Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου»: Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας, Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη, 1.30μ.μ.

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί ΤΩΡΑ! Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.

Για μια ακόμη χρονιά χιλιάδες αναπληρωτές προσλήφθηκαν για να καλύψουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες των σχολείων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επεκτείνει όλες τις ελαστικές μορφές εργασίας σύμφωνα με τις «βέλτιστες πρακτικές» του ΟΟΣΑ, της Ε.Ε. και των εργοδοτών, με στόχο την άρση της μονιμότητας και την κατάργηση κάθε κεκτημένου εργασιακού δικαιώματος.

Οι αλλαγές στην εκπαίδευση (υποχρηματοδότηση, αδιοριστία, αναπλήρωση-ωρομισθία, συμπτύξεις-συγχωνεύσεις, μείωση στο ωρολόγιο πρόγραμμα, υποβάθμιση διδακτικών αντικειμένων, παραπέρα υποβάθμιση προσχολικής και ειδικής αγωγής, Λύκειο-φροντιστήριο κ.ά...) οδηγούν σε ένα αναχρονιστικό σχολείο ,κτυπούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και καταδικάζουν τους συναδέλφους αναπληρωτές  στη μόνιμη αναπλήρωση και περιπλάνηση! Δε θεωρούμε «κανονικότητα» το γεγονός ότι σχεδόν το 20% των εκπαιδευτικών είναι συμβασιούχοι, απολύονται κάθε καλοκαίρι και ξαναπροσλαμβάνονται (άλλη χρονιά πιο γρήγορα άλλη πιο αργά κι άλλη καθόλου) σε άλλο μέρος, σε άλλο σχολείο, με τεράστιο οικονομικό και προσωπικό κόστος.

Διεκδικούμε:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Καμιά απόλυση αναπληρωτών. Κατάργηση όλου του αντιδραστικού αντιεκπαιδευτικού πλαισίου σε Γενική (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) και Ειδική Αγωγή που τσακίζει και τους αναπληρωτές. Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των-τουλάχιστον- 30 χιλιάδων κενών στα σχολεία.
  • Για όσο θα συνεχίζεται το απαράδεκτο καθεστώς της μόνιμης αναπλήρωσης, οι αναπληρωτές να προσλαμβάνονται όλοι σε μια φάση από τη 1η Σεπτέμβρη, να έχουν τις ίδιες άδειες, τα ίδια εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα με τους μονίμους. Τους καλοκαιρινούς μήνες να παίρνουν όλοι επίδομα ανεργίας χωρίς περιορισμούς! Επίδομα ενοικίου και θέρμανσης για όλους τους αναπληρωτές συναδέλφους καθώς και δωρεάν μετακινήσεις και σίτιση.
  • Να μη γίνει καμιά μείωση μισθού αναπληρωτή συναδέλφου. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη, αναγνώριση όλης της Προϋπηρεσίας μας και των Επιστημονικών προσόντων μας (μεταπτυχιακά, διδακτορικά κ.τ.λ). Σταθερή καταβολή του μισθού στο τέλος του μήνα.
  • Εξίσωση των αδειών των αναπληρωτών με τις άδειες των μονίμων. Συγκεκριμένα: πλήρη δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε περίπτωση ασθένειας, αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας για όλη τη διάρκεια της αναρρωτικής μας άδειας, εξασφάλιση άδειας κύησης, λοχείας και ανατροφής τέκνων σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως ισχύει και στους μόνιμους. Ιδιαίτερα να καταργηθεί (άρθρο 48 ν. 4415/2016) η δυνατότητα συμπλήρωσης ωραρίου στην Ειδική Αγωγή από μόνιμους εκπαιδευτικούς της Γενικής Αγωγής.

Ο Σύλλογος Π.Ε. Περιστερίου  «Έλλη Αλεξίου» σας καλεί στην Πανελλαδική Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στις 13: 30 και προκηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας (1 ώρα του πρωινού και 1 ώρα του απογευματινού προγράμματος) για την ίδια μέρα.

ΤΟ Δ.Σ    

AttachmentSize
ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ- ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 29-9-17.doc51.5 KB