Σ.Ε.Π.Ε. "Αργύριος Μοσχίδης": Οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Χαιρετίζουμε όλες και όλους που συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία της 7 του Απρίλη με αιχμή το ασφαλιστικό – φορολογικό και στη συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Λήμνου για την κάλυψη των τραγικών ελλείψεων σε γιατρούς που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές όλων όσων κατοικούμε σ’ αυτό το νησί.

Χαιρετίζουμε όλες και όλους που συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ξεπερνώντας τη μοιρολατρία, τη συναίνεση και την υποταγή, τις λογικές της «αναποτελεσματικότητας των αγώνων», του «τίποτα δεν αλλάζει με τις απεργίες», του ότι «το μεροκάματο της απεργίας είναι χαμένο μεροκάματο», ή ότι «με μια 24ωρη δε γίνεται τίποτα, χρειάζονται απεργίες διαρκείας», λογικές που «δουλεύονται» από διαφορετικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα. Δεν είναι τυχαία η αδράνεια των πλειοψηφιών του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για την προετοιμασία της απεργίας, ή η περίπτωση του καλέσματος σε απεργοσπασία του κυβερνητικού συνδικαλιστή, προέδρου του Νομαρχιακού Τμήματος Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ 6 μέρες πριν την απεργία!!!

Τέτοιες διαλυτικές αντιλήψεις υπηρετούν το στόχο της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, να καλλιεργήσουν κλίμα απογοήτευσης και ανάσχεσης των αγωνιστικών διαθέσεων, που εκφράστηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με την πρόσφατη απεργία και συγκέντρωση είχαμε αποτελέσματα. Δεν είναι τυχαίο ότι την επόμενη ημέρα της απεργίας, καλύφθηκε (έστω και προσωρινά) το Νοσοκομείο Λήμνου με αναισθησιολόγο. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το διορισμό αναπληρώτριας δασκάλας για τις ανάγκες των σχολείων της Μύρινας, που έγινε μετά τις παρεμβάσεις του Συλλόγου μας τόσο στη Διεύθυνση όσο και στο ΠΥΣΠΕ, έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες, (μικρές και μεγάλες), κατακτήσεις που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια σε προβλήματα τόσο της εκπαίδευσης, όσο και σε άλλους τομείς της κοινωνίας του νησιού μας και επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με τους μαζικούς μαχητικούς αγώνες μας, το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, οι αγρότες, η νεολαία, όλοι μαζί, δείξαμε σε ένα βαθμό τη δύναμή μας, καταφέραμε να καθυστερήσουμε την κατάθεση του νόμου - λαιμητόμου. Αυτό δεν είναι λίγο πράγμα. Δείχνει τη δύναμη των εργαζομένων, τη δύναμη της Λαϊκής Συμμαχίας. Χωρίς αυτούς τους αγώνες, τα μέτρα ήδη θα είχαν ψηφιστεί και σίγουρα θα ήταν χειρότερα.

Ακριβώς σε αυτήν την κατεύθυνση χρειάζεται τις αμέσως επόμενες μέρες να δυναμώσει η λαϊκή πάλη και η πίεση στην κυβέρνηση. Απαιτείται να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για μια μεγαλειώδη 48ωρη απεργιακή αναμέτρηση, που θα σηματοδοτήσει την αποφασιστικότητα όλων των εργαζομένων, να συγκρουστούμε με την αντιλαϊκή πολιτική ενάντια στο νόμο - λαιμητόμο, τη φοροληστεία, τα «κόκκινα δάνεια», τα μέτρα εξόντωσης του λαού και ταυτόχρονα να κάνουμε καθαρή την απόφασή μας ο αγώνας αυτός να φτάσει μέχρι τέλος, μέχρι την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

AttachmentSize
ΑΓΩΝΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.doc263 KB