Σ.Ε.Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 29/6 ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Το ψήφισμα υπογράφεται από τους ΣΕΠΕ:

"Ελλη Αλεξίου, "Σωκράτης" και "Ρόζα Ιμβριώτη"


Σήμερα 28/6 ο σύλλογος μας συμμετείχε στην κινητοποίηση που είχαν καλέσει οι συνάδελφοι-αναπληρωτές των επιστημονικών φορέων  μαζί με άλλα σωματεία Π.Ε. (ΣΩΚΡΑΤΗΣ, ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ) με αιτήματα εκτός από τους μόνιμους διορισμούς, τη μη ανάθεση των μαθημάτων ειδικοτήτων (εικαστικά, θεατρική αγωγή, πληροφορική, φυσική αγωγή, μουσική καθώς και το μάθημα της ειδικής αγωγής σε συναδέλφους ΠΕ 70 που έχουν πλεόνασμα ωρών.

Αντιπροσωπεία  μας συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου, τον κ. Αγγελόπουλο καθώς και με τους συμβούλους που ήταν παρόντες σε όλη την διάρκεια της συζήτησης, τους κυρίους: Πολίτη,   Μηλιώνη,  Κωνσταντάτο,  Κασσιανό και  Αθανασόπουλο.

Καμία συγκεκριμένη απάντηση  δεν πήραμε από το Υπουργείο, ούτε για τα θέματα που θέσαμε, ούτε για την ανεργία που βρέθηκαν την προηγούμενη χρονιά 4.000 απολυμένοι αναπληρωτές, που δεν δούλεψαν σε σχολεία, αλλά προέκυψαν με τις αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολικών μονάδων Π.Ε. και Δ.Ε.

Και φυσικά η γνωστή θέση ότι έχουν την πρόθεση για μόνιμους διορισμούς αλλά δεν «μπορούν» λόγω των δημοσιονομικών περιορισμών της χώρας.

Όλα αυτά λέγονται  σήμερα ενώ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο,  μετά την πρώτη προσπάθεια της εφαρμογής της αξιολόγησης, εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, για εξορθολογισμό του κόστους στην εκπαίδευση, προχώρησε σε μαζικό κύμα υποβιβάσεων-συμπτύξεων-καταργήσεων σχολικών μονάδων.

 

Καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι τα μαθήματα των ειδικοτήτων θα συνεχίσουν να υποβιβάζονται και τη νέα σχολική χρονιά  καθώς και ότι ο συνεχής υποβιβασμός  θα οδηγήσει σε νέες απολύσεις συναδέλφων!


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:


  • Εδώ  και τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί.
  • Όλα τα μαθήματα των ειδικοτήτων στο Δημοτικό να διδάσκονται μόνο από τις αντίστοιχες ειδικότητες.

 

ΤΟ ΔΣ

AttachmentSize
26.ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ 28_6_2017.doc50 KB