Σ.Ε.Π.Ε. "Αργύριος Μοσχίδης": Πέμπτη 7 Απρίλη όλοι και όλες στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Πέμπτη 7 Απρίλη όλοι και όλες στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο

Όλοι και όλες στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας!

Απεργιακή συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείου Λήμνου στις 11 π.μ.

Απαιτούμε, βροντοφωνάζουμε όλοι μαζί: «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καθώς το γαϊτανάκι της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης – κουαρτέτου μπαίνει στην τελευταία φάση, με στόχο το σχέδιο-λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό να φτάσει μέσα στο μήνα στη Βουλή, όλα μαρτυρούν ότι η αρχική απαράδεκτη πρόταση της κυβέρνησης γίνεται ακόμα χειρότερη για τα δικαιώματα ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

Στα πλαίσια αυτά μειώθηκαν δραστικά οι δαπάνες για τα νοσοκομεία. Το νοσοκομείο του νησιού μας στερείται βασικές ειδικότητες γιατρών, γεγονός που θέτει ακόμα και τις ζωές μας σε κίνδυνο!!!

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια ούτε για αυταπάτες περί «βελτιωτικών προτάσεων» από την κυβέρνηση, ούτε για αναμονή. Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας!  ώρα απόφασης για ανυποχώρητο αγώνα! Τώρα απεργιακός ξεσηκωμός! Οργανώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα με στόχο να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που λειτουργεί σαν Προκρούστης σε ό,τι έχει απομείνει! Η κοινωνική ασφάλιση για την μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση είναι κόστος! Για εμάς είναι αναφαίρετο δικαίωμα, είναι η ζωή μας και η προστασία των οικογενειών μας! Με το νόμο της κυβέρνησης ανοίγει ο δρόμος για να απαλλαγούν κράτος και εργοδοσία από το να πληρώνουν για την κοινωνική ασφάλιση.

 

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης έχουν τεθεί πρόσθετα μέτρα σε αυτά που προβλέπει η αρχική εκτρωματική πρόταση της κυβέρνησης (σύνταξη στα 67 ή στα 40 χρόνια δουλειάς, σπάσιμο τη σύνταξης σε Εθνική και αναλογική, σταδιακή εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων, σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, νέα μείωση των εφάπαξ)και συγκεκριμένα:

 

 • Η δραματική μείωση σε σχέση με το ισχύον καθεστώς των νέων συντάξεων, αλλά και του εισοδήματος των ήδη συνταξιούχων, μέσω της παραπέρα μείωσης του ποσοστού αναπλήρωσης του τμήματος της σύνταξης που θα προέρχεται από τις εισφορές των ασφαλισμένων. ( 29% για τα 30 χρόνια Ασφάλισης, αντί του 60% στο ισχύον καθεστώς, ή στο 38% για τα 35 χρόνια Ασφάλισης, αντί για 70% στο ισχύον καθεστώς.
 • Η παραπέρα συρρίκνωση των συντάξεων με το νέο σύστημα – πάντα σε σχέση με την αρχική κυβερνητική πρόταση- αφορά στη λεγόμενη «εθνική σύνταξη», το ύψος της, αλλά και τις προϋποθέσεις απόδοσής της. Έχει τεθεί δηλαδή το ζήτημα αν η ανταποδοτική σύνταξη θα δίνεται γενικά σε όσους θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης ή αν θα τεθούν εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια. Σε μια τέτοια περίπτωση, εννοείται ότι ο αριθμός των δικαιούχων θα μειωθεί και δεν θα αφορά όλους τους μελλοντικούς συνταξιούχους.
 • Επιπλέον, εξετάζεται αν η «εθνική» σύνταξη θα δίνεται στη βάση της 15ετίας ή αν θα οριστεί η συμπλήρωση της 20ετίας ως προϋπόθεση για τηςν καταβολή ολόκληρου του ποσού των 384 ευρώ (6.000 ημέρες Ασφάλισης, αντί των 4.500 ημερών Ασφάλισης). Πρόκειται για κρίσιμη παράμετρο του Ασφαλιστικού, η οποία θα αλλάξει άρδην την κατάσταση των ασφαλισμένων, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος ένας μεγάλος αριθμός αυτών να μην μπορούν να λαμβάνουν καμιά σύνταξη και ούτε να έχουν κάλυψη υγειονομική ως νόμιμο και κατοχυρωμένο δικαίωμα από τις εισφορές τους. Εδώ μιλάμε για τη σφαγή των νέων εργαζομένων, των συναδέλφων που μπαίνουν στην Εκπαίδευση σε μεγαλύτερη ηλικία στα 35 και 40 τους χρόνια, των αναπληρωτών και ελαστικά εργαζόμενων συνάδελφων που εργάζονται λίγους μήνες το χρόνο.
 • Η μείωση των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων, μέσω του επανυπολογισμού των συντάξεων.

