ΣΕΠΕ "Ε. Αλεξίου": ΝΕΟ, ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΤΙΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 28ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Για να υλοποιήσει το δημόσιο σχολείο το ρόλο του, μια από τις απαραίτητες προϋποθέσεις είναι να στεγάζεται σε ένα κτίριο σύγχρονο, άνετο, ασφαλές, καλαίσθητο, λειτουργικό με υλικοτεχνική υποδομή, αντισεισμική προστασία και προδιαγραφές ασφαλείας .Ο κατάλληλος σχολικός χώρος επηρεάζει την εκπαιδευτική διαδικασία και βοηθά στην ομαλή διεξαγωγή της.

Το 28ο Δημοτικό σχολείο αντί να στεγάζεται σε ιδιόκτητο, κτίριο με όλες τις παραπάνω προδιαγραφές, παρέμενε όλα τα προηγούμενα χρόνια σε μισθωμένο, ακατάλληλο κτίριο που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρινόταν στις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας. Η πιθανότητα αναστολής λειτουργίας του σχολείου από τον επόμενο Σεπτέμβρη (που προέκυψε σύμφωνα με τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Γ Αθήνας ) καθώς δεν είχε καταστεί μέχρι πρόσφατα δυνατή η στέγαση του μετά τη λήξη του μισθωτηρίου από τον περασμένο Δεκέμβρη, φανερώνει τις ευθύνες όλων των εμπλεκόμενων φορέων που δεν έχουν φροντίσει να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα με την ανέγερση νέου ασφαλούς σχολείου , αν και υπάρχει δεσμευμένο οικόπεδο από το 2012 .

Η ανακοίνωση από τη Δημοτική αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 18/7/17 για ανανέωση της μίσθωσης του υπάρχοντος κτιρίου και ο ισχυρισμός ότι «λύνεται το σοβαρό πρόβλημα της λειτουργίας του σχολείου» δεν μας αρκεί και φυσικά δεν εφησυχάζουμε μέχρι να δοθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα της στέγασης του σχολείου.

Ταυτόχρονα η παντελής απουσία δέσμευσης από το Δήμο για ανέγερση νέου κτιρίου και η μεταφορά της ευθύνης στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε μεγαλώνει το χρέος της κοινής πάλης γονιών, εκπαιδευτικών και όλου του Περιστεριώτικου λαού για διεκδίκηση καινούργιου, σύγχρονου κτιρίου που θα καλύπτει ουσιαστικά τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών.

Δηλώνουμε ότι Εκπαιδευτικοί, γονείς και όλοι οι εργαζόμενοι θα υποστηρίξουμε σθεναρά το δικαίωμα στη μόρφωση απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης που βάζει κόφτη στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Διεκδικούμε άμεσα την έναρξη κατασκευής νέου, σύγχρονου κτιρίου για το 28ο Δημοτικό σχολείο Περιστερίου.

AttachmentSize
ΓΙΑ 28 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.doc47.5 KB