Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατ. Αττικής «Ο Σωκράτης»: Ολοι στον αγώνα για τη μόρφωση και τη ζωή που μας αξίζει!

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version
Σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ προς τον Υπουργό Παιδείας για την κάλυψη επειγουσών αναγκών στα σχολεία των Δήμων Αχαρνών και Φυλής, ο κύριος Γαβρόγλου δεσμεύτηκε ότι θα βάλει σε προτεραιότητα την επίλυση των προβλημάτων που έχουν τα σχολεία της περιοχής μας, εφόσον οι φορείς τα καταγράψουν και τα γνωστοποιήσουν στο Υπουργείο.
 
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Ανατολικής Αττικής ο «Σωκράτης» καταγγέλλει στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, στους γονείς, στους μαθητές, στο σύνολο του λαού της περιοχής μας, την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που παριστάνουν ότι δεν γνωρίζουν τα μεγάλα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία και μπαίνουν εμπόδιο στην εκπαιδευτική διαδικασία, την ίδια στιγμή που βοά ο τόπος μετά τον τραγικό χαμό του 11χρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα στον προαύλιο χώρο σχολείου της περιοχής μας.
 
Ακόμα όμως και αν δεν τα γνωρίζουν, όφειλαν να τα καταγράψουν μέσω των αρμόδιων κρατικών φορέων και να τα έχουν επιλύσει προτού ξεκινήσει ακόμα μία σχολική χρονιά.
 
Ο Σύλλογός μας, από κοινού με σωματεία και φορείς της περιοχής μας, πολλές φορές έχει καταγγείλει, έχει αναδείξει αυτά τα προβλήματα και με κινητοποιήσεις έχει απαιτήσει από την Κυβέρνηση και τη Διοίκηση του Δήμου να παρθούν άμεσα μέτρα για να αντιμετωπιστεί η άθλια κατάσταση που επικρατεί.
 
Φαίνεται όμως ότι τα ματωμένα πλεονάσματα και η δίκαιη ανάπτυξη που παπαγαλίζει η Κυβέρνηση από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν επιτρέπουν στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές εργατικών λαϊκών περιοχών να έχουν ανθρώπινες συνθήκες στα σχολεία τους και να νιώθουν ασφαλείς σε αυτά.
 
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους Γονέων να συγκεντρώσουν όλα τα ζητήματα που άμεσα πρέπει να επιλυθούν στα σχολεία και με ευθύνη του Συλλόγου μας για ακόμα μια φορά να γνωστοποιηθούν στις αρμόδιες Αρχές και στον Υπουργό, ώστε να μην υπάρχει στο εξής καμιά δικαιολογία για την απαράδεκτη κατάσταση που
βιώνουμε εν έτη 2017.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και μαθητές σε κοινό μέτωπο αγώνα για να απαιτήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.
Να μη συμβιβαστούμε με τη μίζερη ζωή που θέλουν να μας επιβάλλουν παλιοί και νέοι διαχειριστές αυτού του συστήματος.
 
Για το Δ.Σ
AttachmentSize
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.doc23.7 KB