 

    Αγωνιζόμαστε και Απαιτούμε Κοινωνική Ασφάλιση

                           ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

 • Να μην επιτρέψουμε να διαλύσουν τις δομές και υπηρεσίες του νοσοκομείου του νησιού μας. Κάλυψη του νοσοκομείου Λήμνου με το απαραίτητο ιατρικό νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.
 • Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις, επαναφορά στα επίπεδα του 2009.
 • Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων. Ο χρόνος ανεργίας να προσμετράται ως συντάξιμος χρόνος. 
 • Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία, αυτοί που τα λήστεψαν.  
 • ΟΧΙ στην περικοπή κατά 50% του «μερίσματος» του ΜΤΠΥ.
 • Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα (PSI) από το κράτος και την εργοδοσία.
 • Επιστροφή των ταμειακών αποθεματικών με τα οποία η συγκυβέρνηση πλήρωσε τις δόσεις του ΔΝΤ
 • Όχι στο νέο αντιδραστικό νόμο για την Δημόσια Διοίκηση (ν. 4369/16), όχι στη νέα τιμωριτική αξιολόγηση που συνδέεται με το μισθό, το βαθμό, τις υποχρεωτικές μετατάξεις αλλά και τις απολύσεις.
 • Όχι στο νέο μισθολόγιο (ν. 4354/15) και στις νέες περικοπές. Κάλυψη των απωλειών τώρα. Αυξήσεις στους μισθούς μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, κατάργηση της φοροληστείας του ΕΝΦΙΑ.
 • Κάλυψη όλων των κενών εδώ και τώρα! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
 • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για λειτουργικά έξοδα του σχολείου. Αποκλειστική χρηματοδότηση των σχολείων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό .
 • Κανένα παιδί έξω από τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Δίχρονη Προσχολική Αγωγή, ενιαίο 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά.
 • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!
 • Αγώνας ενάντια σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση και τη ληστεία του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.
 • Να μη διανοηθεί η κυβέρνηση να φέρει νόμο που θα χτυπά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το δικαίωμα στην Απεργία.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με τους μαζικούς μαχητικούς αγώνες μας το προηγούμενο διάστημα, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, οι αγρότες, η νεολαία, κάναμε καθαρή την απόφασή μας: Ο νόμος λαιμητόμος να μην περάσει στη Βουλή!

Χωρίς αυτούς τους αγώνες τα μέτρα ήδη θα είχαν ψηφιστεί και θα ήταν πολύ χειρότερα. Η συμμαχία του εργαζόμενου λαού έδειξε τη δύναμή της. Οι αγώνες μας φέρνουν αποτελέσματα. Σας καλούμε να τους φτάσουμε μέχρι το τέλος!

Μόνο με ανυπότακτο αγώνα μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Κλιμακώνουμε με 48ωρη απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή το σφαγείο των αντιλαϊκών μέτρων.

Μπορούμε, έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας!

AttachmentSize
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.doc277.5 KB