Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατ. Αττικής «Ο Σωκράτης»: Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Αποφάσεις - Ψηφίσματα συμπαράστασης έχουν πάρει ήδη και οι ΣΕΠΕ:
"Ρόζα Ιμβριώτη", Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, "Έλλη Αλεξίου"

και οι ΕΛΜΕ: Γ' ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε Αν. Αττικής ΄Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ΄ συμπαραστέκεται στους συναδέλφους Μάρκο Σκούφαλο, Δημοτικό Σύμβουλο, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Χίου, αιρετό του ΠΥΣΠΕ Ν. Χίου και μέλους του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Δ. Χίου και Γιώργη Αμπαζή,  Πρόεδρο του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Δ. Χίου, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χίου στο Β. Αιγαίο με τη ΛΑ.Σ. και  ταμία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Δ. Χίου, 

που συνεχίζουν να διώκονται από τον πρώην ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και εκπρόσωπο της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ, ποινικοποιώντας έτσι την πολιτική ζωή και διασύροντάς τους ως κοινούς εγκληματίες.

Ύστερα από σειρά καταγγελιών, μηνύσεων ο ενάγων διασύρει εδώ και χρόνια τους δύο συνδικαλιστές προσπαθώντας να πλήξει το κύρος τους στη χιώτικη κοινωνία. Στα πλαίσια αυτά, εξ αναβολής δικάζονται εκ νέου στις 2-10-2017.  

Οι δυο συνδικαλιστές δεν διώκονται για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική τους άποψη και στάση ενάντια στις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ). Εξέφρασαν δημόσια τη γνώμη τους ως όφειλαν, καλώντας το χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στη δράση και τη λειτουργίααυτών των «επιχειρήσεων», ενάντια στις απευθείας αναθέσεις και στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.

Συγχρόνως διεκδίκησαν το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται με σταθερές εργασιακές σχέσεις, που απειλούνται από τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών που προωθούνται και μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ.

Καταδικάζουμε κάθε απόπειρα τρομοκράτησης κάθε ανθρώπου, κάθε αγωνιστή, κάθε φορέα  που αντιτίθεται στις αντιλαϊκές πολιτικές απ’ οπουδήποτε και αν αυτές προέρχονται.  Αντιστεκόμαστε στην ποινικοποίηση των αγώνων και στην παραπέρα ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

 

Για το Δ.Σ

 

                   Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                      ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

 

AttachmentSize
ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ-ΜΑΡΚΟ ΣΚΟΥΦΑΛΟ-ΓΙΩΡΓΟ ΑΜΠΑΖΗ.doc30.5 KB