Σ.Ε.Π.Ε "Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ": Για την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Την Τετάρτη 14 Οκτώβρη 2015, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση από πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας με επίκεντρο τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία .Ο Συλλογος μας συμμετείχε και στην κινητοποίηση της ΔΟΕ στη 1:00 και στις 5:00 στο κάλεσμα της ΑΣΓΜΕ  και των 42 Ενώσεων Γονέων.

Το Υπουργείο, στη συνάντηση που  είχε  με τα ΔΣ των Ομοσπονδιών (ΔΟΕ – ΟΛΜΕ),    για άλλη μια φορά, δεν είχε να πει τίποτα καινούργιο. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο συνδέουν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας με την πορεία της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Ο υπουργός Παιδείας για άλλη μια φορά προσπάθησε να καλλιεργήσει κλίμα συναίνεσης και «εθνικού κοινωνικού διαλόγου», όμως oι 12000 πιστώσεις που ανακοίνωσε όχι μόνο δεν καλύπτουν τα 25000 κενά που υπάρχουν αλλά προδιαγράφουν και την εικόνα μέχρι το τέλος της χρονιάς. Το γαϊτανάκι της κοροϊδίας συνεχίζεται. Τα χιλιάδες κενά δεν θα καλυφθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς αλλά και τα κενά που ή ίδια η κυβέρνηση λέει ότι θα καλύψει, με βάση τις πιστώσεις που ανακοίνωσε, δεν θα καλυφθούν τουλάχιστον πριν τα Χριστούγεννα.

Ο Υπουργός προκλητικά για μια ακόμα φορά δεν απάντησε στο ερώτημα αν ένας εκπαιδευτικός 67 ετών, με τη μαγκούρα στο χέρι, μπορεί να μπει και να διδάξει μέσα σε τάξη. Οσο για τα 27άρια, τα 28άρια τμήματα για τον υπουργό δεν αποτελούν  πρόβλημα το οποίο σχετίζεται άμεσα με την ουσιαστική μορφωτική και παιδαγωγική διαδικασία μέσα στις τάξεις.                                                     Καμία δέσμευση δεν πήραν ούτε οι εκπρόσωποι της ΑΣΓΜΕ και των Ενώσεων των Γονέων οι οποίοι για να δουν τον υπουργό χρειάστηκε να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό της κεντρικής πύλης γιατί ο κ.Φίλης δεν δεχόταν να τους δει!!

ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ δεν πρέπει να δείξουν οι εργαζόμενοι στη κοροϊδία της κυβέρνησης. Η πολιτική που ασκεί είναι βαθιά ταξική. Με τα μέτρα που φέρνει ολοκληρώνει όλη τη βρώμικη δουλειά που δεν ολοκλήρωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις για λογαριασμό του κεφαλαίου, τσακίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τη ζωή των εργαζομένων.

Καμία αυταπάτη ότι με το διάλογο και τη συναίνεση μπορούν να δοθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης και της ζωής μας.

ΔΥΝΑΤΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα οργανώνουμε την πάλη, κλιμακώνουμε τον αγώνα.  Με συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις στις 22 Οκτώβρη.

Πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη.

ΨΗΛΑ τη σημαία των ταξικών αγώνων!

 

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

ΜΟΡΦΩΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 6.30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

 

 

ΤΟ  ΔΣ

AttachmentSize
255.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14 10 2015.doc47 KB