Σ.Ε.Π.Ε. "Αργύριος Μοσχίδης": Ελλείψεις εκπαιδευτικών στα δημοτικά σχολεία της Λήμνου και λειτουργία των Ολοήμερων Τμημάτων των νηπιαγωγείων της Λήμνου

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Σήμερα, δύο εβδομάδες από την έναρξη των μαθημάτων της Λήμνου, τα δημοτικά σχολεία της Λήμνου λειτουργούν με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και σε εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής.

  Συγκεκριμένα : Σε ό, τι αφορά τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, υπάρχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, Δεύτερης Ξένης Γλώσσας (Γαλλικά, Γερμανικά) και Καλλιτεχνικών (Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή).

  Σε ό, τι αφορά την Ειδική Αγωγή, υπάρχουν ελλείψεις σε δασκάλους Παράλληλης Στήριξης στα Δημοτικά Σχολεία 2ο Μύρινας και Κοντοπουλίου, καθώς και σε δάσκαλο Ειδικής Αγωγής για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας. Επίσης χρειάζεται στελέχωση του ΚΕΔΔΥ Λήμνου με το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό που προβλέπεται από το νόμο 3699/2008 και λείπει (Φιλόλογο, Μαθηματικό, Φυσικής Αγωγής με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, Παιδοψυχίατρο, Λογοθεραπευτή).

  Επίσης από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας λείπει ο δάσκαλος για την τάξη υποδοχής αλλοδαπών μαθητών.

  Επιπλέον, εξακολουθούν να είναι κλειστά τα Ολοήμερα Τμήματα των Νηπιαγωγείων 1ο και 4ο Μύρινας, Ατσικής και Μούδρου.

 

  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση κάλυψη όλων των παραπάνω κενών στα δημοτικά Σχολεία της Λήμνου. Στηρίζουμε τα αιτήματα των γονέων για να λειτουργήσουν ΟΛΑ τα Ολοήμερα Τμήματα των Νηπιαγωγείων του νησιού.

 

 Καλούμε τους Διευθυντές/ντριες και τους Προϊσταμένους/νες των Δημοτικών Σχολείων του νησιού να δηλώσουν όλα τα πραγματικά κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και ειδικής αγωγής.

 

  Είμαστε στον 21ο αιώνα  και τα παιδιά του ακριτικού νησιού μας, δικαιούνται δημόσια, δωρεάν σύγχρονη και ποιοτική εκπαίδευση με τα μαθήματα των ειδικοτήτων και της ειδικής αγωγής να διδάσκονται από εκπαιδευτικούς που έχουν σπουδάσει το αντικείμενο και που σήμερα είναι άνεργοι στην πλειοψηφία τους.

  Αγωνιζόμαστε για Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και για το Ενιαίο 12χρονο Σχολείο Σύγχρονης Γενικής Παιδείας.

AttachmentSize
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ.doc233 KB