψεις και απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών και την παύση κάθε δίωξης εις βάρος των τριών εργαζομένων. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να προκαλεί και να αντιμετωπίζει με ακραία καταστολή το δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό.

 

Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στη δουλειά, ενάντια στη  βαρβαρότητα της φτώχειας και των απολύσεων. Δηλώνουμε ότι με τον πιο αποφασιστικό τρόπο θα αντικρούσουμε την  κατασυκοφάντηση των αγώνων μας, θα αψηφήσουμε τον αυταρχισμό και τους εκβιασμούς, θα εντείνουμε την πάλη, με οργάνωση και ένταση της λαϊκής πάλης, για το μπλοκάρισμα της εφαρμογής των μέτρων, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

 

 

 

Θεσσαλονίκη, 18 Νοέμβρη 2012

AttachmentSize
- ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.doc51 KB
- Α΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.doc66 KB
στάση για τις συλλήψεις.doc64.5 KB
10. KATAΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.doc373.5 KB
στη Θεσσαλονίκη.doc260 KB