Σ.Ε.Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη": Σχέδιο πρακτικού για ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ από την επιλογή Διευθυντών

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει και οι:

ΣΕΠΕ: "Αργύριος Μοσχίδης", Πιερίας


ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ 20 Ιούνη από την επιλογή Διευθυντών

και από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, για να μην ανοίξουμε τον δρόμο και για τη δική μας αξιολόγηση!

 

Στις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων στις 20 Ιούνη υλοποιούμε την απόφαση του Συλλόγου μας, της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από την επιλογή διευθυντών και από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα (σας ξαναστέλνουμε το αναλυτικό 79ο Ενημερωτικό του Συλλόγου μας). Για το λόγο αυτό, ως Δ.Σ. σας προτείνουμε να υιοθετήσουν οι "Σύλλογοι Διδασκόντων",  από τους οποίους είναι αποκλεισμένοι οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας, το παρακάτω σχέδιο πρακτικού.

Σχέδιο Πρακτικού "Συλλόγου Διδασκόντων"

Σήμερα Τρίτη 20 Ιούνη 2017 μετά από σύγκλιση σε συνεδρίαση των εκπαιδευτικών του…....................…. με θέμα τη διατύπωση γνώμης για την επιλογή διευθυντή, δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι να γίνουμε αξιολογητές των υποψήφιων διευθυντών. Δε θα ανοίξουμε εμείς το δρόμο για τη δική μας αντιδραστική, αντιπαιδαγωγική αξιολόγηση.

Με την όλη διαδικασία επιδιώκεται η νομιμοποίηση του πλαισίου στο οποίο θα κληθούν να δράσουν τα στελέχη της εκπαίδευσης αλλά και η νομιμοποίηση της επικείμενης αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού.

 Έχουμε τη θέση πως η όλη διαδικασία της δρομολογημένης αξιολόγησης δεν έχει στόχο να βελτιωθούν οι εκπαιδευτικοί, τα δημόσια σχολεία και τα στελέχη της εκπαίδευσης για να υπηρετήσουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Το σχολείο που διαμορφώνεται, μέσω και της αξιολόγησης, το νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα δράσουν οι διευθυντές και τα άλλα τα στελέχη της εκπαίδευσης, δρομολογούν την παραπέρα υποβάθμιση της μόρφωσης που λαμβάνουν τα παιδιά. Ακόμη, η διαδικασία της αξιολόγησης θα έχει σαν αποτέλεσμα το παραπέρα χτύπημα των εργασιακών - μισθολογικών δικαιωμάτων αλλά και την απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών. Δε θέλουμε σχολεία και μαθητές πολλών ταχυτήτων, δε θέλουμε διευθυντές μάνατζερ – αξιολογητές.

Στην κατεύθυνση αυτή, με βάση την απόφαση της ΑΔΕΔΥ, του Σωματείου και του Κλάδου μας, δηλώνουμε ότι δε συντάσσουμε πρακτικά αξιολόγησης των υποψηφίων διευθυντών, δε συμπληρώνουμε ερωτηματολόγια (φύλλα ποιότητας). Υλοποιούμε την «αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης» που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΔΟΕ.

            Σημειώνουμε, πως η «αποχή υπαλλήλων» από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν. 1264/82, όπως αυτές έχουν ερμηνευθεί από αρμόδια δικαστήρια (Διοικητικό Εφετείο 486/1995 και δικαστική απόφαση 2395/2014 του μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών) και συνιστά μορφή συνδικαλιστικής πάλης.

AttachmentSize
80ό Ενημ. Σχέδιο Πρακτικού για ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ 20 Ιούνη από την επιλογή διευθυντών 7.6.2017.doc152.5 KB
79ο Ενημ. ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ. ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 1.6.2017.doc152.5 KB