Σ.Ε.Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη": Στήριξη της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Στήριξη της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας

του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων

στο Υπ. Παιδείας, την Τετάρτη 31/5/2017, ώρα 14:30

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισ/νής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» στηρίζει την κινητοποίηση που πραγματοποιεί ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων την Τετάρτη 31 Μαΐου στις 2.30 μ.μ. στο Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 31 Μάη 2017 στις 2.30 μ.μ.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο λεγόμενο Ενιαίου τύπου Ολοήμερο Σχολείο της, όπου προέχει η κάλυψη των οικονομικών δεικτών, ο "κόφτης" της ΕΕ και του ΟΑΣΑ, όχι όμως και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, έκρινε ότι τα μαθήματα της Θεατρικής αγωγής αλλά και των Εικαστικών ήταν περιττά και ή μειώθηκαν οι ώρες τους ή επιστρέψαμε στο αναχρονιστικό ένας δάσκαλος για όλα τα μαθήματα. Υποβάθμισε και έτσι τη μεγάλη σημασία που έχουν τα καλλιτεχνικά μαθήματα στην αρμονική ανάπτυξη του παιδιού!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταδίκασε τόσο τη συγκεκριμένη πολιτική του Υπ. Παιδείας και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και την τακτική των Δ/νσεων που πέρασαν σε ανάθεση σε δασκάλους μαθήματα ειδικοτήτων, αλλά και των σχολικών Συμβούλων, που για άλλη μια φορά σε θέματα που αφορούν το περιεχόμενο του νέου σχολείου «εποίησαν την νήσσαν», υπακούοντας στις εντολές του Υπουργείου και αρνούμενοι να εγκρίνουν προγράμματα που κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση.

Πάγια θέση του Συλλόγου μας είναι τα μαθήματα των ειδικοτήτων (Μουσική, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή, Πληροφορική, Γυμναστική, Ξένες Γλώσσες) να διδάσκονται από τους εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί στην παράσταση διαμαρτυρίας σημειώνοντας ότι για το σκοπό αυτό έχει προκηρυχτεί δίωρη διευθυντική στάση εργασίας από τη ΔΟΕ (δύο τελευταίες ώρες του πρωινού και δύο πρώτες του απογευματινού ωραρίου.)

AttachmentSize
77ο Ενημ. Στήριξη κινητοποίησης θεατρολόγων που θα γίνει στο Υπ. Παιδείας στις 31 Μάη 2.30 μμ 29.5.2017.doc150 KB