Σ.Ε.Π.Ε. "Αργύριος Μοσχίδης": Πρόσκληση σε εκδήλωση για την Ειρήνη

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ» 

Καθώς τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας και καθημερινά χιλιάδες παιδιά του πολέμου, εγκλωβίζονται στη χώρα μας, λόγω των αποφάσεων της ΕΕ και της κυβέρνησης, ως εκπαιδευτικοί έχουμε χρέος να «μιλήσουμε» στους μαθητές μας!

Nα καλέσουμε τους μαθητές μας «να σκεφτούν τους άλλους» με την τέχνη τους, με τον αυθορμητισμό και τη ζωντάνια τους!

Το ΔΣ του Συλλόγου μας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.), που δια­νύ­ει ήδη το 61ο έτος ζωής και δράσης, απευ­θύ­νθηκε στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και κυρίως τους μαθητές και κάλεσε συλλογικά αλλά και τον καθένα ξεχωριστά "ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ", πρόσφυγες αλλά κι ανθρώπους της διπλανής πόρτας! 

Το αποτέλεσμα των σχετικών δράσεων μαθητών και εκπαιδευτικών είναι η εκδήλωση που διοργανώνουμε την Πέμπτη 1 Ιουνίου στις 7 μ.μ. στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας                            

Η ιδέα για το θέμα της εκδήλωσης,  βα­σί­ζε­ται στο ποί­η­μα του Πα­λαι­στι­νί­ου αγω­νι­στή ποι­η­τή Μαχ­μούτ Ντα­ρουίς (1942-2008), ο οποί­ος θε­ω­ρεί­ται εθνι­κός ποι­η­τής της Πα­λαι­στί­νης και ένας από τους ση­μα­ντι­κό­τε­ρους σύγ­χρο­νους Άρα­βες ποι­η­τές.

Ποίημα  που, όπως σημειώνει η Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.,  «λει­τουρ­γεί θε­τι­κά και πολ­λα­πλα­σια­στι­κά στα αι­σθή­μα­τα αλ­λη­λεγ­γύ­ης, αγά­πης και υπο­στή­ρι­ξης που έχουν εκ­φρά­σει οι μα­θη­τές στα χι­λιά­δες παι­διά που ξε­ρι­ζώ­θη­καν βίαια από τις εστί­ες και ζουν κάτω από εξαι­ρε­τι­κά αντί­ξο­ο­ες συν­θή­κες. Ταυ­τό­χρο­να το ποί­η­μα μας υπεν­θυ­μί­ζει ότι ο «άλλος» είναι ο δι­πλα­νός μας, ο συμ­μα­θη­τής με τους άνερ­γους γο­νείς, ο φίλος με την άρ­ρω­στη μάννα που δεν μπο­ρεί να βρει νο­ση­λεία, αλλά κι εμείς οι ίδιοι που ζούμε μέσα στην αβε­βαιό­τη­τα, την ανα­σφά­λεια, το άγχος για το αύριο». 

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς, τους κατοίκους του νησιού να συμμετέχουν στην εκδήλωση αυτή.

AttachmentSize
ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.doc32.5 KB
ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΙΡΗΝΗ.doc48 KB
ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.doc255 KB
afisa2.jpg163.22 KB