Σύλλογος Π.Ε.: "Σωκράτης": «ο Γενάρης φεύγει, τα κενά στα σχολεία παραμένουν»

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Βρισκόμαστε στη μέση της σχολικής χρονιάς ωστόσο αρκετά σχολεία της περιφέρειάς μας καλούνται, ως «αυτόνομες, αυτοδιαχειριζόμενες μονάδες»,  να βρουν λύσεις για να καλύψουν τα κενά σε εκπαιδευτικούς, λες και δεν υπάρχει αρμόδιο Υπουργείο, λες και δεν υπάρχει υπεύθυνο γραφείο εκπαίδευσης, λες και δεν υπάρχουν δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων που βρίσκονται στην ανεργία! Πιο συγκεκριμένα :  4ο , 14ο ,23ο, (2 κενά από την αρχή της σχολικής χρονιάς) 30ο , Δ.Σ. Αχαρνών  λείπουν δάσκαλοι (Π.Ε. 70) για τμήματα του πρωινού προγράμματος ενώ πολλά είναι τα δημοτικά σχολεία που παρουσιάζουν κενά ειδικοτήτων και ώρες ολοήμερου.

«Τα ίδια Παντελάκι μου, τα ίδια Παντελή μου»!... Σαν να μην πέρασε μια μέρα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όταν το Δ.Σ. του Συλλόγου μας κατήγγειλε ότι «Διοίκηση και οι Σχολικοί Σύμβουλοι ρίχνουν το μπαλάκι στους Συλλόγους Διδασκόντων  για ν’αποφασίσουν τι θα κάνουν, αν κάποιος εκπαιδευτικός απουσιάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα κενά καλύπτοται μετακινώντας εκπαιδευτικούς από τα ολοήμερα τμήματα ή λειτουργώντας τμήματα χωρίς να υπάρχει υπεύθυνος δάσκαλος αλλά μπαίνοντας κάθε εκπαιδευτικός τόσες ώρες όσες χρειάζεται για να συμπληρώσει το  διδακτικό του ωράριο. Το κενό ενός δασκάλου αποδιοργανώνει  τη λειτουργία και άλλων τάξεων του σχολείου. Το επιχείρημα που χρησιμοποιείται είναι ότι για το «καλό» των μαθητών, έστω προσωρινά, είναι η καλύτερη λύση για να μη «σπάει» το τμήμα αλλά οι μαθητές να προχωρούν στην ύλη. «Τίποτα μονιμότερο του προσωρινού» και του παράνομου!»

Αυτό είναι το «Νέο Σχολείο», το «Κοινωνικό Σχολείο» που το Υπουργείο Παιδείας και τα εντεταλμένα όργανά του προπαγανδίζουν. Αυτή είναι η προτεραιότητα που δίνουν στις «ανάγκες των μαθητών» !!!  Πολλάκις έχει τονιστεί ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες...αυτή η αντιεκπαιδευτική πολιτική, απόλυτα εναρμονισμένη με τις κατευθυντήριες της Ε.Ε. και του Ο.Ο.Σ.Α., θέλει τα σχολεία να λειτουργούν με το ελάχιστο οικονομικό κόστος, τους χορηγούς να μπαινοβγαίνουν και να καθορίζουν το περιεχόμενο σπουδών, τους εκπαιδευτικούς σε εργασιακή ομηρία (ελαστικοποιημένη σχέση εργασίας, κινητικότητα κ.λ.π.). 

Για να εμποδίσουμε την συνεχή απαξίωση και την «κατρακύλα» της παρεχόμενης εκπαίδευσης, είναι μονόδρομος η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών σε συνεργασία με τους γονείς και τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας, ώστε να απαιτήσουμε εδώ και τώρα την κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς, σε όλα τα σχολεία της περιοχής μας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο