Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατ. Αττικής «Ο Σωκράτης»: Δελτίο τύπου για την παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, η προγραμματισμένη Παράσταση Διαμαρτυρίας του Συλλόγου Π.Ε. Αν. Αττικής « Ο Σωκράτης » στη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής για τα κενά σε εκπαιδευτικούς (υπεύθυνοι τάξεων, ειδικότητες, ειδικής αγωγής και παράλληλης στήριξης), για τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα (σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Υπουργού σχετικά με την εκπαίδευση των τσιγγανοπαίδων), για τους περιορισμούς στη δημιουργία και λειτουργία τμημάτων 2ης ξένης γλώσσας, για τις ενστάσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, σχετικά με την τοποθέτησή τους.

Αναφορικά με τα κενά σε εκπαιδευτικούς, τονίσαμε ότι είναι απαράδεκτο να συνεχίζουν να μένουν ακάλυπτες οι ανάγκες των μαθητών με μαθησιακές ιδιαιτερότητες αλλά και όλων των μαθητών, στα σχολεία των οποίων δεν έχουν τοποθετηθεί όλοι οι εκπαιδευτικοί που απαιτούνται. Μας δόθηκε η απάντηση ότι η Διεύθυνση έχει ενημερώσει για όλα τα κενά και περιμένει τη 2η φάση προσλήψεων για να τα καλύψει.

Παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για μείωση των μαθητών ανά τμήμα, στις περιπτώσεις τσιγγανοπαίδων, ενημερωθήκαμε ότι το Υπουργείο δεν έχει στείλει σχετική εγκύκλιο, ώστε η Διεύθυνση Π. Εκπαίδευσης να προχωρήσει στον χωρισμό τμημάτων.

Αναφορικά με τους περιορισμούς στη δημιουργία και λειτουργία τμημάτων 2ης ξένης γλώσσας, η Διεύθυνση μας επισήμανε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Στο σχετικό προεδρικό διάταγμα δεν υπάρχουν οι πρόνοιες εκείνες που θα διασφάλιζαν την δυνατότητα των μαθητών να επιλέγουν τη 2η ξένη γλώσσα.

Η Διεύθυνση μάς διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν δεκτές οι ενστάσεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που δεν τοποθετήθηκαν ανάλογα με τις προτιμήσεις που δήλωσαν.

Τέλος, σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων, υπάρχουν διευθυντές που απαιτούν από τους εκπαιδευτικούς την παραμονή τους στη σχολική μονάδα, ενώ έχουν ολοκληρώσει το διδακτικό τους ωράριο και δεν τους έχει αναθέσει ορισμένο έργο ο Σύλλογος Διδασκόντων!  Θέσαμε ευθέως το ζήτημα στη Διευθύντρια Εκπαίδευσης και μας διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε έδωσε τέτοια οδηγία στους Διευθυντές των Σχολείων.

Συνάδελφοι, δε θα σταματήσουμε να φωνάζουμε σε όλους τους τόνους ότι κοινός παρανομαστής όλων των προβλημάτων που προκύπτουν στις σχολικές μονάδες είναι οι προσλήψεις που γίνονται με το σταγονόμετρο, στο όνομα του εξορθολογισμού του κόστους και τους αντιλαϊκούς στόχους της κυβερνητικής πολιτικής, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες του 3ου μνημονίου.

Ο Σύλλογός μας σάς καλεί στην πανελλαδική και συντονισμένη απάντηση, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, στις 13.30 στο Υπουργείο Παιδείας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, που τσακίζει εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα. Εδώ και τώρα να πραγματοποιηθούν οι χιλιάδες μόνιμοι διορισμοί που έχει ανάγκη η εκπαίδευση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους χιλιάδες συμβασιούχους εκπαιδευτικούς που γυρίζουν κάθε χρόνο όλη τη χώρα, που ανακυκλώνονται κάθε χρόνο ανάμεσα στη δουλειά και την ανεργία. Καμία απόλυση αναπληρωτή.

 

Για το Δ.Σ

 

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  H ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                     ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

 

AttachmentSize
ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΆΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗΣ.doc36 KB