Σ.Ε.Π.Ε "Γ. Σεφέρης": Όχι στο κλείσιμο των νηπιαγωγείων

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ!!!

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 Απρίλη στις 11.30!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση, πιστή στις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, μετά την τροπολογία που καταργεί τα τμήματα ένταξης, τη διάταξη που καταδικάζει χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία και αφού από την αρχή της χρονιάς άφησε έξω από το δημόσιο νηπιαγωγείο 60.000 προνήπια, τώρα προχωρά στον «εξορθολογισμό» και της Προσχολικής Αγωγής , κλείνοντας και νηπιαγωγεία!

Σύμφωνα με το άρθρο 35 παράγραφο 1α του νομοσχεδίου "Ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις", διπλασιάζει από 7 σε 14 τον ελάχιστο αριθμό νηπίων που χρειάζονται για να λειτουργήσει ένα νηπιαγωγείο. Αυτό θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια εκατοντάδες νηπιαγωγεία σε κλείσιμο στην επαρχία αλλά και στην Αττική.

Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, πάρα πολλοί νηπιαγωγοί θα χάσουν τη θέση τους, θα μπουν στη διαδικασία της μετακίνησης και φυσικά θα γίνουν ακόμα λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών,μιας και η κυβέρνηση ήδη «εξήγγειλε» μηδενικούς μόνιμους διορισμούς!

Αλλά και το χειρότερο! Τα νήπια είτε πρέπει να μεταφέρονται στα κοντινότερα νηπιαγωγεία (που μπορεί να είναι αρκετά μακριά και το κόστος μεταφοράς θα το επωμιστούν και πάλι οι γονείς) είτε θα οδηγηθούν στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία (απ΄όσους γονείς έχουν να πληρώσουν) είτε θα μείνουν ακόμα και στο σπίτι τους, χωρίς να δεχτούν Προσχολική Αγωγή σε μια ηλικία που παίζει σημαντικότατο ρόλο για την κοινωνικοποίηση και την ολόπλευρη ανάπτυξή τους.

Ο ΣΕΠΕ “Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ” καλεί όλους τους συναδέλφους να αγωνιστούν μαζί με τους γονείς για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν δίχρονη Προσχολική Αγωγή. Για Νηπιαγωγό με μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Νομοθετική κατοχύρωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών. 15 παιδιά / ανά τμήμα και 2 νηπιαγωγοί στα τμήματα με 25 παιδιά. Μαζικοί διορισμοί μόνιμων νηπιαγωγών και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Τμήματα ένταξης και ειδικά νηπιαγωγεία για όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Απαιτούμε να πάρει πίσω η κυβέρνηση τη ρύθμιση για την Π.Α.!

Όλοι στη 48ωρη Απεργία εάν και όταν η κυβέρνηση φέρει για ψήφιση στη Βουλή το νόμο λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό και το υπόλοιπο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων.

AttachmentSize
85. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ.doc61.5 KB