Σ.Ε.Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη": Για τη συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με στελέχη του Δήμου Βύρωνα

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ - ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας πραγματοποίησε την Πέμπτη 23 Μάρτη 2017 συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Βύρωνα κ. Κλωνάρη Λεμονιά στην οποία παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Α/θμιας Σχολκικής Επιτροπής του Δήμου κος Κατωπόδης Μάριος.

Το Δ.Σ. έθεσε τις γενικές θέσεις του – αιτήματα που αφορούν τόσο στην κρατική χρηματοδότηση, τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών και γενικότερα το πώς βλέπουμε εμείς το σχολείο παίρνοντας την απάντηση από την Αντιδήμαρχο ότι είναι τα αιτήματα αυτά ουτοπικά σε περίοδο κρίσης.

Όσον αφορά τα αιτήματά μας για τα σοβαρά κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Βύρωνα και τα οποία είχαμε θέση και σε συνάντησή μας με την προηγούμενη Αντιδήμαρχο πριν δυο χρόνια, αλλά και σε παραστάσεις μας τόσο στον ίδιο τον Δήμαρχο, τεχνικές Υπηρεσίες και Δημοτικά Συμβούλια, φαίνεται να παραμένουν στάσιμα. Πέρα από μικροέργα – βαψίματα για μεγάλα έργα που έχουν ανάγκη τα σχολεία και πρέπει να γίνουν από την ΚΤ.ΥΠ ΑΕ ( πρώην ΟΣΚ), ο Δήμος φάνηκε να μην έχει ακόμα καταθέσει ανάλογες μελέτες π.χ. Ανέγερση νέου διδακτηρίου στο 4ο Δημοτικό, προσθήκη αιθουσών με πιλοτή στο συγκρότημα της Αγίας τριάδας σύμφωνα και με τη θέση του Συλλόγου μας.

Για δε τα έργα ανάπλασης αύλειων χώρων (6ο Δημοτικό και 3ο Δημοτικό θα ξεκινήσουν τώρα και θα ολοκληρωθούν στις διακοπές του Πάσχα. Αύλειος χώρος του 3ου Δημοτικού, 1ου και 5ου νηπιαγωγείων καθώς και δημιουργία ξεχωριστής εισόδου του νηπιαγωγείου. Για τα αιτήματα του 9ου Βύρωνα θα έρθουν σε επικοινωνία με τη Δ/ντρια του σχολείου. Παράλληλα προχωρά η διαδικασία μεταστέγασης του 13ου Νηπιαγωγείου.

Θέσαμε για άλλη μια φορά το αίτημά μας για εξεύρεση χώρου από το Δήμο μιας και δικής του ευθύνης είναι προκειμένου να λειτουργήσει το Ειδικό Σχολείο Βύρωνα, που έχει μείνει στα χαρτιά και κοντεύει να χαθεί, για να αποσυμφορηθεί και το ήδη κορεσμένο ειδικό Δημοτικό της Καισαριανής ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ.

Για τα οικονομικά των σχολείων μας είπαν "ότι τα σχολεία έχουν χρήματα", η σχολική επιτροπή έχει καλύψει όλα τα έξοδά της και δεν έχει κανένα χρέος ούτε σε λογαριασμούς ούτε σε πιστωτές έχοντας μάλιστα αυτή τη στιγμή και πλεόνασμα 70.000 €. Εμείς απαντήσαμε ότι δε δικαιολογείται πλεόνασμα στη σχολική Επιτροπή γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν δόθηκαν όλα τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης στα σχολεία και ζητήσαμε να δεσμευτεί ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν στα νηπιαγωγεία με την έναρξη της νέας χρονιάς για να καλύψουν της αυξημένες ανάγκες που έχουν για αγορά υλικών προκειμένου να γίνει πράξη και η θέση μας για ούτε 1 € από την τσέπη των γονιών. Αλλά και τα δημοτικά έχουν χρήματα για να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα και δεν πρέπει να ζητάνε από τους γονείς αναλώσιμα υλικά.

Άλλο ένα θέμα που θέσαμε είναι οι ανεξέλεγκτες εξωσχολικές δραστηριότητες των Συλλόγων γονέων με πληρωμή, που κινούνται στα όρια της παρανομίας και γίνονται τις απογευματινές ώρες στα σχολεία παραβλέποντας ακόμα και αυτές τις στοιχειώδεις τυπικές διαδικασίες που προβλέπονται από την νομοθεσία. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι έχει γίνει κάποια συνάντηση αλλά και αυτές βοηθούν στο να έχουν τα παιδιά δραστηριότητες πιο φτηνές από αυτές της αγοράς που κοστίζουν.

Για μας έπρεπε οι δραστηριότητες να γίνονται δωρεάν από τις δομές των Δήμων για όλα τα παιδιά. Αυτόν που εξυπηρετούν αυτές οι δραστηριότητες είναι το Δήμο με το να καλύπτουν οι γονείς αιτήματα των σχολείων που έπρεπε να κάνει ο Δήμος και οι υπηρεσίες του. Μετατρέποντας τους γονείς από διεκδικητές σε χορηγούς των σχολείων.

AttachmentSize
53ο Ενημ. Δελτίο Τύπου για συνάντηση Δ.Σ. με Δήμαρχο Αντιδήμαρχο Βύρωνα για χρηματοδότηση κτηριακό 29.3.2017.doc153 KB