Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ρόζα Ιμβριώτη»: Χαιρετισμός του Συλλόγου προς συναδέλφους, γονείς και μαθητές,

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Χαιρετισμός του Δ.Σ. του Συλλόγου μας "ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ" προς συναδέλφους, γονείς και μαθητές, με παράκληση να διαβαστεί στις 11/9 στον αγιασμό, όπου μιλάνε εκπρόσωποι διαφόρων φορέων και πρέπει να ακουστεί και το σωματείο-φωνή των εκπαιδευτικών!

89ο Ενημερωτικό

Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι γονείς, αγαπητά παιδιά

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου "ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ", σας εύχεται καλή σχολική χρονιά και υπόσχεται ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα.

Η νέα σχολική χρονιά φέρνει μαζί της την ελπίδα και την αισιοδοξία, αλλά και την ανάγκη να παλέψουμε για τη ζωή που αξίζει σ' εμάς, στις οικογένειές μας και στους μαθητές μας.

Πρώτα απ' όλα καλωσορίζουμε τα προνήπια-νήπια και τα πρωτάκια μας και ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές μας καλή πρόοδο, γιατί η γνώση είναι δύναμη και στέρεα βάση στη ζωή τους!

Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι γονείς,

παρά τα μεγάλα λόγια που ακούμε όλοι μας αυτές τις μέρες για την κατάσταση στην εκπαίδευση, ένα είναι σίγουρο: ότι για 6η συνεχή χρονιά δεν έγινε ούτε ένας μόνιμος διορισμός εκπαιδευτικού και οι ανάγκες θα καλυφτούν, όπως καλυφτούν, από 20 και πλέον χιλιάδες, αναπληρωτές, πολλοί από τους οποίους παραμένουν αναπληρωτές ως και 16 χρόνια! Είναι επίσης γεγονός ότι και φέτος χιλιάδες προνήπια δε βρήκαν θέση στο δημόσιο Νηπιαγωγείο, ενώ δεκάδες χιλιάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες μένουν ουσιαστικά αβοήθητα.

Είναι επίσης γεγονός ότι κατακαλόκαιρο η κυβέρνηση ψήφισε το Προεδρικό Διάταγμα 79, που δίνει τη δυνατότητα στον Διευθυντή Εκπαίδευσης κάθε περιοχής να κάνει λάστιχο ακόμα και τα όρια των σχολείων για να πετυχαίνει κάθε φορά τη μέγιστη εξοικονόμηση με πολυπληθή 25άρια τμήματα, ενώ, όσα παιδιά "πλεονάζουν", θα μετακινούνται σε άλλα σχολεία. Θα έχουμε δηλαδή όχι μόνο κινητικότητα εκπαιδευτικών αλλά και μαθητών! Τα δε Τμήματα Ένταξης, αντί να λειτουργούν σε επίπεδο σχολείου, θα λειτουργούν πλέον με ευρύτερη περιφέρεια! Ο κατάλογος των αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων συνεχώς μακραίνει!

Επιπλέον, πολλά σχολεία του Συλλόγου μας, λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης, έχουν ανάγκη από σοβαρές επισκευές και συντηρήσεις, στεγάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Φίλοι γονείς, συνάδελφοί μας,

Όλοι εμείς πληρώσαμε την καπιταλιστική κρίση πολύ σκληρά. Τώρα μας καλούν να πληρώσουμε την ανάπτυξή τους σε βάρος των αναγκών μας και των σύγχρονων μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας! Μας τσακίζει η ανασφάλεια, η φοροληστεία κι ο ΕΝΦΙΑ!

Παρόλα αυτά μας καλούν να σκύψουμε κι άλλο το κεφάλι προσπαθώντας να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει τίποτα πέρα από αυτή τη βαρβαρότητα, που, το 2017, ενώ η τεράστια ανάπτυξη της επιστήμης, της τεχνολογίας και της παραγωγής μας δίνει τη δυνατότητα να ζήσουμε καλύτερα, λιποθυμάνε παιδιά στα σχολεία από την πείνα και το χειμώνα ξεπαγιάζουν χιλιάδες οικογένειες!

Εμείς λοιπόν, διδαγμένοι από τα πάμπολλα παραδείγματα της ιστορίας, λέμε ότι υπάρχει διέξοδος: με τον αγώνα μας πρέπει να φέρουμε στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες μας και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας ! Σ' αυτό τον δρόμο, τον μονόδρομο του αγώνα, σας καλούμε να βρεθούμε όλοι μαζί, για να έχουμε εμείς και τα παιδιά μας αυτά που δικαιούμαστε: ζωή, μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα!

Καλή Σχολική Χρονιά και Καλούς Αγώνες!

Το Δ.Σ.

AttachmentSize
89ο Ενημ. Χαιρετισμός του Δ.Σ. του Συλλόγου μας για να διαβαστεί στις 11.9 στον αγιασμό 8.9.2017.doc72.5 KB